Reprezentativa Under 16 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2003, va participa la un turneu de dezvoltare, sub egida UEFA. 

La turneul găzduit de România vor mai fi prezente naționalele similare ale Ciprului, Rusiei și reprezentativa Under 17 din Haiti. Partidele tricolorilor vor fi transmise în direct pe FRF TV și pagina de Facebook a echipei naționale.

Programul complet al meciurilor: 

16 aprilie: Haiti U17 – Rusia (Buftea, ora 15:00), România – Cipru (Mogoșoaia, ora 17:00)

18 aprilie: Cipru – Haiti U17 (Buftea, ora 15:00), Rusia – România (Mogoșoaia, ora 17:00)

20 aprilie: România – Haiti U17 (Mogoșoaia, ora 14:00), Rusia – Cipru (Buftea, ora 16:00)

Ca parte a eforturilor continue ale UEFA de a dezvolta fotbalul în întreaga Europă și ca răspuns la feedbackul primit de la asociațiile membre UEFA, forul european a creat turnee de dezvoltare pentru a oferi tinerilor și tinerelor o oportunitate suplimentară de a juca meciuri internaționale competitive.

Aceste turnee au fost dedicate categoriilor de vârstă U16 deoarece UEFA consideră că este o etapă importantă în calea dezvoltării jucătorului către nivelul de elită. Astfel de meciuri amicale, precum și pregătirea pe care o implică, au un rol esențial în facilitarea procesului de dezvoltare a jucătorilor.

Turneele de dezvoltare U16 sunt, de asemenea, concepute pentru a pregăti jucătorii pentru startul competițiilor europene, care încep o dată cu trecerea la grupa de vârstă U17. La această categorie de vârstă, un meci are o durată de 80 de minute.

Lotul convocat de selecționerul Adrian Văsâi pentru acest turneu: 

Portari: Robert Popa (Flacăra Horezu), Alexandru Borbei (ASU Politehnica Timişoara), Valentin Mărgărit (ACS Centrul de Performanță Rapid)

Fundași: Luca Ciontea (SC Dinamo 1948) Gabriel Plumbuitu (ASC Daco-Getica Bucureşti), Gabriel Dănuleasa (FC Viitorul), Mario Nicolescu (Real Zaragoza/Spania), Dan Sîrbu (FC Viitorul), Eduard Avram (Gaz Metan Mediaş), Robert Lungu (Girona FC/Spania), Sergiu Pîrvulescu (SR Municipal Braşov)

Mijlocași: Andrei Gheralia (Vitesse Arnhem/Olanda), Nicolas Popescu (FC Viitorul), Andrei Pandele (FC FCSB), Marco Rus (Yeovil Town/Anglia), Roberto Mălăele (FC Viitorul), Andrei David (ACF Fiorentina/Italia), Robert Niţă (FC FCSB), Ştefan Bodişteanu (FC Viitorul)

Atacanți: Remus Mihai (FC Viitorul), Luca Andronache (FC FCSB), Robert Tudor (FCSB)

*Luca Ciontea (SC Dinamo 1948) a părăsit cantonamentul în urma unei accidentări, selecționerul Adrian Văsâi convocându-l în locul său pe Robert Tudor, de la FCSB. 

În toamnă jucăm în calificările pentru EURO 2020 pe teren propriu

Naționala pregătită de Adrian Văsâi, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2003, va face parte din Grupa 10 a calificărilor, alături de Rusia, Elveția și San Marino. Meciurile se vor disputa în România, în perioada 24-30 octombrie, conform următorului program:

24 octombrie: Rusia – San Marino, România – Elveția
27 octombrie: Rusia – România, Elveția – San Marino
30 octombrie: Elveția – Rusia, San Marino – România

Primele două clasate în cele 13 grupe de calificare alături de cele mai bune 4 locuri trei se vor califica la Turul de Elită din primăvara anului 2020, cărora li se alătură Spania și Anglia.

La Campionatul European Under 17, găzduit de Estonia la finalul lunii mai 2020, vor participa câștigătoarele celor 8 grupe de la „Elită” și cele mai bune șapte locuri secunde, alături de țara-gazdă.