Aseară, 21 martie, s-au disputat semifinalele barajelor UEFA pentru calificarea la EURO 2024, dar și manșa tur a play-out-ului Nations League care oferă adversara tricolorilor din viitoarea campanie a Ligii Națiunilor.

Doar 6 echipe au mai rămas în cursă pentru ultimele trei locuri disponibile la EURO 2024, turneu final la care naționala României este deja calificată, din postura de câștigătoare a grupei sale preliminare.

Marți aflăm dacă va fi Ucraina sau Islanda

Din cele trei parcursuri ale barajelor, cel mai mult ne interesează cel din care vom afla primul adversar al României la EURO 2024. La turneul final din Germania, tricolorii sunt deja în grupă cu Belgia și Slovacia, pe care le vor întâlni în această ordine, la Koln (22 iunie) și Frankfurt (26 iunie).

Debutul nostru la marea sărbătoare a fotbalului european va fi pe 17 iunie, la Munchen, împotriva Ucrainei sau Islandei.

Asta pentru că, aseară, Ucraina s-a impus cu 2-1 la Zenica în fața Bosniei-Herțegovina, după ce a fost condusă, în vreme ce Islanda a câștigat categoric, 4-1, în fața Israelului, fosta noastră rivală din preliminarii. Meciul s-a disputat la Budapesta, acolo unde și noi ne-am asigurat calificarea matematică la EURO, în fața Israelului.

Marți, 26 martie, la Wroclaw în Polonia se joacă așadar Ucraina – Islanda, finală pentru EURO care ne va furniza adversarul României!

Țara Galilor versus Polonia la Cardiff

La Cardiff, pe teren propriu, Țara Galilor nu a avut probleme cu Finlanda și după un 4-1 fără mari emoții va întâlni, pe același stadion, marți, reprezentativa Poloniei într-un duel de foc pentru un loc la EURO 2024.

Polonezii au câștigat și mai detașata semifinala lor într-o singură manșă, 5-1 cu Estonia pe arena Narodowy din Varșovia.

Duel încrâncenat la Tbilisi între Georgia și Grecia

Georgia și Grecia se vor duela marți, la Tbilisi, pentru ultimul loc la EURO 2024! Gruzinii s-au impus cu 2-0 pe teren propriu în fața Luxemburgului, evoluând și o bună bucată din meci, după 1-0, în superioritate numerică.

Grecii, la Atena, au câștigat fără drept de apel în fața Kazahstanului, 5-0 scor final după ce era deja 4-0 la pauză!

Lituania, pas mare spre meciurile cu România în Liga Națiunilor

O altă partidă internațională cu miză pentru români care s-a disputat aseară a fost Gibraltar – Lituania, scor final 0-1. Golul balticilor a venit în repriza secundă, după ce oaspeții se aflau în superioritate numerică, deși finalmente au rămas la rândul lor în doar zece jucători.

Este vorba de manșa tur a play-out-ului Nations League Liga C, iar câștigătoarea din această confruntare în dublă manșă (returul se joacă marți la Kaunas), care va evita retrogradarea din Liga C Nations League, va deveni la toamnă adversara României.

Asta pentru că tricolorii, în grupa lor de Liga C, se vor duela cu Cipru, Kosovo și, foarte probabil, având în vedere rezultatul de mai sus, Lituania. Meciurile sunt programate în această toamnă, după EURO 2024.