Pregătim alături de Mirel Rădoi preliminariile de Mondial cu trei partide împotriva Belarusului, Norvegiei și Irlandei de Nord! Suntem zi de zi împreună cu tricolorii, te așteaptă concursuri cu premii, interviuri și materiale video spectaculoase!

? 13 NOIEMBRIE

22:00

21:00

Timișoreana premiază câștigătorii concursului! Împreună cu tricolorul Cristi Ganea am ales cele mai interesante mesaje legate de locurile inedite de unde ați urmărit meciurile naționalei!

Locul 1 – 3 baxuri de doze Timișoreana 0,5 L – Bogdan Păușescu

 • “Cel mai tare loc de unde am urmarit meciul Romaniei a fost la un spectacol de teatru cand l-am vazut pe telefon si cu castile in urechi…dar s-a dovedit sa nu fie un lucru bun cand am sarit de pe scaun la ratari ”

Locul 2 – 2 baxuri de doze Timișoreana 0,5 LIonuc Godja

 • “In Olanda, cineva a scos tv ul afara din camera (container) si am urmarit de pe iarba meciul Romania-Albania de la Euro 2016”

Locul 3 – 1 baxuri de doze Timișoreana 0,5 L – Ioniță Marcel

 • “In curte sub cerul liber..cu prietenii. Berea si de rontait nu lipseau..”

Rugăm câștigătorii să ne scrie un mesaj în privat pe pagina de facebook a Echipei Naționale de Fotbal a României cu datele de contact pentru a putea intra în posesia premiilor care vor ajunge la voi după 19 noiembrie!

20:00

19:00

O ploaie măruntă și nărăvașă a învăluit antrenamentul din această seară al tricolorilor de la Mogoșoaia. În ședința de pregătire, Mirel Rădoi a stabilit ultimele detalii tactice pentru duelul cu Norvegia de pe Arena Națională. De aceea lăsăm doar imaginile să vorbească, nu detaliem planurile staffului tehnic.

18:30

17:00

Cu o oră înainte să fim LIVE de la antrenamentul tricolorilor pentru revanșa cu Norvegia, revedem rezumatul victoriei cu Belarus: învățăm rețeta celor 5 goluri marcate, dar mai ales din erorile celor 3 goluri primite!

16:00

15:00

La 27 de ani, Alexandru Băluță revine la echipa națională, pentru care o dragoste aparte și care a reprezentat obiectivul său profund în ultimii ani. Se simte asta în glasul său și în bucuria cu care trăiește fiecare zi alături de tricolori!

Cum se evaluează și ce își reproșează la maturitate, secretele ascensiunii fotbalului maghiar în care evoluează și promisiunea pe care o face lui Mirel Rădoi și suporterilor, toate în interviul VIDEO amplu de mai jos!

14:00

13:00

În ultimii 5 ani, adică din 2016 până în prezent, România a disputat 48 de partide oficiale și amicale. În acest interval de timp, care se va închide cu partidele împotriva Norvegiei și Irlandei de Nord, au fost avertizați până azi 37 de fotbaliști tricolori.

CARE E CEL MAI DUR TRICOLOR DIN ULTIMII 5 ANI?

 • Pentru fiecare cartonaș galben încasat avem 1 punct, pentru roșu din două galbene avem 3 puncte (două cazuri, Chipciu și Cristi Ganea), iar pentru roșu direct avem 5 puncte (un caz, Tamaș)
 • Am luat în considerare, din lista de 37 de jucători avertizați, doar pe cei care au jucat minimum un sfert din minutele posibile la națională (adică minimum 1080 minute strânse în ultimii 5 ani, din cele 48 de partide) și au încasat minimum 3 avertismente.
 • Am împărțit apoi numărul de minute jucate la punctele de avertisment acumulate. Cine e cel mai des pedepsit pe teren?
1.     Alexandru Chipciu 7 galbene și 1 roșu (10p) 189 minute
2.     Mihai Pintilii 5 galbene 269
3.     Dragoș Grigore 5 galbene 363
4.     Nicușor Bancu 4 galbene 366
5.     Florin Andone 3 galbene 382
6.     Romario Benzar 4 galbene 405
7.     Claudiu Keșeru 3 gabene 434
8.     Cristian Săpunaru 5 galbene 451
9.     Răzvan Marin 4 galbene 493
10.  Nicolae Stanciu 6 galbene 518
11.  Ciprian Tătărușanu 3 galbene 1169

12:00

11:00

Eric Bicfalvi impresionează în campionatul Rusiei la FC Ural și a revenit la echipa națională. Cu un look aparte, o inteligență sclipitoare și un bun-simț copleșitor, Eric reprezintă cu certitudine un personaj cu litere mari în peisajul amar al fotbalului afectat de pandemie.

Iar răspunsurile lui în rubrica VIDEO “20 de gloanțe” confirmă încă o dată asta:

 • De ce ar alege un contract la Real Madrid în locul a 50 de selecții și un turneu final pentru România
 • Ce banner special făcut de copii îl emoționează mereu în Rusia
 • De ce ar elimina VAR din fotbal
 • Cum ar reacționa dacă fostul lui coleg Petre Marin l-ar suna după ce i-ar accidenta fiul la antrenamentul naționalei
 • Cina cu Vladimir Putin la care visează
 • Ce cărți recomandă copiilor lui
 • Cine era coleg mai bun pentru el în Ghencea: Dică sau Rădoi?

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite gândurile tale pentru jucătorii naționalei cu 2 zile înaintea partidei cu Norvegia, când trebuie să ne luăm revanșa!

10:00

09:00

Ultimele partide din 2020, programate în această lună, au pentru tricolori miza pregătirii preliminariilor de Mondial și prilejul pentru a încerca intrarea în urna a doua valorică la tragerea la sorți a calificărilor pentru Qatar, programată în 7 decembrie la Zurich.

În stabilirea urnelor pentru preliminariile CM 2022 se va ține cont de clasamentul FIFA la finalul acestei luni. Momentan, România se află pe locul 25 european și trebuie să ajungă minimum pe locul 20.

Practic, trebuie să depășim cele 5 reprezentative clasate acum în fața noastră, adică Irlanda, Slovacia, Islanda, Irlanda de Nord și Norvegia!

România a învins Belarus și este în grafic deocamdată pentru această “cursă”, dar să vedem ce au făcut ieri rivalele noastre:

 • Irlanda a pierdut, 0-3, amicalul disputant în deplasare cu Anglia.
 • Slovacia și Irlanda de Nord au avut meci direct, la Belfast, finala barajului pentru EURO: au învins slovacii, 2-1 după prelungiri (victoria în prelungiri aduce mai puține puncte decât una în timp regulamentar în clasamentul FIFA!)
 • Islanda a pierdut în deplasare finala barajului pentru EURO, 1-2 cu Ungaria, după ce a condus până în minuutul 88!
 • Norvegia nu a jucat, amicalul ei de zilele trecute împotriva Israelului, pe teren propriu, fiind anulat din cauza situației COVID la echipa oaspete.

Tricolorii joacă duminică împotriva Norvegiei pe Arena Națională, apoi cu Irlanda de Nord în depasare. Toate rezultatele internaționale din ultimele zile și programul complet al rivalelor noastre în noiembrie sunt disponibile AICI.

Intră în www.peluzatricolora.ro arată pe harta lumii din ce județ sau din ce țară susții România în pregătirea preliminariilor de Mondial!

08:00

Bună dimineața, români din toate colțurile lumii! Au mai rămas două zile până la partida cu Norvegia! Ne dorim atât de mult revanșa după coșmarul de la Oslo și ne pregătim din toate punctele de vedere pentru o victorie care să bucure toți românii.

Întâi de toate, trebuie să ne asigurăm că toți tricolorii sunt apți pentru partidă. Acum are loc la Mogoșoaia testarea COVID oficială impusă de UEFA pentru meciul cu nordicii. Să fim sănătoși, uniți și puternici! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

Intră în www.peluzatricolora.ro și transmite tricolorilor energia de care avem nevoie pentru o revanșă adevărată cu Norvegia!

? 12 NOIEMBRIE

22:00

21:00

Mulțumim tuturor instituțiilor media și jurnaliștilor care au ales să reflecte activitatea echipei naționale și să participe la meciurile tricolorilor din această lună, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie!

Iată programul acțiunilor media pentru România-Norvegia, meciul de duminică, cu următoarele mențiuni:

 • toate evenimentele au loc sâmbătă, 14 noiembrie, la Arena Națională din București
 • accesul la fiecare dintre evenimente este permis doar jurnaliștilor acreditați la partida România-Norvegia, acreditările fiind remise în data de 14 noiembrie, interval orar 16:00-16:30 la intrarea MEDIA a Arenei Naționale (pentru jurnaliștii care vor să participe doar la meci, acreditările vor fi remise pe 15 noiembrie, interval orar 19:00-19:30, la recepția sediului FRF – cu intrare prin str. Vasile Șerbănică).
 • accesul jurnaliștilor și fotoreporterilor în incinta Arenei Naționale, în vederea primirii acreditărilor și vestelor foto, se va realiza exclusiv prin intrarea dinspre strada Maior Coravu, începând de la ora 15.50.

CONFERINȚA DE PRESĂ A ROMÂNIEI

 • De la ora 16:45 vom organiza conferința de presă oficială a României la care vor participa  selecționerul Mirel Rădoi și un jucător.
 • accesul în complexul Arena Națională se va face doar prin intrarea centrală din str. Maior Coravu, iar accesul în stadion se va face exclusiv pe la Intrarea Media, în urma testării temperaturii, iar purtarea măștii este obligatorie
 • accesul în sala de conferințe va fi realizat exclusiv prin ușa din spate a acesteia, fără posibilitatea accesului în holul destinat anterior zonei mixte.
 • Toți jurnaliștii vor purta mască de protecție, respectând distanțarea marcată în această zonă. În contextul restricțiilor impuse de pandemie și potrivit Protocolului UEFA dedicat, nu va fi organizată Media Working Area.

 Conferința va fi transmisă LIVE aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, pe Facebook Echipa Naționalăși YouTube FRF TV.

ANTRENAMENTUL OFICIAL AL ROMÂNIEI

 • De la ora 17:30, jurnaliștii sunt invitați la antrenamentul oficial al tricolorilor, accesul media este permis pentru primele 15 minute din antrenament.
 • la finalul conferinței de presă a României, atât jurnaliștii, cât și fotoreporterii, vor urma calea de acces spre sectorul 134

ACȚIUNI DE PRESĂ – NORVEGIA

 • Antrenamentul oficial al Norvegiei este programat de la ora 18:45, primele 15 minute fiind permis accesul media.
 • Conferința de presă oficială a Norvegiei este programată la ora 20:00. Jurnaliștii și fotoreporterii care doresc să participe la această conferință vor reveni din sectorul 134 în sala de conferințe pe același traseu, după cele 15 minute deschise presei din antrenamentul Norvegiei

REGULI PRIVIND PARTICIPAREA MEDIA LA PARTIDĂ

 • accesul jurnaliștilor cu loc la masa presei în ziua meciului se va face, în complex, exclusiv prin breteaua laterală din str. Maior Coravu, iar în stadion, exclusiv pe la Intrarea Media, în urma testării temperaturii, iar purtea măștii este obligatorie
 • accesul fotoreporterilor în complex în ziua meciului se va face exclusiv prin breteaua laterală din str. Maior Coravu, iar pe teren se va face prin tunelul Sud, cel de lângă intrarea echipelor, în urma testării temperaturii, purtarea măștii fiind obligatorie
 • fotoreporterii vor ocupa în ziua meciului locurile fixate în spatele celor două porți nu mai devreme de ora 20:00 (câte 4 în fiecare colț al terenului, în spatele panourilor publicitare); la finalul partidei, fotoreporterii vor părăsi terenul prin același tunel Sud, având acces la sala de conferințe prin Intrarea Media
 • la masa presei, pentru respectarea regulilor de distanțare fizică și a regulilor din Protocolul UEFA, fiecare jurnalist va ocupa în ziua meciului primul loc din stânga (orientarea fiind dinspre terenul de joc) al fiecarui modul de trei scaune, conform repartitiei ce va fi afișată la capătul fiecărui rând.

HAI, ROMÂNIA!

20:00

19:00

Potrivit normelor din protocolul UEFA, jucătorii care au fost testați negativ după o perioadă în care au fost pozitivi la COVID sunt declarați vindecați și timp de 90 de zile de la testarea negativă nu mai sunt obligați să efectueze alte testări suplimentare.

Regula a fost implementată la recomandările UPAP (UEFA Protocol Advisery Panel), entitate creată pentru consilierea forului continental pe probleme medicale legate de testările COVID și compusă din virusologi, experți de laborator și medici cu experiență în acest domeniu.

Aceste prevederi au fost implementate și de Federația Română de Fotbal, detalii  AICI.

Astfel, de la testarea oficială UEFA necesară disputării partidei cu Norvegia de duminică vor fi exceptați 6 tricolori aflați în situația descrisă mai sus, ne-a informat forul continental.

Să fim sănătoși și puternici, avem nevoie de forță pentru duminică, în fața Norvegiei! Hai, România!

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată că ești un suporter adevărat, care susține echipa țării sale atât la bine, cât și la rău!

18:00

17:00

Debutant pentru România, David Lazar, portarul Astrei, a avut un meci “cu de toate” împotriva Belarusului. L-am rugat să ne povestească 5 din cele mai importante momente ale unei seri pe care nu o va uita, cu siguranță, vreodată!

Reacția în momentul în care a aflat că va fi titular cu Belarus

 • Când am am aflat că o să jucăm un meci amical cu Belarus, mă așteptam să joc. M-am pregătit psihic pentru asta, chiar dacă am fost anunțat doar înainte de meci că o să fiu titular ? M-am bucurat mult, nu l-am tratat ca pe un meci amical, ci ca pe unul oficial. Am avut și puține emoții pentru că e vorba despre echipa națională.

Sentimentul de la intonarea imnului

 • Mi-am imaginat acest moment, dar când ești acolo simți cu adevărat că joci pentru țară, pentru familie, pentru tot ceea ce înseamnă România. Avem și un imn care îți dă încredere și te bagă într-o stare pozitivă. Dacă se juca și cu suporteri era și mai frumos.

Senzația după încasarea primului gol

 • Având în vedere că la acel moment conduceam cu 5 la 0, simțeam că trebuie să fac ceva. Să repar greșelile, să comunic mai mult cu colegii, să rămân concentrat pe meci.

Apărarea loviturii de pedeapsă

 • Analizăm cu staff-ul naționalei fiecare jucător care ar putea să bată penalty. Având în vedere că este dreptaci, mi-a venit în gând că va trage în dreapta, dar am zis să plec în ultimul moment, să nu se răzgândească. A fost o inspirație, cu ajutorul lui Dumnezeu! Chiar mă rugam “Doamne, ajută-mă să apăr!”

Reacția familiei după meci

 • Toți m-au felicitat! Am primit foarte multe mesaje! De la foști antrenori cu care am lucrat, antrenori de portari, oameni de fotbal, lume din orașul meu. Chiar m-am gândit și în timpul meciului, la penalty au venit băieții și m-au felicitat și le-am zis că n-am făcut un lucru foarte mare. Să fim mai atenți ca să nu mai luăm gol. M-am simțit respectat de băieți și le mulțumesc!

Intră pe www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău de încurajare pentru David Lazar, portarul României care a debutat aseară!

16:00

Nu e ușor să îl impresionezi pe Ciprian Tătărușanu, trebuie să recunoaștem ? Dar un suporter al naționalei din www.peluzatricolora.ro a trimis un mesaj special în contextul acestei perioade, iar portarul nostru a vrut să își arate recunoștința pentru pasiunea acestuia și atașamentul față de națională.

Mihail Bucur din Argeș este fanul nostru adevărat, pe care am avut surpriza să îl descoperim în timpul programului de lucru, în combinezon de protecție. Acesta are o misiune importantă în pandemie, transportă medicamente și materialele medicale necesare spitalelor!

Iată surpriza VIDEO pe care i-a făcut-o Ciprian Tătărușanu:

15:00

Forul continental a delegat pentru partida România – Norvegia (duminică, 21:45) o brigadă din Turcia care îi are ca arbitri asistenți pe Ceyhun Sesiguzel și Serkan Cimen, iar al patrulea oficial va fi Abdulkadir Bitigen.

La centru va oficia Ali Palabiyik (39 ani), arbitru în prima ligă turcă din 2012 și deținător al ecusonului FIFA din 2015. Acesta a condus partida Portugalia U21 – România U21 din 2018, în preliminariile EURO U21 2019, debutul lui Mirel Rădoi ca selecționer!

Tricolorii au învins atunci cu 2-1 într-un meci dramatic, cu doi eliminați și alte multe cartonașe galbene încasate, plus penalty pentru lusitan în final, parat de Ionuț Radu! A fost meciul esențial pentru calificarea la EURO a României!

Cealaltă întâlnire a arbitrului turc legată de echipe românești vine de la nivel de club, acesta conducând partida Lazio – CFR Cluj 1-0 din noiembrie 2019, în grupele Europa League

14:00

De la ora 11:00, staff-ul tehnic al naționalei condus de Mirel Rădoi a programat un antrenament după partide aseară cu Belarus. Am intrat deja în linie dreaptă pentru duelul cu vikingii de duminică, fiecare oră contează, pentru că vrem revanșa după Oslo!

Și nu a fost doar o sesiune de refacere, cum s-ar aștepta mulți. De refacere au avut parte cei care au jucat mai mult în victoria de aseară. Dar mai grăitoare sunt materialul video de pe pagina de Facebook a echipei naționale și imaginile de mai jos:

13:00

La doar 28 de ani, Rareș Ene este deja un specialist veritabil a cărui activitate este apreciată. Și acoperă un domeniu esențial pentru performanța fotbalistică, deși încă fără mulți reprezentanți pe piața din România.

Rareș este analistul video al echipei naționale de 4 ani, după ce a studiat profesia în Anglia, iar  munca lui acoperă atrenamentele, adversarii, jocul în timp real, multe altele dincolo de acestea… Dar mai bine vă explică el, pentru că noi chiar nu le știm pe toate ?

Reportaj VIDEO în premieră din culisele tricolorilor!

12:00

“Botezul” lui Mitrea după ce a marcat la debut cu Belarus și a deschis scorul! Bine, apoi a făcut și un penalty, de-aceea am reglat temperatua cu câteva zeci de grade în minus ???

11:00

Valentin Crețu a debutat aseară pentru România, fundașul dreapta de 31 de ani legitimat la FCSB intrând în a doua repriză cu Belarus.

I-am propus lui Vali să parcugem evoluția lui în 11 pași esențiali și a ieșit o confesiune care poate servi drept exemplu și reper pentru ce înseamnă ascensiunea prin muncă și seriozitate.

Intră în www.peluzatricolora.ro și transmite gândurile tale pentru jucătorii care au debutat aseară cu Belarus! Avem nevoie de curaj și susținere pentru meciul cu Norvegia!

10:00

A fost 5-3 cu Belarus, am primit sute de mesaje în concursul din www.peluzatricolora.ro dar niciun rezultat corect. Era și greu, a fost primul 5-3 din istorie pentru România! O singură dată s-a mai înregistrat acest scor într-un meci al tricolorilor din 1922 până azi, a fost în 1930, dar 5-3 pentru adversari, naționala Bulgariei!

Totuși, premiul îl oferim, căști originale over-ear cu echipa națională! Așa cum am promis, în situația în care nu există scorul corect, premiul merge spre un mesaj care ne-a impresionat.

El vine de la Elena Neagu din Ilfov, mamă de puști fotbalist și super suporter al tricolorilor, care ne-a trimis și o fotografie frumoasă:

„Sunt mamă de fotbalist și în această perioadă îmi lipsesc foarte mult meciurile, stadioanele, victoriile, dar sper că într-o zi vom reveni la normal și mă voi putea bucura din nou de toate acestea pe stadion. Până atunci, urmăresc la tv tot ce ține de naționala României, naționala U21, naționala feminină de fotbal și naționala de e-fotbal! Hai, România!”

Felicitări, vă vom contacta după 18 noiembrie pentru a intra în posesia premiului!

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro unde formăm cea mai frumoasă galerie din lume! Te așteaptă surprize și emoție alături de echipa națională!

09:00

A marcat un gol cu Belarus, dar George Pușcaș nu e tipul care să se mulțumească vreodată cu puțin! Deja a intrat în sala de forță și pregăteșe duelul cu Norvegia de duminică!

Atacantul care impresionează cu un fizic foarte bine lucrat și conturat a acceptat să împărtășească suporterilor detaliile programului să în sala de forță:

 • „La o zi după meci lucrez partea superioară: tracțiuni, flotări. Nu prea folosesc greutăți mari, mă ajut de greutatea corpului. Lucrez mult cu mingea de gimnastică, mult stretching, plank”
 • „La 2-3 zile după meci fac antrenament pentru picioare: cvadripceps, hamstring. Consider că antrenamentele cu greutatea corpului sunt cele mai benefice pentru sportivi. Nu ai nevoie de multă masă musculară, pentru că ai nevoie de mobilitate și forță.”

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru George Pușcaș înaintea duelului cu Norvegia!

08:00

Bună dimineața, români din toate colțurile lumii! Aseară, la Ploiești, tricolorii au obținut o victorie de moral cu Belarus și importantă pentru clasamentul FIFA în baza căruia se vor stabili urnele la tragerea la sorți a preliminariilor de Mondial, în 7 decembrie.

Am marcat 5 goluri și ne-am bucurat, dar ne și îngrijorăm pentru cele 3 primite!

Peste 3 zile jucăm la București cu Norvegia în Liga Națiunilor așa că nu avem nici timp și nici mai multe motive de bucurie după meciul de aseară. Privim TOP 5 imagini ale partidei, golurile marcate de ai noștri prinse dintr-un unghi spectaculos și bucuria primei “duble” din carieră pentru Nedelcearu, ne alegem în inimă favorita și apoi începem treaba! Ne așteaptă Haaland și amintirile de la Oslo ne pun pe gânduri!

Intră în www.peluzatricolora.ro și și transmite mesajul tău pentru jucători, peste 3 zile jucăm cu Norvegia, gata cu victoria de moral!

? 11 NOIEMBRIE

21:00

Conferința de presă susținută de Mirel Rădoi și Bogdan Mitrea la finalul meciului cu Belarus.

19:00

ROMÂNIA – BELARUS (5-3)

Au marcat: Bogdan Mitrea (11), Răzvan Marin (19), Ionuț Nedelcearu (31, 55), George Pușcaș (44) / Kendysh (63), Bakhar (80), Klimovich (90+2)

ROMÂNIA
16. Lazar – 5. Nedelcearu, 4. Mitrea, 3. Toșca (6. Cristea, 45) – 13. Mogoș (2. V. Crețu, 69), 18. Marin (Cpt.) (17. Bicfalvi, 69), 8. Nistor, 11. C. Ganea – 20. Man (23. Băluță, 57), 9. Pușcaș (7. Alibec, 57), 19. Tănase (10. Maxim, 57).
Selecționer: Mirel Rădoi

BELARUS:
16. Chichkan – 2. Pechenin, 4. Naumov (15. Yuzepchukh, 45), 5. Polyakov, 21. Bordachev – 9. Ebong (22. Stasevich, 62), 18. Maevski (Cpt.) (14. Yablonski, 62), 8. Khachaturyan (17. Klimovich, 70), 10. Bakhar – 23. Kendysh, 7. Laptev (11. Skavysh, 62).
Selecționer: Mikhail Markhel

18:30

Tricolorii au ieșit la încălzire înainte de startul partidei cu Belarus purtând tricourile speciale de care v-am povestit, dedicate Peluzei Tricolore! Ca să poți câștiga unul din cele 23 de tricouri, cu autograful unui jucător, intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru România!

Cele mai frumoase mesaje vor fi premiate la finalul acțiunii echipei naționale, după 19 noiembrie!

18:00

Mai sunt doar 60 de minute până la startul partidei cu Belarus, vestiarul este pregătit. Tricolorii au ajuns la stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.

17:40

17:00

România va începe partida cu Belarus în formula:

16. Lazar – 5. Nedelcearu, 4. Mitrea, 3. Toșca – 13. Mogoș, 18. Marin(Cpt.), 8. Nistor, 11. C. Ganea – 20. Man, 9. Pușcaș, 19. Tănase.

Selecționer: Mirel Rădoi.

16:00

15:00

Partida cu Belarus contează pentru clasamentul FIFA pe baza căruia în 7 decembrie se trag la sorți preliminariile de Mondial. Dar prezența pe teren diseară are o însemnătate aparte pentru fiecare jucător și în context mai larg, putând pentru unii dintre ei să marcheze borne importante în topul partidelor pentru echipa națională:

 • Ciprian Tătărușanu l-ar depăși pe Ciprian Marica și i-ar egala pe Cosmin Contra și Rodion Cămătaru (73 meciuri)
 • Ionuț Nedelcearu ar avansa în clasament peste Bogdan Mara și George Ogăraru, ajungând la 12 partide
 • Răzvan Marin ar putea acumula mai multe meciuri decât Gheorghiță Geolgău și Vasile Iordache, bifând partida numărul 24
 • Alexandru Maxim ar face 43 de meciuri și ar intra astfel în top 50 cei mai selecționați tricolori, depășindu-i pe Aurel Țicleanu și Lajos Sătmăreanu
 • Cu 20 de meciuri, George Pușcaș i-ar egala pe Iuliu Baratky, Nicolae Lupescu și Ion Voinescu, trecând peste Daniel Niculae și Flavius Stoican

Pentru Lazar, Vali Crețu, Mitrea și Albu, această partidă ar putea fi debutul pentru România!

14:00

13:00

Cei 23 de jucători din lotul lui Mirel Rădoi pentru acțiunea naționalei din noiembrie și-au ales numerele! Iată ce număr va purta fiecare pe tricou:

● 1. Cristian Bălgrădean ● 2. Valentin Crețu ● 3. Alin Toșca ● 4. Bogdan Mitrea ● 5. Ionuț Neldecearu ● 6. Iulian Cristea ● 7. Denis Alibec ● 8. Dan Nistor ● 9. George Pușcaș ● 10. Alexandru Maxim ● 11. Cristian Ganea ● 12. Ciprian Tătărușanu ● 13. Vasile Mogoș ● 14. Alexandru Albu ● 15. Bogdan Țîru ● 16. David Lazar ● 17. Eric Bicfalvi ● 18. Răzvan Marin ● 19. Florin Tănase ● 20. Dennis Man ● 21. Cristian Manea ● 22. Mario Camora ● 23. Alexandru Băluță

12:00

La ședința tehnică a partidei amicale de astăzi, organizată într-un format inedit, prin video conferință, s-au stabilit mai multe detalii organizatorice, inclusiv culoarea echipamentului de joc pentru cele două reprezentative. România joacă în galben, culoarea tribunelor pline cu suporteri de care ne este atât de dor….

