Pentru echipa națională formată din jucători născuți în anul 1998 va fi prima confruntare dupa ratarea calificării la Campionatul European U17 de anul acesta. De asemenea, România – Suedia va fi primul joc al lui Costel Enache pe banca reprezentativei U18. 
 
“Așteptările mele au fost depășite în aceste zile de pregătire. Am găsit un colectiv unit. Am observat și m-a impresionat cât de apropiați sunt acești jucători între ei și cu câtă bucurie s-au reîntâlnit. Avem nevoie însă de rezultate, de calificări. Acestea sunt obiectivele oricărei echipe naționale. Noi acum suntem la începutul pregătirilor. Sunt însa alte naționale, Under 17 și Under 19, care în scurt timp joacă meciuri oficiale. Le ținem pumii strânși!”, a declarat Costel Enache. 
 
”Sunt onorat ca îmbrac din nou echipamentul tricolor. Avem de luat o revanșă și mă simt obligat să arăt că în Anglia nu a fost decât un accident. Din eșec se învață, iar noi știm ce am greșit. Știu ce înseamnă pentru România un duel cu Suedia. Toți își aduc aminte de acel sfert de finală de la Mondiale. Voi face totul pentru ca eu și toți colegii mei, să depășim acea performanță”, a spus Ianis Hagi, căpitanul ”tricolorilor” U18.
 
“Mă bucur mult de revenirea la echipa națională. Abia aștept să arătăm că valoarea noastră este cu totul alta față de ceea ce am arătat la Turul de Elită. Ne pregătim în fiecare zi pentru a ne vedea visul cu ochii. Am ratat calificarea la EURO, este adevărat, numai că fotbalul este un sport care îți oferă o a doua șansă. Trebuie să muncim și să profităm de ea!”, a punctat și mijlocașul Vlad Mihalcea. 
 
 
Partida Under 18 România – Suedia de astăzi va fi arbitrată de Iulian Călin, ajutat de George Neacșu și Romică Bîrdeș.
 
Al doilea duel dintre cele două selecționate este programat joi, 8 octombrie, de la ora 15:00, tot pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești.