Selecționerul Romaniei, Victor Piţurcă, a comentat astăzi la GSP TV evoluţia stranierilor care au susţinut la mijlocul săptămânii partide în cadrul 16-imilor Cupei UEFA.

"Marica, chiar dacă a fost schimbat, nu a jucat rău, a jucat bine în condiţiile unui teren foarte greu şi pe un ger formidabil. Raţ a jucat foarte bine, a reuşit o victorie mare, Adrian Mutu la fel, din păcate el a pierdut meciul cu Ajax, dar în retur se pot răsturna situaţiile mai ales că diferenţa nu e mare".

Atacantul român Ciprian Marica a primit cea mai slabă notă din partea cotidianului Bild în meciul pe care echipa sa l-a pierdut în faţa lui Zenit Sankt Petersburg, scor 1-2, în prima manşă a 16-imilor Cupei UEFA. Formaţia italiană Fiorentina, la care Adrian Mutu a fost integralist, a pierdut cu scorul de 0-1 meciul cu Ajax Amsterdam, disputat joi, pe teren propriu, iar gruparea pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a câştigat cu scorul de 2-0 meciul disputat joi, contra lui Tottenham.

Întrebat dacă victoria lui Şahtior contra lui Tottenham arată că fotbalul din estul Europei se poate ridica la nivelul celui practicat în Vest, Victor Piţurcă a opinat: "Şahtiorul are un patron care e miliardar, pentru care a cumpăra un jucător de 20-30 de euro milioane nu este problemă. Sunt cluburi din est care au condiţii finaciare formidabile, iar banii contează foarte mult fiindcă poţi să-ţi permiţi să cumperi marfa de cea mai bună calitate".