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău cu câteva ore înainte de meci pentru jucătorul tău favorit de la națională! Hai, România!

11:00

Toma Vasilescu lucrează ca fizioterapetul în staff-ul echipei naționale și a acceptat să ne dezvăluie din secretele și provocările acestui rol esențial în viața tricolorilor. Mai mult decât atât, ne-a primit în sala de masaj și în “interiorul” meseriei lui, dezvăluind un parcurs profesional de excepție, deși e încă foarte tânăr!

A lucrat ani buni pentru lotul național feminin de gimnastică, în echipa medaliilor la europene și mondiale, participând la Olimpiadă, iar azi lucrează pentru sănătoatea jucătorilor tricolori!

Descoperă în reportajul VIDEO de mai jos:

 • Amintiri cu accidentările gimnastelor Cătălina Ponor, Larisa Iordache și Diana Bulimar
 • Cum ajută un fizioterapeut activitatea jucătorilor de fotbal
 • Trecerea de la gimnastică la fotbal și diferențele profesionale
 • Imagini din activitatea lui Toma la lotul national și experiențele lui până acum

10:00

09:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Ne mai despart câteva ore până la primul meci din seria de trei pe care tricolorii lui Mirel Rădoi le dispută în noiembrie. De la 19:00, live la PRO X și Radio România Actualități, echipa națională întâlnește Belarus într-un amical disputat pe arena “Ilie Oană” din Ploiești.

Cu toții ne-am fi dorit să trăim împreună partidele tricolorilor, dar pandemia ne împiedică să ne reîntâlnim pe stadion. Însă pasiunea și dragostea pentru România nu cunosc restricții! Așa că te invităm, de acasă, la concurs!

Intră în www.peluzatricolora.ro și scrie până la ora 19:00 care crezi că va fi rezultatul partidei România-Belarus + marcatorii echipei noastre. Cel care va ghici scorul exact și marcatorii va fi premiat cu o pereche de căști originale over-ear de la echipa națională, precum cele din fotografia de mai jos:

În cazul în care vor fi mai multe mesaje câștigătoare, vom trage la sorți câștigătorul. Iar dacă nimeni nu ghicește exact, autorul celui mai frumos mesaj pentru tricolori primit în www.peluzatricolora.ro de acum și până la 19:00 va fi anunțat câștigător, mâine, aici pe Liveblog!

08:00

Concentrare şi intensitate pentru tricolori, la ultimul antrenament de aseară. România – Belarus (amical) este astăzi, de la 19:00, live la PRO X și Radio România Actualități.

? 10 NOIEMBRIE

22:00

21:00

Belarus a avut programate în această seară, la Ploiești, conferința de presă oficială și antrenamentu oficial înaintea meciului de mâine cu tricolorii. Iată câteva din declarațiile selecționerului Mikhail Markhel:

 • Suntem bucuroși că putem juca împotriva unui adversar puternic, având o istorie fotbalistică atât de bogată.
 • Singura problemă pe care am întâmpinat-o în pregătirea acestui joc a fost că trei din jucătorii noștri de bază au primit rezultate la testarea COVID premergătoare perioadei de cantonament. Nu e o scuză, e un fapt.

  (Photo by Matt Lewis – The FA/The FA via Getty Images)
 • E greu de spus dacă decizia autorităților noastre de a nu opri competiția internă la momentul izbucnirii pandemiei a fost bună sau rea. Din punctul de vedere al echipei naționale a fost o decizie cu efecte pozitive, deoarece jucătorii noștri și-au putu menține ritmul. Din punct de vedere al sănătății, vom vedea efectele la finalul acestei pandemii, când va veni acesta.
 • Exista similitudini între echipele noastre, ambele au pierdut semifinala barajului pentru EURO și ambele au ca selecționeri foștii selecționeri de la nivel U21. În aceste condiții, se impune o reconstrucție, există oportunitatea și imperativul de a promova jucători tineri care să se integreze alături de cei experimentați.

20:00

19:00

Fundașul tricolorilor și al echipei CFR Cluj, Mario Camora, își sărbătorește astăzi ziua de naștere! Iar colegii i-au pregătit o surpriză, începând să cânte “La Mulți Ani!” la unison și oferindu-i un tort pe gustul lui Mario.

Emoționat, acesta a mulțumit colegilor și staff-ului: “Sunt foarte fericit, copleșit de acest moment, chiar mă simt ca într-o familie aici! Sper să reușim împreună să bucurăm toți românii!”

18:30

Galerie foto de la antrenamentul oficial al României înaintea partidei cu Belarus, desfășurat în această seară la Mogoșoaia:

17:30

16:00

Peste 1.100 de întrebări trimise în mai puțin de 24 de ore pentru Dennis Man pe pagina de facebook a echipei naționale! Acesta a fost răspunsul fanilor la concursul Joma – Sponsor Tehnic al tricolorilor și ne-a luat mult să alegem 10 întrebări, vă imaginați ?

Toți cei 10 autori ai acestora vor fi premiați de Joma, la 7 dintre ei urmând să ajungă mingi de joc (Andreea Grecu, Ionut Lazar, Sirbu Emanuel, Rusan Rares, Tiberiu Claudiu Oana Tudose, Cojocaru Laurentiu, Valentin Haica), iar ceilalți trei, aleși de Dennis!, vor primi triocul de joc al României (Serban Jurcan, Anca Porav, Malita Bogdan).

Câștigătorii sunt rugați să ne contacteze cu un mesaj în privat pe pagina de facebook a echipei naționale, pentru a stabili datele de intrare în posesie a premiilor. Acestea vor ajunge la voi după 19 noiembrie, finalul acțiunii echipei naționale.

Haideți să descoperim, în interviul VIDEO de mai jos cu Dennis Man:

 • Ce persoană a avut cea mai mare influență în cariera lui de până acum
 • Ce cadou vrea să ofere părinților săi
 • Care sunt criteriile în baza cărora va alege clubul din străinătate unde va juca
 • Sacrificiile făcute în copilărie pentru a deveni jucător
 • De ce consideră că un mental coach este esențial în fotbal
 • Ce sfaturi i-ar da copilului Dennis Man

Intră în www.peluzatricolora.ro și transmite mesajul tău pentru Dennis Man înaintea meciului de mâine cu Belarus!

15:00

Acum au sosit rezultatele la testarea COVID realizată aseară, la Mogoșoaia, de echipa instituției medicale acreditată de UEFA. Este vorba de testarea necesară disputării partidei de mâine, cu Belarus, potrivit procedurii impuse de forul continental.

Au efectuat testul 22 de jucători și toți membrii staff-ului, iar rezultatele tuturor testelor sunt NEGATIVE. Rezultatul testării efectuate în această dimineață de Alexandru Albu, ultimul tricolor sosit la Mogoșoaia pentru că a jucat ieri la club, va veni cel mai probabil mâine dimineață.

Hai, România!

14:00

Vasile Mogoș, fundașul lui Chievo Verona, a revenit la națională! Și a acceptat provocarea noastră în rubrica “20 de gloanțe”: întrebări scurte, răspunsuri “la foc automat”, 10 din fotbal și 10 din afara terenului!

Iată ce poți descoperi în acest interviu VIDEO:

 • Povestea celei mai urâte accidentări provocate
 • Tatuajul pe care și l-ar face dacă ne calificăm la Mondial
 • Minciuna din presă care l-a enervat cel mai mult
 • Ce a făcut cu primii bani câștigați ca fotbalist
 • Melodia pe care o cântă la karaoke și la grătar
 • Ce trebuie să îmbunătățească pentru a ajunge în Serie A
 • Ce superputere visează să aibă

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată tuturor din ce colț al țării sau al lumii susții România! Împreună suntem cea mai frumoasă galerie din lume!

