Vineri, 5 mai, Dorin Rotariu a evoluat 80 de minute pentru Bruges în deplasarea de la Charleroi. Internaționalul nostru a oferit pasa de gol la prima reușită a echipei sale, în primul minut de prelungire al reprizei întâi. Bruges s-a impus cu 3-1 și rămâne aproape de liderul Anderlecht, la 4 puncte.

Tot vineri, Ludogorets, cu Cosmin Moți integralist, a câștigat cu 3-0 în deplasarea de Lokomotiv Plovdiv și a sărbătorit câștigarea titlului în Bulgaria, al șaselea consecutiv pentru gruparea din Razgrad. Claudiu Keșeru, golgeterul campionatului cu 21 de goluri, nu a fost în lot, el fiind suspendat.

Duminică, 7 mai, Alexandru Chipciu a fost titular la Anderlecht și a reușit să deschidă scorul în victoria cu 2-0 în fața lui Zulte Waregem. Gruparea din Bruxelles rămâne pe prima poziție în Belgia, înaintea lui Bruges. Chipciu a fost desemnat și omul meciului.

Tot duminică, Alexandru Maxim a marcat pentru 3-0, stabilind scorul final, în victoria lui Stuttgart contra lui Erzgebirge Aue. A fost a treia reușită a lui Maxim în ultimele patru jocuri.

În La Liga, Florin Andone a înscris în partida Deportivo – Espanyol 1-2. A fost al zecelea gol al sezonului pentru atacantul român.