Selecţionerul României, Victor Piţurcă, spune că intenţionează să rămînă pe banca naţionalei, atîta timp cît există şanse matematice de calificare la CM 2010. "În continuare voi avea o discuţie cu cei din conducerea FRF şi vom vedea ce vom face de acum înainte. Sigur că există două variante: să rămîn sau să nu mai fiu antrenorul echipei naţionale".

Eu vreau să-mi închei contractul, atît timp cît mai există şansele care sînt, aproape nule. Totuşi, ele există. Invoc aceste şanse matematice pentru că aşa este stipulat în contractul meu", a spus Piţurcă la GSP TV, cu cîteva minute în urmă.

Victor Piţurcă a explicat de ce a fost pierdut meciul cu Serbia de la Constanţa, dar a acuzat totdată că starea de spirit din lotul naţionalei a fost foarte tensionată înaintea celor două partide decisive din preliminariile CM 2010.

Meciul care ne-a dus mult înapoi a fost cel cu Lituania, o catastrofă. În momentul ăsta, aţi văzut toată atmosfera creată înaintea meciului cu Serbia. Eu spun că echipa naţională a fost sabotată înaintea fiecărui meci important", a spus Piţurcă la GSP TV.

Cu Serbia i-am introdus pe Costea şi pe Stoica pentru că au fost jucătorii cei mai în formă în ultimele 2 etape. Ei ne-au demonstrat şi în cursul săptămînii că merită să joace titulari.

Dorel Stoica a făcut un meci bun cu Serbia, dar Costea, din păcate, a greşit la fazele fixe. El n-a putut să intervină din cauza tracului şi emoţiilor. Nici nu a respectat ce i-am spus la antrenamente, s-a sufocat după cîteva minute", a explicat Piţurcă.

"Vă imaginaţi cum sărea toată lumea dacă nu-l băgam pe Costea pe teren. Eu sînt cel mai în măsură să selecţionez jucătorii, pentru că eu le ştiu fiecare gest şi îi urmăresc la fiecare meci. Am avut rezultate la echipa naţională!", a mai adăugat selecţionerul.

Victor Piţurcă: "Max Nicu nu m-a impresionat cu nimic la antrenamente!"

Victor Piţurcă a explicat la GSP TV motivele pentru care nu l-a folosit decît 8 minute pe Max Nicu în cele două jocuri pe care România le-a disputat în preluminariile Campionatului Mondial împotriva Serbiei şi Austriei.

"A făcut o fază sau două bune, dar nu mi-a dat la antrenamente încrederea necesară să îl introduc în teren. Am încercat să îl ajut să se acomodeze în reprezentativă, dar la pregătire nu m-a impresionat cu nimic.

I-am explicat că nu are voie să discute cu părinţii amănunte tactice cum au fost cele apărute în presă. E un băiat extraordinar, nu pot să-i reproşez nimic. Credeţi că mie nu mi-ar fi plăcut să intre şi să decidă meciul? Cine a fost cel care a insistat ca Nicu să obţină cetăţenia, nu eu?" a explicat Piţurcă la GSP TV.

(sursa: gsp.ro)