Jucătorii echipei naționale au urmărit tragerea la sorți pentru calificările la Campionatul European din 2020, care a avut loc la Dublin. Imediat după aflarea grupei, aceștia au oferit primele reacții pentru www.frf.ro.

România va întâlni în preliminariile pentru turneul final pe Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta.

“Din punctul meu de vedere, Spania este favorita grupei. Cred că pentru locul 2 va fi o luptă între România, Suedia și Norvegia. Chiar dacă suedezii sunt o echipă mai bine cotată ca noi și au avut un Campionat Mondial foarte bun, cred că ne putem bate de la egal la egal și la final să fim câștigători în fața lor!”
Nicolae Stanciu, mijlocaș România

“Este o grupă frumoasă, în care Spania este favorită. Cred în șansele noastre, am demonstrat în ultimul an că formăm un grup puternic, iar rezultatele au fost unele pozitive. Ne vom lupta până la ultimul meci pentru a obține calificarea!”
George Țucudean, atacant România

“Cred că este o grupă echilibrată, în care Spania este favorită, în timp ce noi, Suedia și Norvegia vom lupta pentru calificare. Am încredere că și în 2019 vom continua parcursul bun din acest an și la final ne vom califica. Am demonstrat că atâta timp cât jucăm ca o echipă unită, ne putem bate cu orice adversar. Cred că în acest moment, nici Suedia și nici Norvegia nu sunt peste Serbia, echipă cu care nu am pierdut în Liga Națiunilor”
Paul Anton, mijlocaș România

“Cred că suntem într-o grupă echilibrată, dar Spania e favorita principală. Din prima urnă valorică, Spania era cea mai puternică, alături de Franța și de Belgia. Suedia este o adversară puternică, dar cu care ne putem bate de la egal la egal, la fel și Norvegia. Până la urmă, pentru a te califica la un turneu final trebuie să te bați cu cele mai bune echipe, nu poți să te califici jucând doar cu Malta și Feroe”
Alexandru Chipciu, mijlocaș România

“Nu e nici cea mai grea, nici cea mai ușoară grupă. Ne vom bate cu toata energia pentru calificare. Cred că foarte mult va conta calendarul grupei, adică ordinea disputării partidelor și perioada din an când vom întâlni adversarii din această grupă”
Cosmin Contra, selecționer România

“E o grupă dificilă, dar nu imposibilă. Spania este favorită, în timp ce noi, Suedia și Norvegia vom lupta pentru poziția secundă. Cred însă în forța noastră ca echipă și vom lupta până la final să ne calificăm la EURO”
Ciprian Tătărușanu, portar România

“E o grupă bună și din care am speranța că ne vom putea califica. E clar că Spania este echipa favorită să termine grupa pe primul loc, dar nu înseamnă că plecăm dinainte învinși. Cu echipele nordice cred că ne așteaptă adevărate bătălii pentru locul doi”
Vlad Chiricheș, fundaș România

“E o grupă destul de bună, în care Spania este echipa cea mai puternică. În schimb, cu Suedia și cu Norvegia ne putem bate de la egal la egal și cred că avem șanse mari să terminăm pe locul doi. Trebuie să avem încredere în noi că putem să obținem calificarea!”
Răzvan Marin, mijlocaș România