Pe 10 iunie 2016, ”tricolorii” vor juca în meciul de deschidere al Campionatului European împotriva Franței. Pe 15 iunie vor întâlni Elveția, iar pe 19 iunie Albania. ”Este o grupă echilibrată”, e de părere Răzvan Raț. ”Franța, gazda turneului și una din echipele de top, este favorită. Meciul de deschidere va fi extrem de important pentru noi. Presiunea va fi pe adversarii noștri. În teorie, Franța este mai bună ca noi, dar vom vedea ce va fi pe teren. Orice se poate întâmpla, noi vrem să depășim faza grupelor”, a adăugat fundașul în vârstă de 34 de ani, cu 108 selecții la activ.
 

CUM ÎȚI POȚI ACHIZIȚIONA BILETE LA EURO 2016

 
În 2002, Raț debuta în tricoul echipei naționale tocmai împotriva Franței, tot pe Stade de France: ”Îmi amintesc echipa Franței de atunci, am fost înlocuit la pauză pentru că nu aveam cel mai bun joc. Nu cred că mi-a fost frică, dar aveam totuși în minte că întâlneam campioni mondiali și europeni: Zidane, Desailly, Thuram. Ce echipă!”.
 
9 meciuri a bifat Raț în preliminarii, toate ca integralist. În opt dintre ele a purtat banderola de căpitan 
Care vor fi atuurile României la EURO 2016? ”Stilul nostru de joc se bazează pe precizie în defensivă. Pornim de la ideea să nu primim gol, iar apoi încercăm să ne creăm ocazii pentru a înscrie. E importantă munca din spate, să ne apărăm compact și să atacăm la fel. Ai putea compara stilul cu cel al lui Atletico. E important în fotbal să nu primești gol. Dacă adversarii nu înscriu, vei avea întotdeauna ocazia să o faci tu”, explică internaționalul de la Rayo Vallecano.
 

PROGRAMUL COMPLET AL GRUPELOR EURO 2016

 
”Prezența noastră la un turneu final, după opt ani de pauză, este foarte importantă. Sunt mulți jucători români talentați care vor putea fi urmăriți la EURO” (Răzvan Raț)
 
Foto: Mediafax