La începutul lunii februarie, reprezentativa Under 16 a României, formată din juniori născuți începând cu anul 2003, se va deplasa în Cipru pentru un cantonament în care va disputa și două partide de verificare.

Tricolorii pregătiți de Adrian Văsâi se vor reuni pe 28 ianuarie la Centrul Național de Fotbal Buftea, urmând a decola spre Cipru în data de 31 ianuarie.

România U16 va întâlni selecționata similară a Ciprului în două partide amicale, pe 5 și 7 februarie, cu începere de la ora 11:00, pe Sotira Municipality Stadium.

Pentru cantonamentul din Cipru au fost convocați 20 de jucători, între care și doi, Plumbuitu și Vulturar, născuți în 2004. Nicolas Popescu, aflat inițial pe lista jucătorilor chemați la lot, a devenit indisponibil și a fost înlocuit cu Dan Sârbu. Iată lotul:

Portari: Robert Popa (Flacăra Horezu), Alexandru Borbei (ASU Poli)

Fundași: Sergiu Pârvulescu (Kids Tâmpa Brașov), Luca Ciontea (SC Dinamo 1948), Mario Nicolescu (Zaragoza), Eduard Avram (Gaz Metan Mediaș), Adrian Nicolae (FC Petrolul Ploiești), Gabriel Plumbuitu (Daco-Getica București)

Mijlocași: Andrei Pandele (FCSB), Cătălin Vulturar (UTA Arad), Dan Sârbu (FC Viitorul), Ștefan Bodișteanu (FC Viitorul), Sebastian Nechita (Juniorul Suceava), Luca Andronache (FCSB), Claudiu Negoescu (FCSB), Mădălin Ursu (ASU Poli), Romeo Niță (FCSB), Ionuț Bătănași (FCSB)

Atacanți: Robert Tudor (FCSB), Remus Mihai (FC Viitorul)

Primele meciuri oficiale, în octombrie

Generația tricolorilor născuți în 2003, care de la 1 iulie vor avansa la categoria de vârstă U17, vor debuta în preliminariile EURO 2020 dedicat juniorilor sub 17 ani în toamnă.

România face parte dintr-o grupă alături de Rusia, Elveția și San Marino. Partidele vor fi găzduite de țara noastră.

Programul este următorul: România – Elveția (24 octombrie 2019), Rusia – România (27 octombrie 2019), San Marino – România (30 octombrie 2019)

Primele două clasate din fiecare cele 13 grupe de calificare vor merge mai departe, alături de cele mai bune 4 locuri trei, la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European. La turneul final din 2020, găzduit de Estonia, pe lângă țara gazădă se vor califica învingătoarele din cele 8 grupe de la „Elită” plus cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.