„Spania este foarte puternică, dar nu înseamnă că ne vom da la o parte”

Laurențiu Roșu, selecționerul reprezentativei Under 18 a României conduce prima acțiune a juniorilor din 2019, an în care tricolorii născuți în 2001 vor începe drumul spre Campionatul European U19 din 2020.

Naționala U18 s-a reunit la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia înaintea primului cantonament al anului. Tinerii fotbaliști pregătiți de Laurențiu Roșu și staff-ul său vor face joi deplasarea spre Cipru, acolo unde au programate și două partide de verificare în fața selecționatei acestei țări. Meciurile sunt programate pe 5 și 7 februarie, de la ora 15:00, pe stadionul Municipal din Paralimni.

Până la plecare, tricolorii se pregătesc pe terenurile Centrului Național de Fotbal Buftea. „Suntem bucuroși că ne-am reunit din nou. În acest cantonament am convocat jucători noi, să îi vedem în meciuri internaționale. Ne aflăm într-o perioadă de pregătire, așa că trebuie să verificăm la ce nivel fizic sunt jucătorii în momentul de față”, a declarat selecționerul Laurențiu Roșu.

Lotul convocat de selecționerul Laurențiu Roșu pentru cantonamentul din Cipru:

Portari: Luis Ludoșan (FC Union Berlin), Zsombor Papp (Puskas Akademia FC)

Fundași: Alexandru Sîrbu (U Craiova 1948 Club Sportiv), Ștefan Nedelcu (AFC Metalul Buzău), Andrei Șumlea (Atletic Zalău), Tudor Telcean (Universitatea Cluj), Andres Dumitrescu (FC Pitești), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), Gabriele Boloca (Juventus Torino)

Mijlocași: Vlad Mitrea (Inter Milan), Aurel June (Sporting Juniorul Vaslui), Salvatore Marrone (Academica Clinceni), Alexandru Enache (FCSB), Cosmin Atanase (Chindia Târgoviște), Eduard Vraciu (FC Voluntari), Vasile Hagiu (Sporting Juniorul Vaslui), Alexandru Negrean (FC Viitorul), Răzvan Fica (CFR 1907 Cluj)

Atacanți: Leonard Mitruscsak (Plimob Sighetu Marmației), Cătălin Vaida (AFC Ardealul Cluj)

Până la startul calificărilor, în octombrie, generația 2001 mai are acțiuni de pregătire contra Slovaciei, în aprilie, în fața Israelului, în august, și Ucrainei, în septembrie. „În vară vom organiza și un cantonament de pregătire pentru a putea fi sută la sută la startul calificărilor. E foarte importantă o foarte bună pregătire înainte de startul noului sezon”, a explicat Roșu.

România va debuta în preliminariile viitorului EURO Under 19 în octombrie. Tricolorii vor întâlni Serbia, gazda turneului de calificare (8 octombrie), Spania (11 octombrie) și Lituania (14 octombrie). Se califică la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European, primele două clasate din cele 13 grupe plus cel mai bun loc 3. La EURO (iunie 2020, în Irlanda de Nord) se califică primele clasate din cele 7 grupe ale Turului de Elită.

„Trebuie să abordăm calificările cu cea mai mare ambiție. Începem contra țării gazdă a turneului, Serbia, o echipă puternică, prezentă la turneul final U17 cu aceeași generație. Spania, o echipă care mereu are rezultate bune la aceste categorii de vârstă, va fi un adversar dificil, foarte puternic, dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte. Încheiem contra Lituaniei, adversar pe care juniorii născuți în 2001 l-au învins în trecut. Vom face tot ce depinde de noi pentru a avea o evoluție cât mai bună, să obținem rezultatele dorite și, în final, calificarea”, a punctat Laurențiu Roșu.