Selecţionerul naţionalei României, Răzvan Lucescu, a discutat despre viitorul naţionalei după meciul cu Insulele Feroe, scor 3-1, care a marcat finalul campaniei de calificare la CM Africa de Sud 2010.

"Meciul a fost unul plăcut, alert, la care ne-am conectat total şi am avut multe situaţii de a marca. Un prim obiectiv mic, dar important, s-a împlinit în seara asta. Acela de a termina în urna a doua valorică.

Ştiu că toată lumea a fost dezamăgită după meciul cu Serbia, dar primii au fost jucătorii. Trebuie să legăm un nucleu care să dea totul pe teren, dar pînă acolo, în condiţii de presiune maximă, mai avem mult de lucru. Naturalizările nu sunt simple, pentru că jucătorii trebuie să aibă cel puţin 5 ani de joc în campionatul intern. Numai printr-un grup unit putem reuşi. Deocamdată, acesta poate fi atuul. Trebuie să câştigăm şi cu echipele meci.

Publicul a fost fantastic şi sper că vom putea reveni la Piatra-Neamţ. Ei ne-au susţinut într-un moment greu şi ne-au ajutat să ne crească moralul. Nu e prima dată când luăm gol din fază fixă şi probabil că vom mai lua. Trebuie să lucrăm şi la acest capitol. Nu ştiu dacă mai există o altă naţională cu atâtea accidentări", a declarat Răzvan Lucescu, pentru televiziunea sport.ro.