Selecționerul României, Răzvan Lucescu, apreciază determinarea şi disciplina tactică dovedită de jucătorii naționalei în partida amicală câștigată miercuri seară împotriva Ungariei, cu 1-0, prin golul reușit de Tiberiu Ghioane, în prima repriză.

– Domnule Lucescu, sunteți mulţumit de jocul echipei?
– Normal că sunt mulţumit, am obţinut a doua victorie consecutivă în deplasare. Jocul a semănat mult cu cel din Lituania. Am controlat prima repriză, cînd ne-am şi creat cîteva ocazii.

– Repriza a doua a fost mai inconsistentă?
– O repriză de sacrificiu. Disciplina tactică a fost dusă la maxim tocmai pentru a menţine rezultatul. Aşa creşte o echipă, jucînd cu determinare. Ne dă încredere pe mai departe!

– Spre final ne-am cam retras…
– Am făcut-o deliberat şi foarte claculat. Erau obligaţi de rezultat să iasă la joc şi am gîndit să îi prindem pe contraatac. Important e că echipa a ştiut să joace şi fotbal şi să se şi închidă.

– Mutu n-a venit, dar a dat patru goluri la antrenamentul Fiorentinei.
– Discutăm prea mult despre un jucător care n-a putut fi aici. Dacă ar fi fost bine, venea! Nu s-a simţit ok în acele zile, iar clubul a decis că e mai bine să rămînă în Italia.

Cum i-a montat Răzvan Lucescu pe jucători
"Mergem să jucăm cu un adversar privit ca un rival, iar acest rezultat pe care îl vom înregistra astăzi va rămîne în memoria noastră mult timp. Şi peste 25 de ani ne vom aduce aminte de el şi de aceea trebuie să luptăm pentru acest meci" au fost cuvintele pe care le-a spus Răzvan Lucescu elevilor săi pentru a-i monta, înainte de plecarea către stadion. Selecţionerul crede că a contat şi emoţia comemorării lui Marian Cozma: "L-am văzut pe tatăl lui retrăind clipele frumoase de pe vremea cînd îi trăia fiul şi asta ne-a mişcat".

Alte declarații ale tricolorilor:

"Vor veni meciuri în care ne vom crea mai multe ocazii de a marca. Ar fi bun un 1-0 şi cu Franţa!"
Ciprian Marica, atacant România

"Ultimele două meciuri ne-au întărit înaintea meciului cu Franţa. Sper să nu se vadă emoţiile"
Mirel Rădoi, fundaş România

"N-a fost cel mai frumos gol pe care l-am marcat în carieră. Ungaria ne-a pus puţin sub presiune"
Tiberiu Ghioane

“Am jucat de trei ori cu Ungaria ș i am bătut-o de fiecare dată!”
Cristi Chivu, căpitan România

(sursa gsp.ro)