UPDATE: Atacantul Jovan Markovici (CSU Craiova) s-a accidentat și va fi înlocuit în lotul României de coechipierul său de la echipa de club Viorel Zbona. 
 
”Tricolorii” antrenați de Gabriel Manolache s-au reunit la Centrul de Excelență din Târgu Mureș de unde, pe 12 ianuarie, vor face deplasarea la Izmir, pentru participarea la Aegean Cup 2016.
 
România se află în grupă cu Statele Unite ale Americii, Belgia și Grecia. În cealaltă grupă se află Turcia, Cehia, Ucraina și Norvegia. Primele clasate vor disputa, pe 23 ianuarie, finala mare a turneului, în timp ce selecționatele de pe locurile secunde își vor disputa, în aceeași zi, locul al treilea. 
 
Programul României U16 la Aegean Cup
18 ianuarie, ora 12:00: ROMÂNIA – Statele Unite ale Americii
19 ianuarie, ora 14:30: ROMÂNIA – Belgia
21 ianuarie, ora 12:00: ROMÂNIA – Grecia
 
Lotul convocat de antrenorul Gabriel Manolache pentru stagiul de pregătire de la Târgu Mureș este următorul: 
 
Portari: Ionuț Rus (LPS Banatul), Andrei Cristea (Regal Sport București)
 
Fundași: Alexandru Sabangeanu (Academia Gheorghe Hagi), Raul Constantinescu (CSU Craiova), Darius Țiereanu (Centrul de Excelență ”Tricolor11” Timișoara), Ricardo Farcaș (Arsenal Salonic), Darius Petruse (Centrul de Excelență ”Tricolor11” Tg. Mureș), Antonio Manolache (Centrul de Excelență ”Tricolor11” Timișoara)
 
Mijlocași: Vladimir Screciu (CSU Craiova), Alexandru Gârbiță (CSU Craiova), Radu Chiriac (AS Dani Coman), Ovidiu Horșia (Centrul de Excelență ”Tricolor11” Tg. Mureș), Mihael Onișa (Centrul de Excelență ”Tricolor11” Timișoara), Adrian Lazăr (LPS Bihor)
 
Atacanți: Otto Csegoldi (Centrul de Excelență ”Tricolor11” Tg. Mureș), Cosmin Tucaliuc (Academia Gheorghe Hagi), Jovan Markovici (CSU Craiova), Antonio Sefer (Oțelul Galați)
 
Vârful Alexandru Gologan (Rayo Vallecano) se alătură lotul pe data de 11 ianuarie.
 
Reprezentativa juniorilor născuți în anul 2000 va debuta în calificările pentru Campionatul European sub 17 ani din 2017 în toamnă. În perioada 25-30 octombrie, în țară, vor întâlni Anglia, Austria și Azerbaijan în grupa de calificare la Turul de Elită. Merg mai departe în faza următoare primele două clasate din fiecare grupă, alături de cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 3 din totalul de 13 grupe.