Reprezentativa României a avut astăzi programată o ședință de pregătire la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia care a durat aproximativ două ore.

Startul antrenamentului i-a surprins pe jucători și pe membrii staff-ului îmbrățișați. Gestul a fost explicat de selecționerul Christoph Daum: ”Ne dorim să avem o atmosferă bună în grup și am considerat că e o variantă adaptată mentalității din România, demonstrează că suntem interesați unul față de celălalt. Lucrăm zilnic la aceste detalii legate de implicarea fiecăruia”.

”Obiectivul nostru este să obținem șase puncte din meciurile cu Armenia și Kazahstan. Nu pot oferi garanția succesului, dar pot garanta că vom face totul pentru a-l obține. Ați observat și la Euro 2016 că reprezentativele care în trecut erau mai slab cotate au devenit foarte disciplinate tactic și au nivel fizic foarte bun. Și cu Muntenegru s-a dovedit că pentru a învinge ai nevoie și de puțin noroc sau cum vreți să îi spuneți”, a punctat selecționerul.

Tricolorii vor susține joi, 6 octombrie, cu o zi înaintea plecării spre Erevan, un antrenament pe terenul sintetic de la Centrul Național de Fotbal Buftea. La Astana, pe 11 octombrie, aceștia vor juca pe o suprafață similară. ”Am vorbit cu selecționerul Poloniei, Adam Nawalka, și el mi-a spus că după meciul din Kazahstan este fericit numai pentru faptul că jucătorii lui au ieșit de pe acel teren fără accidentări. Și mai este fericită că a plecat de acolo cu un punct”, a mai spus Christoph Daum. Polonia a remizat, 2-2, în Kazahstan, în prima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial 2018.