Selecționerul echipei noastre naționale, Victor Pițurcă, a stabilit ca 24 de jucători să facă parte din lotul care va aborda meciurile Ungaria – România (22 martie a.c., pe stadionul “Puskas Ferenc” din Budapesta) și Olanda – România (26 martie a.c., pe Amsterdam ArenA), ambele cu oră de start 20.30 (21.30 – ora României), în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2014.

Pentru a accesa componența lotului, alcătuit din 24 de jucători, apăsați aici

Despre Daniel Niculae
Cele apărute în cursul serii zilei de azi, 17 martie a.c., pe site-ul www.gsp.ro ("I-au dat țeapă din nou! Pregătirea dublei cu Ungaria și Olanda începe cu tensiuni la națională"), nu reprezintă altceva decât o minciună sfruntată, o invenție de la început până la sfârșit.
Unul dintre antrenorii secunzi ai naționalei, Eugen Neagoe, a ținut în permanență legătura (și) cu Daniel Niculae. Vineri, cei doi au vorbit, la telefon, de două ori, internaționalului nostru (un component important al naționalei) spunându-i-se că, fie și în condițiile în care a primit o telegramă de convocare definitivă, ar fi existat posibilitatea ca, în cazul că nu ar fi jucat în campionat sâmbătă, 16 martie a.c., contra lui Dinamo Moscova, să nu mai fie convocat și că o decizie definitivă urma să fie luată și să-i fie comunicată pe 17 martie a.c., după încheierea meciului FC Steaua – SC Vaslui.
Jucătorul, care a avut în permanență o atitudine de adevărat profesionist, colaborând perfect cu staff-ul tehnic al reprezentativei noastre, nu a jucat și oricum ar fi revenit în țară, primind câteva zile libere din partea clubului la care evoluează. În cele din urmă, pe 17 martie a.c., în jurul orei 22.45, Eugen Neagoe i-a comunicat lui Daniel Niculae că, din păcate, nu mai este convocat, decizie pe care "Nico" a înțeles-o și a acceptat-o, fie și având fireștile regrete.
Unde e țeapa? Unde e tensiunea? Evident, doar în inchipuirea anonimului autor al articolului de pe www.gsp.ro, care nici măcar nu a stat de vorbă cu jucătorul.

Reunirea și activitatea de presă de la Mogoșoaia
Reunirea lotului este programată luni, 18 martie a.c., ora 12.00, la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoșoaia. În sala de protocol a stadionului din incinta Centrului va avea loc tot luni, la ora 12.30, conferința de presă a selecționerului Victor Pițurcă, urmat de unul sau de doi dintre jucătorii convocați. În cursul serii aceleiași zile, de la ora 18.00, este prevăzut primul antrenament, singurul deschis presei.

Marți, 19 martie a.c., în jurul orei 13.30, și miercuri, 20 martie a.c., în jurul orei 14.00, sunt programate, tot la Mogoșoaia, conferințe de presă cu câte unul sau cu câte doi jucători.

Sejurul de la Budapesta
Delegația noastră va decola spre Budapesta de pe aeroportul Henri Coandă, la bordul unei curse charter, miercuri, 20 martie a.c., la ora 18.00, aterizarea pe aeroportul internațional din capitala Ungariei fiind prevăzută la ora locală 18.20 (19.20 – ora României). Cazarea a fost fixată la hotelul “Sofitel Chain Bridge”. A doua zi, 21 martie a.c., se va desfășura, începând de la ora 11.30 (12.30 – ora României), pe stadionul “Puskas Ferenc”, antrenamentul oficial, primele 15 minute fiind deschise presei. După încheierea ședinței de pregătire, selecționerul Victor Pițurcă va susține, tot la stadion, conferința de presa oficială, el fiind urmat de unul dintre jucători.

Doar cu această ocazie vor fi remise acreditările de presă și foto.

Reamintim că jocul de la Budapesta va fi condus de o brigadă de arbitri din Germania, avându-l la centru pe Wolfgang Stark, el fiind ajutat de Jan-Hendrik Salver (arbitru asistent 1), Mike Pickel (arbitru asistent 2) și Tobias Welz (al patrulea oficial). Observator de arbitri: Valentin Ivanov (Rusia). Comisar FIFA: Howard J.C. Wells (Irlanda de Nord).

Naționala Ungariei se va reuni tot luni, 18 martie a.c., la Global Football Park&Sporthotel din Telki, la ora locală 10.00 având loc primul antrenament, urmat, la ora 12.00, de o conferință de presă. Conferința de presă oficială este programată odată cu antrenamentul nostru oficial, adică pe 21 martie a.c., la ora locală 11.30.

La Budapesta, naționala României va sta până duminică, 24 martie a.c., răstimp în care vor mai fi efectuate două antrenamente, programul de presă urmând a fi stabilit la fața locului.

Activitatea de presă de la Amsterdam
De la Budapesta se va decola spre Amsterdam, tot la bordul unei curse charter, pe 24 martie a.c., la ora 17.00 (ora locală), aterizarea pe aeroportul Schiphol fiind prevăzută la ora 19.00 (20.00 – ora României). Pe 25 martie a.c., tot de la ora locală 11.30 (12.30 – ora României), pe Amsterdam ArenA, se va desfășura antrenamentul oficial, primele 15 minute fiind deschise presei. Ca la Budapesta, antrenamentului îi vor urma conferința de presă a selecționerului și cea a unui jucător.

Distribuirea acreditărilor
Cu ocazia antrenamentului oficial vor fi remise doar acreditările presei scrise, cele foto și ale Radio România.

Acreditările posturilor de Televiziune nedeținătoare de drepturi vor fi distribuite în ziua meciului, începând de la ora locală 18.00, la Media Desk, instalat la intrarea principal (intrarea E). Reprezentanții acestor posture vor fi obligați să predea, în momentul primirii acreditărilor, camerele de luat vederi, în a căror posesie vor reintra după încheierea jocului.

Postul TV deținător al drepturilor, adică TVR, va primi acreditările direct de la deținătorul de drepturi olandez.

Parola de acces la rețeaua WiFi a stadionului va fi comunicată în ziua meciului, la centrul de presă al Amsterdam ArenA.

Reamintim că meciul Olanda – România va fi condus de o brigadă de arbitri din Anglia, la centru aflându-se Mark Clattenburg. El va fi ajutat de Simon Beck (arbitru asistent 1), Stephen Child (arbitru asistent 2) și Lee Probert (al patrulea oficial). Observator de arbitri: Peter Mikkelsen (Danemarca). Comisar FIFA: Stanislaw Speczik (Polonia).

Delegația noastră va decola de la Amsterdam pe 27 martie a.c., la ora 11.00 (12.00 – ora României), aterizarea cursei charter pe aeroportul Henri Coandă fiind prevăzută în jurul orei 15.00.

FOTO: NICULAE PROFIR