Pentru prima dată în istoria Federației Române de Fotbal, toate echipele naționale, inclusiv cele de juniori și de fotbal feminin, vor benficia de servicii de monitorizare în urma semnării contractului cu compania InStatFootball.

”Am semnat un contract cu compania InStatFootball pentru achiziționarea serviciilor de monitorizare a parametrilor tehnico-tactici ai jucătorilor, atât din timpul meciurilor oficiale, cât și a celor de antrenament. Nu numai pentru prima reprezentativă, pentru toate naționalele de juniori, fotbal feminin, futsal. Dacă vrem performanță și ne dorim un fotbal modern, nu mai putem lucra ochiometric, avem nevoie să accesăm aceste noi tehnologii”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, la conferința de presă organizată luni la Casa Fotbalului.

Contractul cu InStatFootball va expira la finalul anului și a fost semnat în urma consultării altor două oferte venite din partea companiilor ProZone și Ortec.

De serviciile firmei InStat beneficiază și echipe din prima ligă precum Oțelul, Astra, Pandurii, FC Botoșani.

”În afara rapoartelor de analiză statistică pentru echipele naționale, FRF va avea acces și la programul nostru de scouting și monitorizare a jucătorilor care evoluează în străinătate”, a declarat Veaceslav Pintilei (foto, la semnarea contractului), reprezentantul InStatFootball în România.