Foto: Sport Pictures

Timp de două săptămâni, ai fost zi de zi alături de tricolori pentru cele trei partide pe care le-au disputat în această lună.

ROMÂNIA – AUSTRIA 0-1 (Schopf 76)

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu – 5. Bălașa, 15. Burcă, 3. Toșca, 11. Bancu – 10. Maxim (8. Cicâldău, 62), 18. Marin, 23. Stanciu (19. Iancu, 83) – 17. Deac (9. Pușcaș, 83), 7. Alibec (13. Keșeru, 62), 20. Mitriță (14. Hagi, 76). Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 1. Niță, 16. Lazar – 2. Crețu, 6. Manea, 22. Camora

AUSTRIA: 12. Pervan – 21. Lainer, 3. Dragovic, 4. Hinteregger (5. Posch, 53), 8. Alaba – 18. Schopf (15. Ranftl, 76), 6. Ilsanker, 14. Bumgartlinger-cpt. (10. Grillitsch, 76), 19. Baumgartner – 11. Gregoritsch (9. Kalajdzic, 90), 23. X. Schlager. Selecționer: Franco Foda
Rezerve: 1. Lindner, 13. Siebenhandl – 2. Schaub, 7. Grbic, 16. Trimmel, 17. Holzhauser, 20. Onisiwo, 22. Monschein

? 14 OCTOMBRIE

20:40

20:15

Avem echipa pe care Mirel Rădoi o trimite pe teren contra Austriei!

⏰ 19:45

Suntem la Ploiești și îi așteptăm pe tricolori! Rămâi alături de noi pentru a afla echipa de start! Hai, România!

⏰ 18:00

⏰ 17:00

Pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, naționala U21 a obținut calificarea matematică la EURO 2019, performanță care ne revine în minte mereu când ne gândim la arena prahoveană.

Dar o însemnătate aparte străbate istoria și pentru tricolorii seniori! Aici, la Ploiești, naționala nu a pierdut vreodată, deși a disputat 10 partide, amicale și oficiale, începând din 1966! România a obținut 8 victorii și 2 remize, întâlnind, ce-i drept, mai mereu reprezentative considerate inferioare valoric, precum Molova, Finlanda, Luxemburg, Lituania sau Malta.

⏰ 15:00

Datele furnizate de Wyscout pentru echipa națională reprezintă o oglindă eficientă în evaluarea jucătorilor și a prestației colective. Staff-ul tehnic utilizează rapoartele de după meci, care devin un instrument esențial.

Am reușit să învingem Austria cu 3-2 luna trecută, la Klagenfurt, iar cel puțin trei repere din raportul acelui meci ne arată că trebuie să ne depășim limitele pentru încă o victorie azi, cu Austria, la Ploiești:

 • Performanță în recuperare. La Klagenfurt, Alexandru Crețu a reușit nu mai puțin de 16 recuperări în 90 de minute, vitale pentru pornirea ofensivei noastre. Dintre acestea, 6 s-au produs în jumătatea adversă de teren, creând premisele dezvoltării unor ocazii de gol.
 • Precizie de excepție în defensivă. Unui adversar cu jucători ofensivi de valoare precum Austria nu trebuie să-i oferi șanse în urma greșelilor neforțate din propria defensivă. Și regula asta a fost respectată la Klagenfurt! Stoperii noștri, Chiricheș și Dr. Grigore, au avut un procentaj de 95% pase reușite!
 • Curaj și calitate în dueluri directe. Cu un procentaj de 80% driblinguri reușite, Florinel Coman a reușit destabilizarea apărării adverse și a eliminat constant jucători din sistemul austriac, dezvoltând astfel spații și ocazii de poartă.
FOTO: JOHANN GRODER/EXPA/AFP via Getty Images

⏰ 13:00

⏰ 11:00

Din cele peste 5.000 de mesaje primite în www.peluzatricolora.ro, am selectat o parte din cele mai frumoase imagini și video trimise de voi, suporterii minunați ai României! Așa cum v-am promis, gândurile voastre îi vor însoți permanent pe tricolori!

De aceea, diseară, la încălzirea dinaintea partidei România-Austria (21:45), acest colaj video va rula pe tabela stadionului “Ilie Oană” din Ploiești! Vă mulțumim pentru susținerea necondiționată!

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro, suporterii adevărați luptă împreună cu echipa la bine și la rău!

⏰ 9:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! E ziua meciului România – Austria în care cu toții ne dorim un succes! Mulți factori pot influența deznodământul, inclusiv gazonul de pe stadionul ”Ilie Oană”. Cu toate că la Ploiești a plouat puternic până ieri după prânz, gazonul se prezintă în condiții bune.

Ieri, doar naționala Austriei s-a antrenat pe ”Ilie Oană”, tabăra noastră optând pentru o ședință de pregătire la Mogoșoaia, în cantonament. Pe arena din Ploiești nu s-a mai jucat niciun meci din 26 septembrie, atunci când s-au întâlnit Petrolul cu Dunărea Călărași într-un meci din Liga 2.

