Astăzi, de la 21:45 ora României, tricolorii continuă parcursul în preliminariile Euro 2020. După o remiză importantă, 2-2 la Oslo cu Norvegia, urmează o partidă din care suntem obligați să ieșim cu victorie. 

             Întoarcere

Va fi primul duel din istorie între cele două echipe, dar nu și primul meci al României pe stadionul Ta’Qali din Malta! În 1998, tricolorii au disputat un meci amical, cu 5.000 de fani în tribune, împotriva Germaniei, pe această arenă! S-a terminat 1-1, cu actualul secund Adrian Mihalcea intrând pe final în fața lui Kahn, Babbel, Effenberg și Bierhoff.

             Marii absenți

Singura absență de la gazde este fundașul Jonathan Caruana, 32 de ani, jucător de bază și legitimat la FC Valletta, campioana Maltei. Pentru tricolori, pe lista indisponibililor din motive medicale se află Chiricheș, Pintilii și Cicâldău, dintre cei care au jucat recent pentru România. Benzar este învoit pentru probleme personale, iar Dragoș Grigore este suspendat.

             Portari

Cei trei goalkeeperi din lotul Maltei, Hogg, Haber și Bonello, au împreună 102 ani! Haber (38 ani) nu e însă veteranul, ci atacantul Mifsud, care e cu trei luni mai în vârstă! Acesta a lipsit la meciul din Suedia, dar revine în lot acum. De altfel, e și jucătorul cu CV-ul cel mai bun de la adversari, fiind legitimat în trecut la Kaiserslautern, Coventry City sau Barnsley.

             Români

Tricolorii vor fi susținuți contra Maltei de aproximativ 1.000 de fani, toate cele 550 de bilete rezervate suporterilor noastre fiind vândute! Organizatorii se așteaptă însă la încă 400-500 de români în tribune, având în vedere numărul destul de mare de conaționali stabiliți în insulă. Asistența totală se așteaptă să fie în jurul la 5.000 de spectatori.

             Euro

Malta a participat la 13 campanii de calificare la Campionatul European, fără succes. În ultimele trei campanii a adunat, cumulat, 7 puncte. O singură victorie, 2-1 cu Ungaria. În schimb, România are cinci participări la astfel de turnee finale, reușind să atingă sferturile de finală la ediția 2000 și oprindu-se în grupe la edițiile 1984, 2004, 2008 și 2016

             Urmărește tv, radio și online

Meciul va fi transmis în direct de PRO TV, în comentariul lui Ion Alexandru și Costi Mocanu. Pentru cei care nu vor încuraja tricolorii de pe stadion sau din fața televizorului, Radio România Actualități va transmite live, în comentariul lui Cătălin Cârnu, aflat pe stadion. Totodată, puteți urmări liveblog-ul frf.ro, precum și facebook-ul Echipei Naționale.

             Nations League

Malta a terminat pe ultimul loc grupa ei din categoria D, ultima a Nations League, câștigată de Kosovo. A remizat 1-1 acasă și în deplasare cu Azerbaidjan, același scor înregistrând și pe teren propriu cu Insulele Feroe.  România a terminat la două puncte distanță în spatele Serbiei în grupă, asta deși nu a pierdut vreun meci, reușind 3 victorii și 3 remize.

             Arbitri

“Centralul” partidei este Dennis Higler, 33 ani, iar asistenții săi sunt Davie Goosens și Joss van Zuilen. Al patrulea oficial, tot olandez, este Bas Nijhus. Higler este arbitru internațional din 2017. A arbitrat meciul Grecia U19 – România U19, scor 5-3, în noiembrie anul trecut, într-un meci disputat în Bulgaria, la turul de calificare pentru Campionatul European.