Chiar dacă a fost un meci de pregătire, suporterii echipei naționale nu uită un rezultat important obținut în fața Germaniei, în timpul derulării precedentului parteneriat FRF-Bergenbier. Mai ales că a fost doar a doua victorie din istorie împotriva nemților. Precedenta data din 1967.
 
În fața a 12.000 de spectatori, Pleșan (minutul 21), Raț (23), Dănciulescu (35 și 43) și Caramarin (43) au dus scorul la 5-0, înainte ca Lahm să marcheze golul de onoare al campioanei mondiale de anul trecut. 
 
"Mă simt umilit. Nu voi mai folosi acest prim unsprezece. Am fost amatori şi am plătit. Trebuie să le cerem scuze tuturor", a declarat la finalul jocului selecționerul Germaniei, Rudi Völler. 
 

VIDEO: ROMÂNIA – GERMANIA 5-1

 
Echipele României și Germaniei din 2004:
 
• Lobonț – Stoican, Iencsi, Chivu-cpt. (34 Ghionea), Raț – Fl. Petre (77 Contra), Rădoi, Pleșan (77 Ov. Petre), N. Dică (70 Caramarin) – Dănciulescu (70 Neaga), Ganea (83 M. Niculae)
 
• Kahn-cpt. (46 Hildebrand) – Friedrich, Ramelow, Jeremies, Lahm – Schneider, Hamann, Ernst (76 Kehl), Frings (46 Freier) – Bobic (61 Neuville), Kuranyi
 
O altă victorie importantă a ”tricolorilor”, chiar dacă a fost obținută tot într-un joc de pregătire, a fost cea de la Cadiz, contra Spaniei, scor 1-0, pe 15 noiembrie 2006. Golul lui Ciprian Marica a dus la înfrângerea echipei care peste mai puțin de doi ani devenea campioană europeană!
 
 

VIDEO: SPANIA – ROMÂNIA 0-1

 
De altfel, eșecul contra României a fost ultimul al Spaniei, pe teren propriu, înainte ca Germania s-o învingă în toamna lui 2014. Trecuseră 8 ani și 34 de jocuri în care ibercii nu mai pierduseră în țara lor!
 
 

Înapoi în Statele Unite

 
În 2006, un alt moment special pentru ”tricolori” a fost revenirea în Statele Unite ale Americii, locul unde, în 1994, generația condusă din teren de Hagi obținea cea mai bună performanță a României la un turneu final: sferturi de finală la World Cup. De această dată, în perioada 23-27 mai 2006, echipa națională condusă de Victor Pițurcă a disputat trei jocuri amicale: cu Uruguay (0-2) la Los Angeles, cu Irlanda de Nord (2-0) la Chicago și cu Columbia (0-0), tot la Chicago. 
 

GALERIE FOTO: TURNEUL DIN SUA