Răzvan Raț își aniversează ziua de naștere în cantonamentul naționalei. Așa s-a întâmplat aproape de fiecare dată în ultimii 13 ani. La sfârșitul zilei îi cinstește pe colegi cu o bere, iar șampania o va desface după al doilea meci al României din cantonamentul elvețian, contra Algeriei.

După antrenamentul fizic de dimineață, Raț a apărut în fața jurnaliștilor în conferința de presă organizată la Mogoșoaia.

Fundașul român, care a împlinit azi 33 de ani, a comentat convocările surprinzătoare făcute de Victor Pițurcă:

  • „Mă bucur că alături de noi au fost chemați și jucători foarte tineri. Acest copil, Manea, este chiar matur în joc. Am văzut că și concurentul meu pe postul de fundaș stânga, Vătăjelu de la Craiova, este foarte bun. Sunt tineri și dornici de afirmare. Așa eram și noi la început.”

Răzvan Raț a precizat și care este situația lui contractuală cu Rayo Vallecano: 

  • „Situația mea este simplă. Am oferta lui Rayo pe masă. În curând mă decid dacă prelungesc sau nu. Domnul Pițurcă mă sfătuiește să continui la Rayo. Un selecționer are toate motivele să fie îngrijorat atunci când mai mulți internaționali nu au echipă sau nu joacă acolo unde sunt. Există totuși unele detalii care mă rețin. 18 colegi sunt la final de contract, vreau prelungire pe doi ani, iar vara viitoare, cu mulți colegi noi, nu am garanția că vom continua în Primera.”

Răzvan Raț a arătat că este încă marcat de ratarea calificarii la Mondiale:

  • „Mă voi uita la Mondial și îmi voi mânca degetele de nervi. Puteam fi noi acolo. Așa cred că se gândește orice român, nu doar colegii mei din echipă. Nu mă gândesc neapărat la o revanșă în fața Greciei, vreau doar ca la sfârșitul preliminariilor să-i băgăm sub noi în clasament. Văd Germania favorită la câștigarea Campionatului Mondial. Cred că este cea mai completă și competitivă. Dă o senzație de forță brută.”