Referitor la ultima declarație a Președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, domnul Dumitru Dragomir, Federatia Româna de Fotbal face următoarele precizari:

In luna mai 2011, domnul Răzvan Lucescu a anunțat ca renunța la funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, impunandu-se găsirea unui succesor al acestuia.

In acest scop, Președintele FRF, domnul Mircea Sandu, a primit mandat din partea Comitetului Executiv al FRF sa demareze negocierile si sa parafeze contractul cu noul selecționer si cu membrii staff-ului acestuia, urmând sa prezinte persoana desemnată, pentru aprobare, Comitetului Executiv al FRF.

In virtutea mandatului primit, Președintele FRF a purtat discuții cu mai mulți antrenori, tehnicianul propus spre aprobare in calitate de nou selecționer fiind domnul Victor Piturca.

In cadrul ședinței sale din ziua de 20 Iunie 2011, Comitetul Executiv al FRF a aprobat IN UNANIMITATE numirea domnului Piturca, luând act si de prevederile contractuale, care prevăd drept obiectiv calificarea la turneul final al EURO 2016.

De menționat, totodata, ca, in momentul numirii noului selecționer, România se afla pe locul 53 al clasamentului FIFA Coca Cola, tricolorii ajungând in momentul de fata pe poziția a 33-a. Abordand problema prin prisma palmaresului ca selectioner, domnul Victor Piturca a condus naționala in acest al treilea sau mandat in 18 meciuri amicale si oficiale, câștigand 9, remizand 5 si pierzand 4. Acestea, dintr-un total de 80 de partide pe banca naționalei, cu 45 de succese, 18 egaluri si 17 înfrângeri.

In fine, dar nu in cele din urma, referindu-ne la actuala campanie de calificare la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014, naționala noastră are șanse reale sa ajungă in Brazilia, fie prin play-Off, fie chiar de pe locul 1.