13:00

12:00

Iată top declarații ale lui Denis Alibec și ale lui Mirel Rădoi din conferința de presă oficială a echipei naționale susținută mai devreme la Mogoșoaia, înaintea partidei cu Belarus:

DENIS ALIBEC

 • Eu cred că avem șanse 100% să ne calificăm la Mondial. Dacă eu nu cred în noi, atunci cine să aibă? Important e să încercăm să aplicăm ce lucrăm la antrenament și cred că putem. Mă văd jucând pentru România la CM 2022, am 29 de ani, cred că mai am multe de spus în fotbal.
 • Atitutdinea mea a fost aceeași la meciurile din septembrie și cele din octombrie. Dar meciurile sunt diferite, în Austria am marcat primii și meciul a fost altfel. Cu Islanda m-am simțit un pic nefolositor, ca să zic așa, nu am reușit să facem nimic în atac, cel puțin în prima repriză.
 • În fotbalul din Turcia e și mai greu, dar și mai frumos decât m-am așteptat. E fotbalul pe contre, foarte rapid, așa cum îmi place mie. Trebuie să mă adaptez foarte repede și să încep să marchez. A contat în decizia mea de transfer faptul că sunt doi jucători români acolo, foștii mei colegi de la Astra, caractere frumoase. Cu Marius Șumudică vorbesc des la telefon, dar ultima dată când i-am scris, “mi-a dat seen” 🙂

MIREL RĂDOI

 • Meciul cu Belarus este în cadru amical dar nu e o repetiție pentru Norvegia și Irlanda de Nord. Pentru noi contează atitudinea, contează și rezultatul, trebuie să antrenăm principiile și să le vedem la meci. Pressing, posesie!
 • Cu Norvegia e momentul revanșei! Trebuie să arătăm cu totul altfel, de la atitudine, până la rezultat. Îmi doresc să văd implicarea jucătorilor de 100% indiferent de cât arată tabela. Și indiferent dacă vorbim de un jucător la debut sau cu 10 ani la națională. Pentru noi, acum, este prioritar să dea totul pentru România.
 • Înainte de aceste meciuri, a fost o discuție între Keșeru și medicul nostru, i-a spus că ar părea o leziune fibrilară pe mușchiul aductor. Noi trebuia să trimitem lista convocaților, nu am putut aștepta să vedem dacă va evolua apoi. Stanciu are o situație familială pe care noi am înțeles-o, legată de nașterea primului copil. Mitriță, în momentul de față, e urmărit de noi în Arabia Saudită, dar asta a fost decizia noastră acum. Cine absentează o dată, nu înseamnă că nu mai vine la echipa națională.
 • Man trebuie să vadă cum lucrăm la nivel de seniori. Hagi era convocat și el la naționala mare, dacă Adi Mutu spunea că nu are nevoie de el. Dacă nu intra în planul tactic la U21.
 • Absența lui Chiricheș contează mult, e căpitan, lider, dar rezultatele RMN-ului ne arată că acum nu poate face nici alergare ușoară. A vrut să vină și acum, a venit și data trecută să se pună la dispoziția noastră. E o pierdere și pentru jucătorii noi de la această acțiune, vedeau un jucător de Serie A, cu meciuri în cupele europene, un căpitan…
 • Dacă nu reușesc jucători din Bundesliga să-l oprească pe Haaland, vă dați seama că și pentru noi este foarte greu. Când echipa lui este în posesie, marea majoritate a acțiunilor se desfășoară în partea noastră dreaptă defensivă, am identificat situațiile când devine periculos, dar ca să glumim un pic, trebuie să punem un sniper în tribună ca să-l oprim 🙂 Va trebui, când Odegaard intră în posesie, spre exemplu, unul din jucătorii din apropierea lui Haaland trebuie să iasă imediat la intercepție, iar celălalt să asigure dublajul.
 • Nu regret că am acceptat să antrenez România, nici privind în urmă, nici privind în viitor! Vom vedea spiritul echipei naționale după aceste meciuri, atmosfera din sânul echipei, progresul jocului și al jucătorilor. Nu am venit cu gândul în această lună ca după aceste trei partide să demisionez.

10:30

Suntem în direct din cantonamentul de la Mogoșoaia cu declarațiile lui Denis Alibec și ale selecționerului Mirel Rădoi înaintea duelului amical cu Belarus.

09:00

Ne e dor tuturor de voi, suporterii minunați din tribunele echipei naționale, dar pare că pandemia nu se mai sfârșește… Accesul pe stadioane se rezumă doar la cei implicați în organizarea meciurilor, astfel că rămânem pentru moment doar cu amintirea zecilor de mii de copii care încurajau tricolorii cu Norvegia, acum un an….

Și totuși există copii care pot urmări meciurile României de pe stadion, în plină pandemie!

Spre exemplu, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, acolo unde am disputant ultimul meci din octombrie și unde jucăm mâine cu Belarus, avem deja o galerie constantă! Este vorba de copiii de mingi, juniorii de la grupa 2006 a Petrolului Ploiești!

“Experiența este unică pentru acești copii. A urmări meciuri de fotbal din stadion a devenit un lux. Îi văd emoționați de fiecare dată pentru că văd își văd idolii de la echipa națională. Și la fiecare meci le dau și câte o temă: să fie atenți la anumiți jucători, să le vadă calitățile, felul în care joacă. La grupa pe care o antrenez, sunt fericit că am și doi copii care fac deja parte din loturile naționale U15. Este vorba de Efe Hamza și Malbă Alexandru”, mărturisește emoționat Cristi Iordache, antrenorul lor.

Vă mulțumim, puștilor, și vă așteptăm să îmbrăcați și voi tricoul României, peste câțiva ani!

08:00

? 9 NOIEMBRIE

22:00

Tricolorii și membrii staff-ului au fost testați COVID în această seară, urmând procedura impusă de UEFA pentru desfășurarea partidei cu Belarus, de miercuri. Rezultatele vor fi anunțate mâine aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, iar certificatul negativ este document necesar pentru accesul jucătorilor și al celorlalți membri ai delegației în stadionul “Ilie Oană” din Ploiești!

21:00

20:00

Staff-ul tehnic al naționalei, condus de Mirel Rădoi, a organizat o sesiune de antrenament în această seară, în care i-a pus serios la treabă pe tricolori. Ședința de pregătire a început cu exerciții de circulație și posesie a mingii, după care s-a trecut la antrenamente pe poziții defensive și ofensive. Tricolorii care au ajuns astăzi au avut un program separat, de refacere.

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro pentru momente spectaculoase alături de jucătorii naționalei! Mesajul tău ajunge la tricolori!

18:00

17:00

Adversarul României de miercuri, reprezentativa din Belarus, vine la Ploiești cu un lot în care se regăsesc 6 stranieri din totalul de 23 de fotbaliști sub comanda selecționerului Mikhail Markhel. Însă, niciunul din stranieri nu provine din campionate de top ale continentului. În fapt, sunt doi jucători din Rusia și patru din Kazahstan!

Iată patru detalii inedite legate reprezentativa Belarusului:

 • Același parcurs, de la tineret la seniori. Mirel Rădoi, fost selecționer U21 numit principal la naționala de seniori, s-a duelat deja cu Irlanda de Nord, condusă de pe bancă de fostul selecționer de tineret al britanicilor. Acum, joacă și împotriva fostului selecționer U21 din Belarus!
 • Colegul lui Bicfalvi. Unul din fundași este Zolotov (25 ani), ajuns în acest an din liga internă la FC Ural (Rusia), unde este coleg cu Eric Bicfalvi.
 • Mijlocaș de origini cameruneze. Max Ebong (21 ani), transferat în acest an de kazahii de la FC Astana, are tatăl camerunez și mama bielorusă.
 • Fratele selecționerului e în staff. Yuri Markhel, fost fobalist în liga internă, fără alte experiențe ca antenor, a devenit membru al staff-ului tehnic al naționalei când fratele său Mikhail a fost numit antrenor principal.

16:00

Impresionat de mesajul unui oltean și de poza acestuia cu fiul pe stadion la meciurile României, Dan Nistor face o surpriză familiei de suporeri. I-am anunțat că vor fi sunați de un tricolor, nu le-am spus de către cine. Și habar nu aveam că e fix aniversarea puștiului!

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro pentru momente spectaculoase alături de jucătorii naționalei! Mesajul tău ajunge la tricolori!

15:00

Tricolorii Valentin Crețu, Bogdan Mitrea, Cristian Bălgrădean și Bogdan Țîru au îmbrăcat pentru prima dată noul echipament al echipei naționale de fotbal a României în cadrul unei ședințe foto organizată la Centrul de Fotbal Mogoșoaia. Îl așteptăm mâine și pe Alexandru Albu.

14:00

13:00

Florin Tănase (25 ani) de la FCSB este golgheterul la zi în Liga 1, alături de coechipierul său Dennis Man. Ambii în cantonamentul de la Mogoșoaia, gata de “testele” tricolorilor din noiembrie, în pregătirea preliminariilor de Mondial.

Florin a acceptat un interviu cu cărțile pe față, din care veți descoperi:

 • Cum s-a născut dragostea pentru națională când urmărea în copilărie tricolorul fluturând din mașini
 • Pe ce post din ofensivă se simte cel mai confortabil și cel mai eficient
 • Ce arbitru din Liga 1 de azi îl impresionează cel mai mult, dar și ce arbitri din trecut
 • Ce sfaturi le oferă părinților ai căror copii practică fotbalul
 • De ce susține filozofia de joc pe care o dorește Mirel Rădoi la națională

Intră pe www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru Florin Tănase, la revenirea lui la echipa națională! Împreună formăm cea mai frumoasă galerie din lume!

