Echipa noastră națională a încheiat superb anul 2012, izbutind în această seară de 14 noiembrie 2012 să învingă cu 2-1 o reprezentativă, a Belgiei, mai bine clasată în clasamentul FIFA.

Alexandru Maxim (32) – cu un șut senzațional din afara suprafeței de pedeapsă și Gabriel Torje (66) – din lovitură de pedeapsă au anulat reușita lui Christian Benteke, din minutul 23, bilanțul naționalei conduse de Victor Pițurcă având în anul 2012 următorul bilanț: 10 meciuri – 6 victorii – 2 egaluri – 2 înfrângeri.

Dar, mai presus de toate, există speranțe fundamentate că primăvara anului viitor, cu decisiva "dublă" din luna martie 2013, contra Ungariei și Olandei (ambele, în deplasare), ne poate propulsa cel puțin spre barajul pentru turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014.

– A fost al 637-lea meci al naţionalei, încheiat cu a 283-a sa victorie (a 260-a pe teren propriu), ajungând la 1.060 de goluri înscrise.

– A şasea partidă găzduită de Arena Naţională şi a doua noastră victorie în acest loc.

– Am egalat Belgia în bilanţul direct. După 12 meciuri, fiecare echipă are câte cinci victorii, de două ori terminând la egalitate.

– Debutantul Dan Nistor a devenit al 783-lea jucător care a îmbrăcat tricoul echipei naţionale şi, totodată, al doilea născut la Câmpulung Muscel, după regretatul Petre Libardi.

– Cifre rotunde pentru Ciprian Marica, aflat la al 60-lea meci (şi, totodată, la a doua banderolă de căpitan), şi Valerică Găman la al 10-lea.

– Gabriel Torje a marcat pentru a opta oră pentru "tricolor", iar Alexandru Maxim pentru a doua oară.

FOTO: Niculae Profir