După un stagiu de pregătire de o săptămână la Târgu Mureș, ”tricolorii” antrenați de Gabriel Manolache participă la primul turneu din cariera lor de internaționali, Aegean Cup, competiție în care sunt înscris opt reprezentative.
 
România se află în grupă cu Statele Unite ale Americii, Belgia și Grecia. În cealaltă grupă se află Turcia, Cehia, Ucraina și Norvegia. 
 
Până la debut, luni, 18 ianuarie, împotriva SUA, juniorii români se pregătesc la puțin peste 10 grade și pe o vreme parțial însorită. Așa s-a întâmplat miercuri când, sub privirile fostului internațional Ion Vlădoiu, șef al delegației României, s-a desfășurat primul antrenament în Turcia.
 
Ziua s-a încheiat cu un moment festiv: Vladimir Screciu și Adrian Lazăr au fost sărbătoriți cu un tort pentru împlinirea vârstei de 16 ani. 
 
Antrenorul Gabriel Manolache între cei doi sărbătoriți ai zilei de miercuri
 
Programul României U16 la Aegean Cup
18 ianuarie, ora 12:00: ROMÂNIA – Statele Unite ale Americii
19 ianuarie, ora 14:30: ROMÂNIA – Belgia
21 ianuarie, ora 12:00: ROMÂNIA – Grecia
Meciurile se joacă la Kușadasi.
 
Primele clasate în cele două grupe vor disputa, pe 23 ianuarie, finala mare a turneului, în timp ce selecționatele de pe locurile secunde își vor disputa, în aceeași zi, locul al treilea. 
 
”Am aflat și noi de atentatul de la Istanbul din ziua sosirii în Turcia, dar cei de acasă nu trebuie să își facă griji, suntem în siguranță și suntem concentrați pentru meciurile ce urmează. Obiectivul este formarea unui grup competitiv cu care să atacăm preliminariile EURO 2017, turneu rezervat juniorilor sub 17 ani, ce debutează în toamnă”, a declarat antrenorul Gabriel Manolache.