12:00

11:00

Reprezentativa din Belarus, pe care o întâlnim peste două zile la Ploiești, a disputat primul meci din istorie în 1992, țara obținându-și independența după dizolvarea URSS, în 1991.

De atunci și până azi, au fost 4 dueluri România-Belarus care se regăsesc în palmaresul reprezentativei noastre. În cea mai recentă “dublă”, din preliminariile Euro 2012, a fost 0-0 la Minsk cu Răzvan Lucescu selecționer și 2-2 la București, cu Victor Pițurcă pe bancă.

Prima “dublă” s-a consemnat însă în preliminariile EURO 2008 și a fost 3-1 pentru tricolori în ambele partide. Iar patru din cele șase goluri ale noastre au fost marcate de Nicolae Dică (1 gol) și Adrian Mutu (3 goluri), astăzi antrenori ai tricolorilor la seniori, respectiv U21. I-am rugat pe cei doi să rememoreze aceste dueluri:

“Pare ușor dacă privești scorul identic la București și Minsk, dar a fost o dublă chiar foarte grea! Noi aveam obiectiv clar să ne calificăm la EURO și eram obligați să luăm 6 puncte. Iar Belarus, cu o echipă bună, cu talie, s-a ținut tare. Totuși, era greu să ne oprească! Știu că Hamutovski, care fusese la Steaua, era portar și am vorbit cu el înainte de meci, doar spera să nu primească gol, pentru că știa cât de periculoși suntem, mai ales eu și Adi Mutu, pe atac”

Nicolae Dică, antrenor secund România

“Golurile la echipa națională sunt foarte importante pentru mine, vi le pot povesti pe toate!, așa că îmi amintesc bine cele două meciuri. Am înscris o dată acasă, am deschis scorul, și de două ori în deplasare, iar deschidere de scor și apoi am închis meciul. Am cam fost nașul lor, le-am mai dat două goluri și în 2011, când a fost 2-2 pe Arena Națională! Fotbaliști tari la capitolul fizic, am ieșit cam șifonat din duelurile cu ei, multe lovituri încasate, dar am dat totul pentru România și golurile rămân, ele scriu istoria!”

Adrian Mutu, selecționer România U21

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru Nicolae Dică și Adrian Mutu, foștii internaționali care azi antrenează tricolorii la nivel de seniori și U21!

10:00

09:00

Iulian Cristea, fundașul tricolorilor și al FCSB, provine dintr-o familie în care tatăl și fratele sunt șoferi profesioniști, pe TIR. E parcursul profesional pe care mărturisește că l-ar fi avut și el dacă nu existau talentul fotbalistic și munca la antrenamente.

Descoperă în interviul VIDEO de mai jos din cadrul rubricii “Autoklass – Sponsor al Echipei Naționale” mărturisirea lui Iulian, detalii despre cum l-a schimbat ca șofer mutarea în București și ce nu îi lipsește din portbagaj!

08:00

Bună dimineața, români din toate colțurile lumii! Începm săptămâna meciurilor pentru tricolori cu primul VIDEO de la antrenamente. Așteptăm și prima sesiune de pregătire în formulă completă, dar aceasta va fi abia mâine!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite gândurile tale jucătorii lui Mirel Rădoi! Arată lumii din ce județ sau din ce țară susții România!

? 8 NOIEMBRIE

22:00

După ce Vlad Chiricheș (Sassuolo) și Valentin Cojocaru (FC Viitorul Constanța) au devenit indisponibili, staff-ul tehnic i-a convocat de urgență pe Cristian Manea și Cristian Bălgrădean, ambii jucători ai campioanei CFR Cluj. Cei doi se aflau pe lista de rezervă, formată inițial din 8 jucători, pe care o anunțase Mirel Rădoi.

Lotul convocat de Mirel Rădoi are acum următoarea configurație:

Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 1/0);

Fundași: Cristian Ganea (Aris Salonic, 5/0) Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0/0);

Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Dennis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);

Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).

 • Mihai Bălașa (Universitatea Craiova) a fost înlocuit, în urma unei accidentări, de Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe).
 • Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), devenit indisponibil, nu a mai fost convocat, în locul său venind Cristian Ganea (Aris Salonic)
 • Vlad Chiricheș (Sassuolo) a fost înlocuit, în urma unei accidentări, cu Cristian Manea (CFR Cluj)
 • Valentin Cojocaru (FC Viitorul Constanța), devenit indisponibil, a fost înlocuit de Cristian Bălgrădean (CFR Cluj).

21:00

De la anunțarea lotului de 23 de jucători pentru meciurile naționalei din noiembrie, Mirel Rădoi a pierdut deja 4 opțiuni… Astfel, după ce Bancu și Bălașa au devenit indisponibili, fiind înlocuiți de Cristi Ganea și Mitrea, acum se mai confirmă două absențe.

Accidentarea suferită de Vlad Chiricheș la club și care l-a ținut în afara lotului lui Sassuolo pentru ultima partidă din campionat se dovedește, în urma rezultatelor investigațiilor medicale, că va necesita o recuperare care îl face indisponibil pe fundaș pentru meciurile României din 11, 15 și 18 noiembrie. Astfel, Vlad nu se va mai alătura lotului la Mogoșoaia.

În același timp, portarul Valentin Cojocaru de la FC Viitorul Constanța a devenit indisponibil. Rămânem pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ pentru a afla ce jucători îi vor înlocui!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite gândurile tale pentru Vlad Chiricheș și Valentin Cojocaru! Le urăm sănătate și îi așteptăm la meciurile viitoare să lupte pentru România!

20:00

Mirel Rădoi a avut 16 tricolori la primul antrenament după reunirea oficială.

AMR 3 zile până la meciul cu Belarus!

 

19:00

De la această acțiune a echipei naționale, cu ocazia sosirii în cantonamentul de la Mogoșoaia, fiecare tricolor și membru al staff-ului trebuie efectueze un test COVID cu rezultat rapid. Asta pe lângă rezultatul negativ al testării RT-PCR realizate în ultimele 72 de ore, cu care fiecare trebuie să sosească!

FRF a introdus această procedură pentru o protecție în plus a jucătorilor și a achiziționat teste rapide pentru determinarea antigenului viral. Nu e vorba de testele rapide cunoscute de la începutul pandemiei, ci de teste care necesită recoltarea probelor exact ca pentru testarea RT-PCR, doar că furnizează rezultatele într-un sfert de oră.

Abia după primirea rezultatului, fiecare jucător sau membru al staff-ului intră în programul echipei!

Toate testele efectuate până acum au avut rezultate NEGATIVE!

Caracteristicele noilor teste ne sunt detaliate de Claudiu Stamatescu, medicul echipei naționale:

 • Testele rapide pentru determinarea antigenului viral au o specificitate de 100% și o sensibilitate, în comparație cu testul Real Time PCR, cuprinsă între 90 și 97%
 • Sunt teste care au o mare importanță în depistarea cazurilor pozitive la începutul infectării. Sunt de mare ajutor pentru a izola o persoană suspectă. Se pot lua din timp măsuri pentru a evita contaminarea altor persoane din cadrul unui grup.
 • Procedura de recoltare este similară cu cea pentru testele Real Time PCR. Rezultatul este furnizat în 15 minute. În cazul depistării antigenului la testul rapid, posibila infectare cu covid trebuie confirmată cu testul RT-PCR.

18:00

Tricolorii s-au reunit la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Mirel Rădoi a susținut și un antrenament în această seară.

17:00

16:00

Partida amicală România – Belarus de miercuri va fi oficiată de o brigadă din Bulgaria, care îi are ca asistenți pe Martin Margaritov și Diyan Valkov. Al patrulea oficial este românul Marcel Bârsan.

La centru va fi Georgi Kabakov (34 ani), arbitru din 2001, promovat în prima ligă bulgară din 2007 și arbitru FIFA din 2013. A debutat în Liga Campionilor în 2018, iar în acest sezon al competiției a condus Șahtior Donețk – Inter Milano (0-0).

Georgi Kabakov a condus partida România U21 – Franța U21 0-0 din grupe la EURO U21 din 2019, în urma căreia tricolorii s-au calificat în semifinalele competiției. Anterior, a arbitrat Elveția U21 – România U21 0-2, în preliminariile aceluiași turneu final.

15:00

Cea mai frumoasă galerie din lume e pe www.peluzatricolora.ro, mii de români intră din toate județele și din toate colțurile lumii pentru a arăta de unde susțin România!

Vă mulțumim pentru mesajele minunate care ajung la jucători și, așa cum v-am obișnuit, încercăm mereu să vă oferim surprize tricolore!

Pentru partidele România-Belarus din 11 noiembrie și România U21 – Danemarca U21 din 17 noiembrie am pregătit momente unice. Astfel, atât tricolorii lui Mirel Rădoi, cât și cei ai lui Adrian Mutu, vor intra la încălzire înaintea meciurilor purtând tricouri create special pentru voi, suporterii României!

