Dorin Goian a marcat unicul gol în înfrângerea echipei sale, Asteras (Grecia), contra lui Maccabi Tel Aviv (Israel), scor 1-3. Totuși, reușita fundașului român a fost decisivă, formația elenă calificându-se în grupele EL grație acestui gol reușit în deplasare. În tur, Asteras câștigase cu 2-0.

Un alt fundaș român, Vlad Chiricheș (Tottenham), a fost titular în partida câștigată de echipa sa, pe teren propriu, în fața lui AEL Limassol (Cipru), scor 3-0. Pe lângă evoluția bună din defensivă, ”tricolorul” a contribuit și la faza de atac oferindu-i, printr-un tackling la marginea careului advers, pasa de gol lui Paulinho care, în minutul 49, ducea scorul la 2-0.

În fine, Răzvan Raț a fost si el titular. Paok s-a calificat fără probleme în grupele Europa League după victoria 4-0 cu Zimbru Chișinău. Grecii au pierdut în tur cu 1-0, dar pe teren propriu au întors clar soarta "dublei" în favoarea lor. Raț a fost folosit toate minutele, iar la ultima fază a fost avertizat cu un cartonaș galben.


Selecționerul Victor Pițurcă anunță vineri, 29 august, lista finală a stranierilor convocați pentru partida cu Grecia din 7 septembrie, debutul ”tricolorilor” în preliminariile EURO 2016.