Echipa FRF.tv a ajuns la Andrei Rațiu, la Madrid, acolo unde fundașul dreapta evoluează pentru Rayo Vallecano. Unul dintre tricolorii care au impresionat în ultimele meciuri din preliminarii, din vecinătatea Palacio Real de Madrid, Andrei face o călătorie în cariera sa și arată cum a ajuns să reușească în fotbalul spaniol un român plecat de acasă la 6 ani.

Internaționalul român și-a amintit promisiunea făcut în luna noiembrie, înainte de meciurile cu Israel și Elveția: “Am spus atunci că visul meu este să îmi văd părinții în tribune la un turneu final și că asta se va întâmpla vara viitoare. Uite că așa va fi”. Andrei a vorbit și despre grupa de la EURO: “E o grupă foarte grea, niciun meci nu va fi ușor. Trebuie să fim concentrați de la primul meci. Probabil că în grupă va ajunge și Ucraina”.

Andrei a explicat și cum de vorbește limba română, deși a fost crescut în Spania: “Prima amintire cu mingea de fotbal este la Unirea, în satul bunicilor, aveam 4-5 ani și mă jucam cu bunicul meu. Cred că datorită lui am ajuns să joc fotbal, ne uitam la meciuri împreună, la televizor. La 6 ani am venit în Spania. Cu părinții am vorbit mereu în limba română, asta m-a ajutat să nu uit limba. Niciodată nu am luat în calcul să joc pentru Spania, mereu m-am gândit la România. Pentru mine e foarte emoționant momentul de la imn. Mai ales când jucăm acasă. Mi se face pielea de găină, mă gândesc la multe lucruri și, sincer, îmi vine să și plâng”.

Nu ai încă un cont pe FRF.tv? Ți-l poți crea gratuit aici!

Odată ce contul a fost creat pe web, serviciul va putea fi folosit și în aplicațiile mobile din App Store și Google Play.

Pe FRF.tv se văd GRATUIT meciurile naționalelor de juniori, Liga 2 Casa Pariurilor, Cupa României Betano, Liga 3, Liga de Tineret și Liga Elitelor, iar pe lângă competiţiile sportive, suporterii au posibilitatea de a intra în culisele echipelor naționale, prin materiale video din cantonamente: interviuri, antrenamente inedite sau rezumatele meciurilor.