Marți 8 februarie a.c., la Paralimni, echipa națională a României a terminat la egalitate, 2-2, jocul contra reprezentativei similare a Ucrainei, contând pentru prima zi a celei de-a 13-a ediții a "Cyprus Cup". Conform regulamentului, rezultatul fiind egal după cele 90 de minute regulamentare de joc, s-a procedat la executarea loviturilor de departajare, adjudecate de ucraineni cu 4-2.

În atare condiții, Ucraina și Suedia (2-0 contra Ciprului) vor juca miercuri, 9 februarie a.c., la Nicosia, finala "mare", în timp ce România și Cipru vor juca, la Paralimni, în aceeași zi, tot de la ora 20.30, pentru locul 3.

Marți, Yaroslav Rakițkyy (minutul 23) și Artem Milevsky (31) au adus Ucraina în avantaj, numai că elevii lui Răzvan Lucescu au izbutit o superbă revenire, Dan Alexa marcând primele sale goluri sub tricolor, în minutele 33 și 44. Ultima oară când România a reușit să revină de la 0-2 a fost pe 26 mai 1990, cu ocazia unui meci amical, disputat la Bruxelles, contra Belgiei. Enzo Scifo și Leo Clijsters au marcat pentru belgieni, Mircea Rednic și Marius Lăcătuș stabilind același scor final ca la Paralimni, 2-2.

Marți, Ioviturile noastre de departajare au fost transformate de Liviu Ganea și Raț, în timp ce execuția lui Ianis Zicu și cea a lui Paul Papp au fost parate de Oleksandr Shovkovskyy.

Cu ocazia acestui meci, Florin Gardoș, Paul Papp, Sabrin Sburlea și Liviu Ganea au debutat în tricoul naționalei noastre, selecționerul Răzvan Lucescu optând pentru următoarea formulă de echipă: Costel Pantilimon – Vasile Maftei, Florin Gardoș, Paul Papp, Răzvan Raț – Mihai Roman (58 Silviu Ilie), Dan Alexa, Gabriel Mureșan (79 Iulian Apostol), Ciprian Deac – Sabrin Sburlea (68 Liviu Ganea), Gheorghe Bucur (57 Ianis Zicu)