Doi români au marcat în meciurile de sâmbătă pentru echipele lor din străinătate: Maxim și Rusescu. Chiar dacă nu a înscris, Mihai Roman e protagonistul sfârșitului de săptămână. A debutat în prima ligă franceză!

Alex MAXIM a intrat în minutul 61 și a schimbat de unul singur soarta meciului STUTTGART – Freiburg 2-0. Maxim i-a luat locul lui Didavi. După numai 8 minute, și după ce executase deja foarte bine două lovituri libere, a marcat pentru 1-0. Din centrarea lui Traore de pe partea dreaptă, Maxim a apărut foarte bine în fața porții și a înscris.

Maxim a fost cel care a născut și al doilea gol. A executat foarte bine o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Harnik a marcat din doi metri de la a doua bară.

Cu victoria aceasta, Stuttgart a părăsit locurile de retrogradare. După meci, legenda clubului Stuttgart, Markus Babbel, l-a lăudat pe internaționalul român: “Maxim și-a dovedit din nou valoarea. Să dai gol imediat după ce intri pe teren și apoi pasă de gol înseamnă că ai mare valore, pot spune clar că a fost omul meciului”.

Un alt internațional român, Raul RUSESCU, a marcat azi pentru echipa sa de club. Atacantul lui Braga a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 84 al partidei din deplasare, la Olhanense, pentru 1-0. A fost a 5-a sa reușită în Portugalia.

Tot Rusescu a fost cel care a executat un penalty, obținut tot de el, în minutul 5 al jocului, însă atunci vîrful lui Braga a ratat. Scorul final a fost Olhanense – Braga 0-2.

Mihai ROMAN a jucat primul său meci oficial pentru Toulouse. A debutat în prima ligă franceză! Accidentat foarte mult timp, Roman a fost folosit săptămâna trecută la echipa a doua pentru care reușise o “dublă”. Acum, Mihai Roman a intrat în minutul 55 în locul lui Ben Bassat și astfel și-a făcut debutul în Hexagon! Din păcate, a fost TOULOUSE – Lille 0-2.

Răzvan RAȚ a fost eliminat în meciul RAYO – CELTA 3-0. A fost titular, a jucat bine, echipa madrilenă conducea cu 3-0 când, în minutul 64, fundașul român a fost eliminat! L-a lovit cu cotul in față, fără minge, pe atacantul Charles, care după lovitura primită nici nu a mai continuat meciul. Gestul inexplicabil al lui Raț a fost observat de arbitrul asistent.

Radu ȘTEFAN a fost folosit, ca de obieci, toate minutele în LAZIO – Sampdoria 2-0.
 
Ovidiu HEREA a fost schimbat după o oră în partida Lausanne- SION 0-1. 
 
Costin LAZĂR  a revenit în prima echipă a lui PAOK. A jucat 65 de minute în meciul PAOK- Atromitos 2-0
 
Ciprian MARICA a fost titular și a jucat tot meciul Elche- GETAFE 1-0, pierdut în ultima fază, în minutul 93. Marica a încercat multe, dar fără să reușească să înscrie. Important, mai ales pentru echipa națională, este că atacantul român joacă în fiecare etapă și chiar câte 90 de minute.
 
Bănel NICOLIȚĂ a fost titular și a jucat 87 de minute în meciul Monaco – NANTES 3-1. În chiar primul minut, Bănel a ratat o bună șansă de gol, iar în minutul 68 a executat perfect o lovitură liberă. Toulalan a deviat cu capul și era aproape de autogol, dar portarul Subasic a salvat-o pe Monaco.
  
Din diferite motive, următorii jucători români nu au fost folosiți: Gheorghe GROZAV (Terek), Alexandru VLAD (Dnepr), Costel PANTILIMON (Manchester City), Gabi TAMAȘ (Doncaster), Adrian STOIAN (Chievo), Constantin NICA (Atalanta), Marius ALEXE (Sassuolo), Srgian LUCHIN (Botev) – suspendat, Aurelian CHITU (Giannina), Dorin GOIAN (Asteras), Gabriel TORJE (Espanyol)