Reprezentativa Under 17 a României a disputat joi, 29 noiembrie, cea de-a doua partidă amicală programată în compania selecționatei similare a Serbiei.

Tricolorii au fost învinși cu 2-1, după ce Pitu a ratat o lovitură de la 11 metri în prelungirile partidei. Pentru selecționata noastră a marcat Ianis Stoica în minutul 82. Partida s-a disputat la Craiova, pe terenul Centrului Turistic pentru Agrement și Sport.

În primul joc, tricolorii pregătiți de Daniel Mogoșanu au cedat la limită, 0-1.

Echipa României pentru cel de-al doilea joc împotriva Serbiei a fost următoarea:

1. Tătaru (12. Opric 80′)– 14. Iana (Pascu 25′), 3. Bolenyi (6. Chilili 75′), 5. Marin (Mocioacă 63′), 24. Sima (4. Stefanovici 63′) – 20. Perianu (13. Danciu 75′), 15. Botond – 17. Dumitrescu (7. Stoica 63′), 18. Mitrov (10. Bani 46′), 11. Pitu-cpt – 19. Suciu (9. Munteanu 46′). Antrenor: Daniel Mogoșanu

„Obiectivul acestor jocuri a fost de a găsi noi soluții în vederea participării la Turul de Elită din primăvară”, a spus Daniel Mogoșanu, selecționerul României U17, care a convocat pentru „dubla” de la Craiova un lot format din 22 de jucători din țară:

Portari: Raul Opric (CFR Simeria), Alexandru Tătaru (ACS Centrul de Performanță Rapid)

Fundași: Alexandru Chilili (FC Voluntari), Ștefan Marin (FC Viitorul), Denis Bolenyi (FCSB), Mădălin Pascu (Sportul Chiscani), Ștefan Stefanovici (Juniorul Vaslui), Nicolae Sima (FC Viitorul), Vlad Mocioacă (ACS Centrul de Performanţă Rapid Bucureşti)

Mijlocași: Antonio Dumitrescu (FC Viitorul), Marian Danciu (U Craiova 1948 CS), Botond Szondi (AFK Csikszereda), Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Iana (U Craiova 1948 CS), Ahmed Bani (Dinamo), Ianis Stoica (FCSB), Alexi Pitu (FC Viitorul), Constantin Grameni (FC Viitorul)

Atacanți: Zoran Mitrov (LPS Banatul), Louis Munteanu (FC Viitorul), Toni Suciu (AFK Csikszereda)

Au început pregătirile pentru Turul de Elită

Naționala formată din juniori născuți în anul 2002 a întâlnit Serbia și în grupa de calificare din septembrie-octombrie, atunci când scorul a fost 2-2. Tricolorii U17 s-au calificat la Turul de Elită, ultima rundă înainte de EURO 2019, după ce au mai remizat cu Ungaria, 0-0, și au învins Lituania cu 4-0.

Adversarii de la Turul de Elită îi vom cunoaște pe data de 6 decembrie 2018, în urma tragerii la sorți de la Nyon. La turneul final găzduit de Irlanda, în mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc în cele 8 grupe de la „Elită”, precum și cele mai bune 7 ocupante ale pozițiilor secunde.