”Mingile Bergenbier trimise de jucători în tribune și artificiile de la sfârșit au marcat ultima apariție acasă a tricolorilor înainte de Euro”, a scris ProSport după jocul cu Grecia, disputat pe stadionul Steaua, ultima apariție a jucătorilor antrenați de Ienei în țară, înaintea turneului final găzduit de Belgia și Olanda.
 
Foto: ProSport
 
”Tricolorii” aveau să lase în urmă canicula de 30 de grade din București și să facă deplasarea în ”ținutul ploii”, așa cum ziariștii descriau cantonamentul din Belgia. Cu gândul la EURO, ”tricolorii” vedeau în fața ochilor doar duelurile cu marii fotbaliști ai Europei. Dan Apolzan, “secundul” lui Emeric Ienei, anunța într-un interviu: ”Le pregătim surprize nemților și englezilor”. Coincidență sau nu, acestea au fost meciurile din care ”tricolorii” au luat puncte.
 
Cu doar câteva zile înainte de startul turneului, tabăra română era lovită de probleme medicale. Fapt ce i-a convins pe ”tricolori” să apeleze la serviciile unor ”vraci”, un spaniol și un italian, care au venit în cantonamentul de la Grimbergen pentru a vindeca afecțiunile musculare sau osoase ale jucătorilor.
 

Apelul Generației EURO ‘84

 
Înaintea jocului de debut cu Germania, ”tricolorii” au primit încurajări din partea unuia dintre ”tricolorii” care au dat piept cu nemții și cu portughezii la Campionatul European din 1984. Marcel Coraș le-a cerut jucătorilor lui Ienei să răzbune eșecul cu Germania, 1-2, în care el reușise să înscrie. ”România de azi este mult mai puternică decât cea de acum 16 ani”, spunea Coraș. Matthaus și Hagi erau singurii jucători care s-au aflat pe teren și la duelul din ’84. 
 

Bergenbier a trimis 20 de români la Campionatul European

Înaintea turneului final din Belgia și Olanda, sponsorul echipei naționale a demarat o campanie prin care 20 de suporteri ai ”tricolorilor” au câștigat o excursie în Belgia, la EURO 2000. 
 
Lotul României pentru EURO 2000
 
Portari: 1. Bogdan Lobonț, 12. Bogdan Stelea, 21. Florin Prunea
 
Fundași: 2. Dan Petrescu, 3. Liviu Ciobotariu, 4. Iulian Filipescu, 6. Gheorghe Popescu, 13. Cristi Chivu, 17. Miodrag Belodedici, 22. Cosmin Contra
 
Mijlocași: 5. Constantin Gâlcă, 8. Dorinel Munteanu, 10. Gheorghe Hagi, 14. Florentin Petre, 15. Ionuț Lupescu, 16. Laurențiu Roșu, 19. Eric Lincar, 20. Cătălin Hâldan
 
Atacanți: 7. Adrian Mutu, 9. Viorel Moldovan, 11. Adrian Ilie, 18. Ionel Ganea