Selecționerul echipei noastre naționale, Victor Pițurcă, a decis azi, 6 octombrie a.c., să convoace 23 de jucători pentru ultimele două jocuri pe care naționala României le va susține în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2014, contra Andorrei (Estadi Comunal din Andorra La Vella, 11 octombrie a.c., de la ora 20.30, adică 21.30 – ora României) și Estoniei (Arena Națională din București, 15 octombrie a.c., de la ora 21.00).

Pentru a accesa componența lotului, apăsați aici

Reunirea, la Centrul Tehnic Național al FRF de la Mogoșoaia, a început azi, 6 octombrie a.c., la ora 13.00, și se va încheia luni, 7 octombrie a.c., ora 12.00. La ora 12.30, selecționerul Victor Pițurcă va susține o conferință de presă, urmat probabil de un jucător, antrenamentul de la ora 18.00 fiind deschis presei. Marți, 8 octombrie a.c., în jurul orei 13.45, presa va putea să dialogheze cu unul sau cu doi dintre jucătorii convocați.

Reamintim că tot mâine, 7 octombrie a.c., sala "Nicolae Dobrin" din incinta Casei Fotbalului va găzdui, începând de la ora 11.00, conferința de presă a Președintelui FRF, domnul Mircea Sandu, ocazionată de cea de-a treia calificare a echipei naționale de Futsal la un turneu final al Campionatului European, la ora 12.00 fiind programată și inaugurarea oficială a showroom-ului din curtea interioară a sediului FRF. Îi rugăm pe cameramani să sosească încă la ora 10.15, pentru a putea efectua probele tehnice.

Revenind la echipa națională de seniori, delegația noastră va decola spre Barcelona, de pe aeroportul Henri Coandă, la bordul unei curse charter, miercuri, 9 octombrie a.c., la ora 14.30. De la Barcelona până la Andorra La Vella, drumul va fi parcurs cu autocarul. A doua zi, 10 octombrie a.c., de la ora locală 11.30 (12.30 – ora României), va avea loc antrenamentul oficial, pe Estadi Comunal (primele 15 minute deschise presei), la ora 13.30 (14.30 – ora României) fiind prevăzută conferința de presă oficială a selecționerului Victor Pițurcă, urmat de un jucător.

Conferința de presă a selecționerului Andorrei, Jesus Alvarez, va avea loc, tot la Estadi Comunal, în cursul aceleiași seri, la ora locală 19.00, antrenamentul oficial, de la ora locală 20.00, fiind deschis în primele 15 minute.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Elveția, alcătuită din Stephan Klossner (arbitru), Johannes Vogel (arbitru asistent 1), Remy Remigius Zgraggen (arbitru asistent 2) și Nikolaj Haenni (al patrulea oficial). Observator (evaluator) al arbitrajului va fi croatul Karlo Dragutin Poljak, iar Comisar FIFA, italianul Alessandro Lulli.

Pe 12 octombrie a.c., la ora 14.00 (15.00 – ora României), cursa charter va decola de la Barcelona, urmând să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă după aproximativ trei ore. Echipa va reintra direct în cantonamentul de la Mogoșoaia, fără ca, în seara aceleiași zile, să mai aibă loc vreo activitate de presă.

Delegația Estoniei va ateriza pe aeroportul Henri Coandă, cu o cursă charter, luni, 14 octombrie a.c., la ora 11.40, urmând să se cazeze la hotelul bucureștean Golden Tulip Times (Bulevardul Decebal nr. 19), unde, la ora 14.00, se va desfășura conferința de presă oficială a selecționerului Tarmo Ruutli, însoțit de doi jucători. Prima parte a conferinței de presă va fi tradusă, pentru presa din țara noastră, în limba engleză. Doar primele 15 minute ale antrenamentului oficial, ce va începe la ora 19.00 la Arena Națională, vor fi deschise presei.

Tot pe 14 octombrie a.c., la CTN Mogoșoaia, selecționerul Victor Pițurcă va susține conferința de presă oficială, după încheierea antrenamentului, ale cărui coordonate orare vor fi anunțate în timp util.

Acreditările de presă și vestele foto vor fi remise DOAR cu ocazia activităților de presă de la Mogoșoaia și de la Arena Națională, repartizarea acestora putând fi lecturată aici

Meciul cu Estonia a fost încredințat unei brigăzi croate: Marijo Strahonja (arbitru), Sinisa Premuzaj (arbitru asistent 1), Igor Krmar (arbitru asistent 2) și Ante Simunovic Vucemilovic (al patrulea oficial). Observator (evaluator) al arbitrajului a fost desemnat scoțianul Hugh Dallas, iar Comisar FIFA, germanul Rainer Koch.