Vineri, 19 septembrie, la ora 14:00, UEFA anunță rezultatul votului Comitetului Executiv care va desemna cele 13 arene din Europa care vor găzdui jocuri de la EURO 2020.
 
Un eventual succes al candidaturii României ar garanta disputarea a 4 jocuri de la turneul final pe Arena Națională: trei din faza grupelor plus un meci din ”optimi”. Totodată, dacă echipa națională va reuși calificarea la CE, două dintre partidele ”tricolorilor” din faza grupelor s-ar disputa la București.
 
Niciuna din cele 13 țări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărțite în 10 grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziții.
Alte 4 selecționate vor obține biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Națiunilor, noua competiție UEFA care va debuta în toamna lui 2018.
 

Formatul Ligii Națiunilor va fi următorul:

• Toate reprezentativele din Europa vor fi împărțite în 4 divizii de câte 12-14 echipe pe baza coeficientului UEFA;
• La rândul lor, reprezentativele dintr-o divizie vor fi împărțite în alte grupe, de 3 sau 4 echipe, care vor juca între ele, tur-retur, în perioada septembrie-decembrie 2018;
• Câștigătoarele grupelor fie se vor califica la turneul ”Final 4” (în cazul primei divizii), fie vor obține promovarea în următoarea divizie. De asemenea, ultimele clasate din grupele primelor trei divizii, vor retrograda în următoarea divizie;
• Cele mai bune 4 echipe din fiecare divizie, care nu vor fi calificate la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor, vor juca un play-off. Astfel fiecare divizie ar urma să aibă câte o reprezentantă la turneul final alături de celelalte 20 de selecționate calificate direct.
 

6 grupe la EURO 2020

Cele 24 de echipe prezente la Campionatul European de peste 6 ani vor fi împărțite în 6 grupe de câte 4. Ocupantele primelor două locuri împreună cu cele mai bune patru reprezentative de pe poziția a treia vor merge mai departe în fazele eliminatorii.