Din păcate, echipa noastră națională nu a izbutit calificarea la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014, remiza de aseară, 19 noiembrie a.c., 1-1 contra Greciei (Torosidis 55 – autogol / Mitroglou 23), fiind insuficientă pentru a remonta înfrângerea cu 1-3 din prima manșă a play-off-ului de calificare la Cupa Mondială FIFA 2014, disputată cu patru zile în urmă la Pireu.

Naționala Greciei a fost superioară și a obținut o calificare meritată, tricolorii luptând și dorindu-și calificarea, numai că, din păcate, elenii s-au dovedit a fi superiori.

Dorim să mulțumim tuturor celor 53.174 fantastici suporteri prezenți aseară în tribunele Arenei Naționale și, în egală măsură, tuturor românilor care și-au încurajat naționala de-a lungul unei campanii de calificare care nu s-a încheiat așa cum ne-am dorit cu toții.

Ieri, selecționerul Victor Pițurcă a folosit următoarea formulă de echipă: Ciprian Anton Tătărușanu – Alexandru Mățel, Vlad Iulian Chiricheș, Nicolai Dorin Goian, Răzvan Raț-Dincă (26 Iasmin Latovlevici) – Ovidiu Ștefan Hoban – Gabriel Andrei Torje (56 Marius Constantin Niculae), Bogdan Sorin Stancu (86 Gheorghe Teodor Grozav), Cristian Tănase, Alexandru Iulian Maxim – Ciprian Andrei Marica

– Al 648-lea meci al echipei naţionale (al 266-lea pe teren propriu) s-a soldat cu al 162-lea egal (al 53-lea acasă).

– Am consemnat 32-a confruntare cu Grecia, acesta fiind al 9-lea egal.

– Al 18-lea autogol din istorie primit de la adversari de naționala noastră.

– Partida de aseară a coincis cu meciul 90 ca selecţioner pentru Victor Piţurcă și cu a 5-a banderolă de căpitan pentru Chiricheş.

– Autogolul lui Torosidis a fost al 18-lea din istorie în favoarea României.

– A fost al 5-lea meci al naţionalei noastre condus de Milorad Mažić, cu care avem un bilanţ de câte 2 victorii şi înfrângeri, acesta fiind primul egal.

– Va fi al 13-lea turneu final de Campionat Mondial de la care va lipsi România.

FOTO: NICULAE PROFIR