După cum se știe, sediul FIFA de la Zurich va găzdui luni, 21 octombrie a.c., la ora 14.00 (15.00 – ora României), tragerea la sorți a jocurilor contând pentru play-off-ul de calificare, zona Europa, la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014.

Pentru aceste meciuri s-au calificat opt echipe (Croația, Franța, Grecia, Islanda, Portugalia, ROMÂNIA, Suedia și Ucraina), care, în funcție de poziționarea în clasamentul FIFA-Coca-Cola, ce va fi dat publicității mâine, 17 octombrie a.c., vor fi împărțite în două urne, respectându-se ordinea din respectiva ierarhie.

Tragerea la sorți va însemna împerecherea a câte unei naționale din fiecare urnă, cele două bile urmând a fi plasate într-o a treia urnă, centrală. Prima echipă extrasă din această din urmă urnă va fi gazda jocului din cadrul primei manșe, programată în ziua de 15 noiembrie a.c. Desigur, cea de-a doua reprezentativă extrasă va găzdui manșa secundă, ce va avea loc pe 19 noiembrie a.c.

Procedura va fi identică și pentru celelalte trei întâlniri.

Dacă, după disputarea celor două manșe, echipele se vor afla la egalitate perfectă, fără a fi intervenit departajarea pe baza golurilor marcate în deplasare, se vor juca două reprize de prelungiri a câte 15 minute. Se va califica echipa care, în aceste două reprize, va marca mai multe goluri. În cazul că ambele combatante vor înscrie același număr de goluri, naționala vizitatoare în cea de-a doua manșă va fi cea care se va califica la turneul final din Brazilia. Dacă în timpul acestor două reprize nu se va marca vreun gol, se va trece la executarea loviturilor de departajare, conform Legilor Jocului.

La tragerea la sorți, România va fi reprezentată de domnii Adalbert Kassai (Secretar General), Victor Pițurcă (Selecționer), Dumitru Mihalache (Director), Ovidiu Costeșin (Team Manager), Paul Zaharia (Ofițer de presă) și Sorin Cojocaru (Ordine și Siguranță).

FOTO: NICULAE PROFIR