România și Spania s-au mai întâlnit de 15 ori în trecut. Fiecare selecționată a strâns câte 5 victorii, iar 5 meciuri s-au încheiat la egalitate.

Ne pregătim de Euro cu campioana en-titre! România joacă la Cluj cu Spania într-un amical de gală. Calificați și ei la turneul final, ibericii vor merge în Franța, la vară, pentru a-și apăra trofeul, fiind campionii ediției precedente, cea din 2012, desfășurată în Polonia și Ucraina, când au învins-o în finala competiției pe Italia cu 4-0!

Deși în ultimii ani au dominat fotbalul mondial, mai ales pe cel european, spaniolii nu au un palmares pozitiv împotriva noastră. Până acum, cele două reprezentative s-au întâlnit de 15 ori și diferența este făcută doar la golaveraj, care este de partea spaniolilor, aceștia conducând la acest capitol cu 21 la 18!

Acasă suntem neînvinși

Totuși, pe teren propriu le-am făcut mereu viață grea adversarilor noștri din această seară. Din cele 5 partide care s-au disputat în România, am reușit să câștigăm trei, iar două s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 11 la 6 pentru ”tricolori”. Mai mult, spaniolii ne-au învins ultima oară în urmă cu 20 de ani, la Euro 1996, în faza grupelor, când s-au impus cu 2-1. De atunci, ne-am mai întâlnit de două ori cu ei, de fiecare dată pe terenul lor, în jocuri de pregătire. În 1997 am remizat, 1-1, iar în 2006 am reușit să câștigăm cu 1-0, gol marcat de Ciprian Marica.