Comisia Tehnică a FRF a decis ca juniorii și junioarele de la loturile naționale să beneficieze și în aceste zile de proiectul educațional Football Management Skills.

În luna octombrie a anului trecut, membrii Comitetului Executiv al FRF au aprobat implementarea unui program educațional la toate reprezentativele. Obiectivul acestuia este construirea noilor generații de tricolori cu jucători mai bine adaptați fotbalului profesionist, capabili să își consolideze stabilitatea financiară, expunerea media adecvată, să aibă un regim nutrițional sănătos, un echilibru mental și un traseu sportiv în spiritul integrității.

Astfel, pe lângă Codul de Etică pe care fotbaliștii îl au la dispoziție în cantonamentul echipei naționale, aceștia să aibă parte și de cursuri pe durata perioadei petrecute la lotul național.

Programul educațional cuprinde 7 module:

  • Relația cu Media & Social-Media
  • Anti-doping & Nutriție
  • Management financiar
  • Educație
  • Integritate
  • Mental Coaching
  • Egalitate și Diversitate & Responsabilitate socială

Tricolorii U18 și U16, primii cursanți

Fiecare lot național are minimum 5 acțiuni pe an, iar planul era ca modulele menționate să se desfășoare în cantonament. Programul a debutat în luna februarie, la lotul Under 18, adică generația 2002 calificată la EURO 2021, turneul final pe care-l vom găzdui.

 

Astfel, înainte de a pleca într-un stagiu de pregătire în Spania, la La Manga, jucătorii naționalei U18 au participat la un curs de social media susținut Departamentul Comunicare al FRF. De asemenea, la generația 2004, doctorul Șerban Damian, nutriționist sportiv acreditat CIO, și doctorul Mihai Meiu, medic primar medicină sportivă, le-au ținut tricolorilor cursul referitor la “Anti-doping și nutriție”.

Având în vedere situația în ceea ce privește pandemia COVID-19 și faptul că jucătorii sunt izolați la domiciliu, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a decis să implementeze programul online, prin intermediul unei platforme de videoconferință.

În perioada 31 martie – 3 aprilie au avut loc întâlnirile pe tema “Anti-doping și nutriție”. Medicii loturilor naționale le-au vorbit tinerilor juniori și junioarelor despre importanța unei nutriții sănătoase și le-au oferit sfaturi în ceea ce privește hidratarea, dar și recomandări pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-COV-2.

Au urmat apoi, în perioada 6-10 aprilie, cursurile în ceea ce privește relația cu media și comportamentul pe social media, cursuri ținute de reprezentanții Departamentului de Comunicare: George Ștucan și Gabriel Berceanu.

 

 

 

 

 

Următoarele cursuri care se vor desfășura sunt cele referitoare la „Integritate”.

CITEȘTE ȘI:

Fotbalul continuă și în pandemie: cum se pregătește acasă fiecare tricolor U15!

Proiect FRF de asistență în dezvoltare pentru jucătorii loturilor naționale