Reprezentativa României U15 a terminat la egaliate, scor 1-1, meciul cu echipa similară a Republicii Moldova. Partida a avut loc la Piatra-Neamț, iar oaspeții au fost cei care au deschis scorul prin Daniel Danu în minutul 48.

Egalarea a venit în minutul 77, atunci când rezerva Cătălin Cârjan a marcat cu un șut de la 15 metri. Duelul cu Moldova a fost primul meci oficial al selecționatei formate din jucători născuți în anul 2002. Cele două formații se vor reîntâlni și joi, tot la Piatra-Neamț, de la ora 12:00.

La finalul partidei, selecționerul Costel Enache a declarat următoarele: "Sunt mulțumit de atitundiea și implicarea jucătorilor. Sigur că nu putem șterge rezultatul, însă la un debut alte lucruri sunt mult mai importante. Am văzut mai mulți jucători și sunt încrezător că putem realiza lucruri importante cu această generație de fotbaliști". 

Costel Enache a folosit următorii jucători: Horeboiu – Grosu, Drăgușin (cpt.), Dicu, Florică (Trucă, 61) – Grameni, Crivac (Păvăluc, 78) – Sima (Pocol, 49), Dumitrescu (Badea, 61), Bani – Iana (Cârjan, 61)

LIVETEXT: 

min. 80 – final, România U15 și Moldova U15 au încehiat la egaliate, 1-1, amicalul de la Piatra Neamț

min. 77 GOOOOL România! A marcat Cătălin Cârjan cu un șut de la 15 metri 

min. 75 – ocazie pentru formația României, Iani a șutat din întoarcere de la 7 metri, însă portarul Moldovei a reținut

min. 61 – alte schimbări pentru România, au ieșit Florică, Dumitrescu și Iana, au intrat Trucă, Badea și Cârjan

min. 58 – ocazie importantă pentru oaspeți, scăpat singur cu Horeboiu, Covali nu l-a putut învinge pe portarul nostru

min. 49 – schimbare în echipa lui Costel Enache, a ieșit Sima și a intrat Pocol

min. 48 GOL!  Reprezentativa Moldovei a deschis scorul, a marcat Danu după un șut de la 16 metri pe care Horeboiu nu l-a putut reține

min. 45 o nouă ratare pentru tricolorii lui Costel Enache, Florică a centrat de pe partea stângă, dar Dumitrescu a tras în portar

min. 43 – dublă ratare pentru echipa noastră, Bani a centrat de pe partea stângă, Sima a ratat reluarea din 6 metri, mingea a ajuns la Iana, însă și acesta a șutat slab

min. 40 – pauză, scorul este 0-0

min. 39 – ocazie pentru echipa oaspete, Covali a ratat întâlnirea cu mingea în careu, după un corner executat de pe partea stângă

min. 20 – primul cartonaș galben al partidei îl vede mijlocașul central al României, Alexandru Crivac

min. 4 – ocazie pentru echipa noastră, Dumitrescu a tras peste poartă din colțul careului mic

Echipa națională a României formată din jucători născuți în anul 2002 va debuta astăzi la Piatra-Neamț într-un meci amical contra reprezentativei Republicii Moldova. Pentru jucătorii lui Costel Enache duelul cu Moldova este primul în actuala formulă. Partida va începe la ora 14:00 și va putea fi urmărită LIVEtext pe site-ul www.frf.ro.

Echipa României:
Horeboiu – Grosu, Drăgușin (cpt.), Dicu, Florică – Grameni, Crivac – Sima, Dumitrescu, Bani – Iana. Antrenor: Costel Enache. Rezerve: Sava, Mocioacă, Trucă, Badea, Baiaram, Pocol, Cârjan, Pănoiu, Păvăliuc.

Echipa Moldovei:
Samoilenco – Calestru, Ciobanu, Istrati, Zaporojan, Lisu, Gatmaniuc, Picus, Untură, Danu, Covali. Antrenor: Alexandru Guzun. Rezerve: Smailenia, Dolghi, Botnari, Sula, Ivanov, Dabija, Blănuță, Baciu, Bețivu.