Șase partide a disputat echipa națională în istorie la Ploiești, reușind mereu să plece cu fruntea sus, după cinci victorii și o remiză. Debutul l-a reprezentat o partidă amicală, ca și astăzi, dar disputată în fața Poloniei, pe 17 noiembrie 1966. România a învins, 4-3, după care au urmat 5-1 cu Moldova (1998) și 0-0 cu Slovacia (2001).

Debutul în meciuri oficiale a venit în 2003, victorie facilă cu Luxemburg, 4-0 în preliminariile Campionatului European 2004. Cele mai recente partide au însemnat tot victorii în partide cu miză. A fost rândul României lui Anghel Iordănescu să treacă de Insulele Feroe, 1-0, în drumul spre Euro 2016, apoi a venit debutul lui Cosmin Contra pe banca echipei naționale, 3-1 cu Kazahstan, în preliminariile Cupei Mondiale 2018.

Interesant este faptul că doar Ploiești și Craiova sunt orașele-gazdă pentru România în care tricolorii au reușit să își mențină linia de clasament fără înfrângeri. Alături de suporterii minunați ai “lupilor galbeni”, Cosmin Contra își dorește o victorie și azi. Din păcate, meciul din septembrie cu Muntenegru care va reprezenta debutul nostru în Liga Națiunilor se va desfășura fără spectatori, dar pe același norocos “Ilie Oană”.

Meciul România – Finlanda se joacă marți, 5 iunie, de la ora 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.