CUM POATE AJUNGE UN ASTFEL DE TRICOU LA TINE?

 • Intră în peluzatricolora.ro și trimite un mesaj pentru România și România U21
 • După meciul cu Belarus, tricolorii lui Rădoi vor alege, fiecare, mesajul favorit și vor oferi tricoul de la încălzire drept premiu pentru autorul acestuia, cu autograf! La fel și tricolorii lui Mutu, după meciul cu Danemarca U21!
 • Tricourile vor ajunge la câștigători după 19 noiembrie

14:00

Ionuț Nedelcearu, fundașul tricolorilor și al lui AEK Atena, anunță: “Gata! Nu mai suntem tineri! Trec anii, generația mea trebuie să meargă la Mondial!”. Alte subiecte abordate în interviul VIDEO:

 • ce trebuie să dobândească naționala în urma meciurilor din noiembrie
 • de ce totul pare perfect la noua echipă din Grecia
 • mesajul său pentru Gheorghe Mulțescu, fostul tricolor dinamovist care va fi aniversat săptămâna aceasta

13:00

12:00

Evoluția pandemiei nu ne permite încă organizarea tuturor acțiunilor de presă în formatul pe care toți ni-l dorim, dar mereu vom găsi soluții pentru ca voi, suporterii minunați ai României, să fiți aproape de tricolori iar jurnaliștii să vă poată fi de ajutor în acest proces.

CONFERINȚA DE PRESĂ A ROMÂNIEI

 • Marți, 10 noiembrie,de la ora 10:30, vom organiza o conferință de presă în cantonamentul de la Mogoșoaia, la care vor participa Denis Alibec și selecționerul Mirel Rădoi.
 • Așa cum v-ați obișnuit deja, întrebările voastre pot ajunge direct la jucători și selecționer! Trimite în peluzatricolora.ro , până la finalul zilei de luni, 9 noiembrie, întrebările tale pentru Alibec și Rădoi, iar cele mai interesante vor fi adresate LIVE în conferință, nominalizând autorul lor!
 • Instituțiile media sunt rugate să trimită întrebări pentru fiecare dintre cei doi invitați pe comunicare@frf.ropână luni, 9 noiembrie, ora 17:00Acestea vor fi adresate lui Denis Alibec și lui Mirel Rădoi de către echipa FRF.ro.
 • Conferința va fi transmisăLIVE aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, pe Facebook Echipa Națională și YouTube FRF TV.

ANTENAMENTUL OFICIAL AL ROMÂNIEI

 • Tot marți, 10 noiembrie, de la ora 17:30, jurnaliștii sunt invitați la antrenamentul oficial al tricolorilor, organizat la Mogoșoaia.
 • Accesul media este permis pentru primele 15 minute din antrenament.
 • Instituțiile media sunt rugate să trimită datele jurnaliștilor (nume și prenume) care îi vor reprezenta la antrenamentul oficial până luni, 9 noiembrie, ora 17:00, pe comunicare@frf.ro. Solicitările primite după deadline nu vor mai putea intra în procesul de centralizare și accesul nu va putea fi permis, în aceste cazuri.
 • Fiecare instituție media poate acredita la antrenamentul oficial maximum doi reprezentanți.
 • Accesul jurnaliștilor în complexul sportiv este permis de la ora 17:00 și doar prin prezentarea unui act de identitate la intrare.
 • Toți jurnaliștii vor purta mască de protecțievor respecta culoarele de acces și ieșire din complex, iar pe durata celor 15 minute vor avea acces doar în tribuna de la terenul 1 (inclusiv fotografii și cameramanii), respectând distanțarea marcată în această zonă.

ACȚIUNI DE PRESĂ – BELARUS

 • Conferința de presă a selecționerului din Belarus va fi organizată marți, 10 noiembrie, de la ora 18:30, la stadionul Ilie Oană din Ploiești.
 • Antrenamentul oficial este programat la ora 19:00, pe același stadion, primele 15 minute fiind permis accesul media.
 • La cele două evenimente de la Ploiești este permis accesul doar pentru jurnaliștii acreditați la partida România-Belarus.
 • Remiterea acreditărilor se va face la casieria stadionului în data de 10 noiembrie, interval orar 17:30-18:00 (și 11 noiembrie, interval orar 16:30-17:00, pentru jurnaliștii care participă doar la partidă).

11:00

10:00

Toți cei 10 tricolori convocați de Mirel Rădoi care au avut ieri meciuri la nivel de club au fost titulari! Iar Florin Tănase și Dennis Man sunt în formă maximă, marcând de două ori fiecare pentru FCSB!

Iată radiografia prestațiilor tuturor + programul meciurilor de azi și mâine:

 • Eric Bicfalvi (FC Ural) a jucat 90 de minute în remiza de pe teren propriu, 2-2 cu Spartak Moscova. Echipa lui se află pe poziția 11 din 16 în prima ligă rusă, după 14 meciuri disputate.
 • George Pușcaș (Reading) a fost titular în eșecul de pe teren propriu, 0-3 cu Stoke, în Championship. Tricolorul a fost schimbat în minutul 63. Reading rămâne liderul în liga secundă engleză.
 • Vasile Mogoș (Chievo) a prins toate minutele în partida de la Pordenone, 1-1 cu gazdele egalând în prelungiri. Chievo rămâne pe locul 2 în Serie B.
 • Alexandru Băluță (Academia Pușkaș) a înscris un gol super din postura de titular, dar echipa sa a pierdut clar în deplasare, 6-2 la Paks. Românul a fost schimbat în minutul 73 după ce marcase la 3-0 pentru gazde.
 • Răzvan Marin (Cagliari) a început titular partida de acasă cu Sampdoria. Oaspeții au rămas în zece oameni în prima repriză, încheiată 0-0, astfel că tricolorul a fost înlocuit la pauză cu un atacant. Cagliari a învins finalmente cu 2-0 și e pe locul 11 în Serie A.
 • Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf.Gheorghe) a fost titular și integralist în remiza 1-1 pe teren propriu cu FC Hermannstadt.
 • Florin Tănase, Iulian Cristea, Dennis Man și Valentin Crețu au fost titulari și au jucat 90 de minute pentru FCSB în victoria 4-1 cu FC Botoșani. Tănase a fost schimbat în prelunigirile partidei, după ce a marcat două goluri, performanță identică pentru Dennis Man!
DUMINICĂ
15:00 Kayserispor – Hatayspor Alibec
18:00 Argeș – CFR Cluj Camora
21:00 FC Viitorul – Dinamo Cojocaru
21:45 AC Milan – Hellas Verona Tătărușanu
LUNI
20:30 UTA – Gaz Metan Mediaș Albu

EVOLUȚII DE VINERI

 • David Lazar(Astra Giurgiu) a fost titular și integralist dar a încheiat cu înfrângere pe teren propriu, 0-2 cu Academica Clinceni în Liga 1
 • Alin Toșca șiAlexandru Maxim (Gaziantep FK) au fost titulari în victoria mare pe care echipa lui Marius Șumudică a obținut-o acasă, 3-1 cu Beșiktaș. Cu Toșca integralist și Maxim schimbat în minutul 95, formația a urcat pe 7 în prima ligă turcă.
 • Dan Nistor (Universitatea Craiova) a jucat toate cele 90 de minute dar liderul din Liga 1 a pierdut acasă cu Chindia, 0-1.
 • Vlad Chiricheș (Sassuolo), indisponibil din cauza unei accidentări, nu și-a putut ajuta echipa în remiza 0-0 pe teren propriu cu Udinese.

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată tricolorilor de unde susții România! Împreună formăm cea mai frumoasă galerie din lume!

09:00

Tuturor suporterilor minunați ai României și foștilor internaționali tricolori care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil le urăm LA MULȚI ANI! În cantonamentul de la Mogoșoaia, sărbătoriții zilei din lotul naționalei sunt Răzvan Gabriel Marin și Alexandru Mihail Băluță!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite urările tale celor doi sărbătoriți din cantonamentul României!

? 7 NOIEMBRIE

22:00

21:00

În contextul pandemiei, calendarul fotbalistic a devenit extrem de aglomerat, după amânările de la finele sezonului precedent. Atât la nivel de club, cât și al reprezentativelor.  Cu toate acestea, FRF a trebuit să perfecteze un amical pentru naționala de seniori, pentru respectarea cerințelor UEFA privind numărul de partide al unei echipe reprezentative per an calendaristic și respectarea calendarului fixat de forul continental pentru început de noiembrie.

Deși are caracter amical, partida miercuri cu Belarus este organizată și se va desfășura într-un format aparte, fiind practic un amical centralizat de UEFA la care toate protocoalele clasice vor fi respectate. Cu un singur amendament, vor fi permise maximum 6 schimbări de jucători.

