La antrenamentul oficial programat în această dimineață, jucătorii echipei naționale s-au antrenat la aproape 30 de grade Celsius. A fost ultima ședință de pregătire înaintea marelui meci de mâine seară, ora 21:45.

La finalul antrenamentului, selecționerul Victor Pițurcă și căpitanul ”tricolorilor”, Ciprian Marica, au susținut o conferință de presă în fața jurnaliștilor prezenți în Grecia.

"Este un meci extrem de important pentru ambele echipe. Pentru România este important să obţinem un rezultat pozitiv pentru a ne mări şansele de calificare. Ştiu că jucătorii greci sunt valoroşi şi luptători şi pot să joace la un nivel înalt, însă am încredere în jucătorii români că vor face un meci mare şi că vom pleca cu un rezultat pozitiv. Echipa care va fi pregătită mai bine, care îşi va dori mai mult victoria şi care va prinde un moment bun va fi câştigătoare. Pentru unii jucători ar fi ultima şansă să mai prindă turneul final, pentru cei mai tineri ar fi ceva extraordinar în viaţa lor fotbalistică să participe la un turneu final", a declarat Victor Piţurcă.

La fel de optimist este și Ciprian Marica: "Suntem aici să facem un meci mare, să scoatem un rezultat bun. Avem experienţa negativă a barajului şi sperăm ca de această dată să fim mai buni. Ne-am dorit şi atunci victoria, cum ne dorim şi acum, dar am învăţat din meciurile anterioare, vom aborda în altă manieră jocul. Ne vom concentra, am simţit pe pielea noastră ce reprezintă echipa Greciei. Este primul meci din preliminarii şi vrem să începem în cel mai bun mod. Nu putem trăi în trecut, am dat uitării ratarea calificării la Cupa Mondială, nu ne putem concentra decât la ceea ce avem de făcut în acest moment şi pe faptul că ne dorim calificarea. Eu şi colegii mei vom da tot ce putem pentru România".