”Nu pot spune că sărbătoresc într-un mod special astăzi. Voi merge la antrenament, iar seara voi lua masa împreună cu băieții. Este și o situație mai specială, ne pregătim la Kiev, în casa altuia. Pentru mine, tot acest conflict reprezintă doar o preocupare în plus”, a declarat Mircea Lucescu pentru site-ul frf.ro.

”Am încercat mereu să îmi fac datoria oriunde am antrenat pentru că reprezint fotbalul românesc și o țară întreagă”

Rugat să rememoreze un moment frumos de la echipa națională, Lucescu spune: ”Au fost multe, dar faptul că nu am acceptat decât la echipa națională să fiu căpitan spune multe despre ce a însemnat și înseamnă pentru mine prima reprezentativă”.

De asemenea, Mircea Lucescu dezvăluie și secretul longevității sale: ”pasiunea extraordinară și un simț al responsabilității uriaș. E importantă relația cu cei din jur, puterea de înțelegere. Sunt multe cazuri în care jucători care au evoluat mai puține jocuri sub comanda mea și-au dat seama că am avut un raport profesional bun și că nu aveau ce să-mi reproșeze”.

”Avem șanse mari de a ne califica la Euro 2016. E o situație similară cu cea de la finalul anilor '80, când, schimbând tot și cu o mobilizare totală, s-a reușit calificarea. La fel se poate întâmpla și acum, o calificare este, de fapt, o stare de spirit!”, mai spune Mircea Lucescu.