Belarus ocupă locul 90 în clasamentul FIFA din octombrie. A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2020 în Georgia, 0-1. În Liga Națiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania (0-2 acasă), Kazahstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) și din nou Kazahstan (2-0 acasă).

Tricolorii au întâlnit de patru ori până acum Belarus, reușind două victorii și două remize.

Intră în peluzatricolora.ro și încurajează România pentru meciurile din această lună! Românii formează cea mai frumoasă galerie, din toate colțurile lumii!

20:00

19:00

Alin Toșca, Alexandru Maxim, David Lazar, Dan Nistor și Ionuț Nedelcearu au fost primii jucători sosiți în cantonamentul echipei naționale. Tricolorii au efectuat un antrenament de refacere.

18:00

Căpitanul tricolorilor, Vlad Chiricheș, a fost nominalizat de Mirel Rădoi pe lista jucătorilor convocați pentru cele trei partide ale României din această lună. Indisponibil în urma unei accidentări, Vlad nu a fost în lotul lui Sassuolo la partida disputată aseară în Serie A contra celor de la Udinese. Dar situația legată de sosirea lui în România este și mai complicată.

Potrivit noilor norme interne din Italia implementate în contextul evoluției pandemiei, Vlad ar putea să părăsească Italia doar dacă testul COVID pe care îl vor efectua marți, 10 noiembrie, este negativ pentru EL ȘI TOȚI COECHIPIERII LUI! Ar ajunge astfel în cantonament, în cel mai fericit caz, abia începând de miercuri, 11 noiembrie.

În cazul în care pe 10 noiembrie chiar și unul din jucătorii lui Sassuolo este pozitiv, Chiricheș poate fi considerat din nou contact direct, iar toată echipa italiană intră iar într-o perioadă de carantină specială de 10 zile.

Asta pentru că au existat cazuri pozitive în lotul lui Sassuolo, Chiricheș este considerat contact direct, se află în regim de izolare și i se permit doar antrenamentele și meciurile la echipa de club, fără posibilitatea de a părăsi acel cadru și, implicit, Italia.

Așteptăm vești bune, Vlad!

Intră în peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru Vlad Chiricheș! Împreună formăm cea mai frumoasă galerie din lume!

17:00

16:00

15:00

Convocat de Mirel Rădoi pe lista definitivă a fotbaliștilor pentru partidele naționalei din aceste săptămâni, Nicușor Bancu a devenit indisponibil și nu se va mai prezenta la reunirea lotului. Astfel, România rămâne cu 23 de jucători convocați.

Lotul complet este disponibil AICI.

Intră în peluzatricolora.ro și trimite gândurile tale pentru Nicușor Bancu! Suntem alături de căpitanul oltenilor și îl așteptăm să revină la echipa națională!

14:00

13:00

Tragerea la sorți pentru preliminariile europene ale CM 2022 din Qatar va fi pe 7 decembrie la Zurich și va fi efectuată fără participarea asociațiilor naționale, în contextul pandemiei. La tragere, cele 55 de reprezentative vor fi grupate în 6 urne valorice, 5 urne de câte 10 echipe și o urnă cu doar 5 echipe. În urma tragerii la sorți, vor rezulta 5 grupe de câte șase echipe și 5 grupe de câte cinci echipe.

Ordinea în urne va fi furnizată de poziționarea echipelor europene în clasamentul FIFA la finalul lunii noiembrie, în urma rezultatelor din această lună. La acest moment, România e pe locul 25 în topul țărilor europene. Ultimul loc din urna a doua, poziția 20, este ocupat de Irlanda. În fața noastră se mai află Slovacia, Islanda și tocmai adversarii care urmează, Irlanda de Nord și Norvegia.

Matematic, România are șanse de a urca în a doua urnă valorică, în funcție de rezultatele obținute în această lună!

CÂND ÎNCEP PRELIMINARIILE DE MONDIAL 

Campionatul Mondial 2022 se va disputa în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. La această ediție se vor califica din Europa 13 echipe, după cum urmează:

 • 10 echipe câștigătoare ale grupelor preliminare
 • 3 echipe din play-off-ul la care participă cele 10 locuri secunde din grupele preliminare + 2 echipe venite din Liga Națiunilor

În play-off, cele 12 echipe vor juca prin tragere la sorți meciuri eliminatorii într-o singură manșă, rezultând 6 echipe care, prin același procedeu, vor furniza cele 3 echipe ce completează “lotul de Mondial”. Iată cum se prezintă calendarul FIFA pentru echipa națională în 2021 și 2022, cu mențiunea că datele pentru echipele din grupele mai mici, de câte 5 echipe, vor fi completate cu partide amicale:

 • martie 2021 – 3 meciuri preliminarii CM
 • iunie 2021 – amicale
 • septembrie 2021 – 3 meciuri preliminarii CM
 • octombrie 2021 – 2 meciuri preliminarii CM
 • noiembrie 2021 – 2 meciuri preliminarii CM
 • martie 2022 – play-off CM

Intră în peluzatricolora.ro și încurajează România! Pregătim împreună în această lună preliminariile pentru Mondial!

12:00

11:00

Ieri s-au disputat deja o parte din ultimele meciuri pe care le au programate cluburile unde activează jucătorii convocați de Mirel Rădoi la echipa națională. Iată evoluțiile tricolorilor:

 • David Lazar (Astra Giurgiu) a fost titular și integralist dar a încheiat cu înfrângere pe teren propriu, 0-2 cu Academica Clinceni în Liga 1
 • Alin Toșca și Alexandru Maxim (Gaziantep FK) au fost titulari în victoria mare pe care echipa lui Marius Șumudică a obținut-o acasă, 3-1 cu Beșiktaș. Cu Toșca integralist și Maxim schimbat în minutul 95, formația a urcat pe 7 în prima ligă turcă.
 • Dan Nistor (Universitatea Craiova) a jucat toate cele 90 de minute dar liderul din Liga 1 a pierdut acasă cu Chindia, 0-1.
 • Vlad Chiricheș (Sassuolo), indisponibil din cauza unei accidentări, nu și-a putut ajuta echipa în remiza 0-0 pe teren propriu cu Udinese.

PROGRAMUL TRICOLORILOR LA CLUBURI

13:00 Ural – Spartak Moscova Bicfalvi
14:30 Reading – Stoke City Pușcaș
15:00 Pordenone – Chievo Mogoș
15:45 Paksi – Puskask Akademia Al. Băluță
16:00 Cagliari – Sampdoria Marin
17:00 Sepsi OSK – FC Hermannstadt Mitrea
18:30 Cracovia – Jagiellonia Țîru
21:45 FCSB – Botoșani Tănase, Cristea, Man, Crețu
DUMINICĂ
15:00 Kayserispor – Hatayspor Alibec
18:00 Argeș – CFR Cluj Camora
19:30 Aris Salonic – AEK Atena C. Ganea
21:00 FC Viitorul – Dinamo Cojocaru
21:45 AC Milan – Hellas Verona Tătărușanu
LUNI
20:30 UTA – Gaz Metan Mediaș Albu

Intră în peluzatricolora.ro și trimite gândurile tale pentru jucătorul favorit! Îi așteptăm pe toți victorioși și sănătoși la Mogoșoaia, să îmbrace tricoul României!

10:00

09:00

Bună dimineața, români din toate colțurile lumii! Liveblog PELUZA TRICOLORĂ se întoarce de azi, asta înseamnă că de acum și până pe 19 noiembrie rămânem alături de echipa națională direct din cantonamentul României!

Vom fi împreună la Mogoșoaia, Ploiești și București, apoi la Belfast, pregătind cu selecționerul Mirel Rădoi în ultimele partide ale anului parcursul spre Mondial care începe în primăvară. Vei descoperi aici concursuri cu premii, interviuri cu jucătorii, informații proaspete și reportaje video, din oră în oră!

PROGRAMUL TRICOLORILOR ÎN NOIEMBRIE

 • 11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploiești
 • 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București
 • 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast

Cele trei partide vor fi live pe Radio România Actualități, PRO TV (Liga Națiunilor) și PRO X (partida amicală). În aceeași săptămână, pe 17 noiembrie, România U21 întâlnește Danemarca pe “Ilie Oană” din Ploiești, meci decisiv pentru calificarea la EURO 2021.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU CELE TREI PARTIDE

 • Selecționerul Mirel Rădoi a convocat miercuri, 4 noiembrie, cei 23 de jucători și alți 8 fotbaliști au fost anunțați pe lista de rezervă
 • Lotului i s-a adăugat pe 5 noiembrie și Cristian Ganea (Aris Salonic).
 • Între timp, Mihai Bălașa (Universitatea Craiova) a fost înlocuit cu Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), fundașul ardelenilor având șansa să debuteze pentru România.
 • Lotul complet poate fi consultat AICI.

Intră în www.peluzatricolora.ro – cea mai frumoasă galerie din lume – și transmite mesajul tău pentru România! Te așteaptă surprize din partea jucătorilor tricolori!