Azi, la ora meciului, 21:45, se anunță o temperatură de 9 grade Celsius, fără șanse de precipitații. Vreme perfectă pentru fotbal! Hai, România!

? 13 OCTOMBRIE

⏰ 19:30

Ne aflăm înaintea unui meci extrem de important! România – Austria, duelul dintre fostul și actualul lider al grupei din Liga Națiunilor. Și partida în care tricolorii pot arăta că au lăsat în urmă cele două înfrângeri din această lună, revenind în topul grupei.

La antrenamentul oficial de marți seara, de la Mogoșoaia, cei 21 de jucători rămași în lot, după ce indisponibilii Hanca și Grigore au părăsit cantonamentul, au încercat să îi arate selecționerului Mirel Rădoi că are o misiune grea în a definitiva primul unsprezece.

Ca de obicei, timpul de pregătire dintre meciuri este foarte scurt. La fel de importantă ca ședința de pregătire este și ședința de vizionare a adversarului. Pe care însă îl știm deja foarte bine. L-am învins în septembrie, în deplasare, și privim cu încredere spre returul de la Ploiești.

⏰ 18:00

În această după-amiază, la Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană” are loc antrenamentul oficial al Austriei, acesta fiind precedat de conferința de presă oficială. Selecționerul Franco Foda a declarat:

 • “Ne așteaptă un joc foarte greu, meciul având pentru ambele echipe o miză deosebită. România este un adversar puternic, are un joc foarte bun combinativ și pozițional, tranziția este realizată cu aceeași calitate”
 • “La Klagenfurt am avut, la rându-ne, destule momente de joc foarte bun în fața unui adversar care a etalat o defensivă compactă și, fiind avertizați de calităţile românilor, ne-am pregătit în consecință”
 • “În Islanda, într-un meci cu un caracter aparte, manșă unică pentru calificare, România a avut probabil un alt plan tactic spre deosebire de cel de la Klagenfurt, când a prestat un joc ofensiv, bazat pe o defensivă strictă și pe contraatacuri axate pe calitățile jucătorilor. În Norvegia, românii au avut primele 20 de minute foarte bune, când și-au creat și câteva ocazii de gol, dar niciunul dintre aceste meciuri nu a fost câștigat”
 • “Selecționerul român a schimbat mulți jucători, dar nu și caracteristicile tactice. Va trebui să ne atingem limitele și să dăm sută la sută pentru a putea câștiga!”

⏰ 17:00

În momentele grele, susținerea e rară, dar cu atât mai importantă! Tricolorii au avut parte, în www.peluzatricolora.ro, de încurajările fanilor pentru a trece peste cele două înfrângeri din nordul Europei.

Unul dintre mesajele care i-au impresionat pe jucătorii și staff a fost trimis de Clubul Moto Free Riders. Pe lângă un VIDEO special pe www.peluzatricolora.ro, aceștia au scris: „În 10 ani de Free Riders am trecut și noi prin clipe mai puțin plăcute. Important este să știm să trecem mai departe. Ce s-a întâmplat trebuie să rămână în trecut și să vă gândiți deja la lucrurile mărețe pe care să le faceți în viitor! Avem încredere în voi și ținem în continuare steagul sus! Voi luați tricolorul și duceți-l pe cele mai înalte culmi! Hai, că se poate! Hai România!”.

În semn de recunoștință, Nicolae Dică, antrenorul secund al echipei naționale, în numele tricolorilor, dăruiește asociației un tricou semnat.

„Asociația noastră se implică de peste 10 ani în cauze umanitare. Avem o campanie, «Mâini pentru mâine», dedicată cazurilor sociale și, tocmai de aceea, tricoul oferit va fi scos la licitație pentru a le putea oferi copiilor fără posibilități dispozitivele electronice de care au nevoie pentru școala online. Deja am reușit să ajutăm mai multe familii prin donații și prin propriile contribuții”, spune Alex Florescu, secretar Free Riders.

Mulțumim pentru susținerea voastră! Intră și tu în www.peluzatricolora.ro! Împreună formăm cea mai frumoasă galerie din lume!

⏰ 16:00

Încă o veste tristă legată de indisponibilități în lotul României ☹ Dragoș Grigore și Sergiu Hanca au primit confirmarea medicală privind situația lor, în urma analizei staff-ului medical al echipei naționale, și ies din calcule pentru partida de mâine, cu Austria.

Sergiu Hanca suferă de o leziune musculară la nivelul coapsei drepte, apărută în urma antrenamentului oficial dinaintea meciului din Norvegia, în vreme ce Dragoș Grigore are o contractură musculară la nivelul gambei stângi cu risc ridicat de a degenera într-o leziune musculară.

Cei doi tricolori au părăsit în această după-amiază cantonamentul României de la Mogoșoaia. Însănătoșire grabnică, băieți!

⏰ 15:00

⏰ 13:00

Astăzi, la prânz, au sosit rezultatele testelor COVID pe care întreaga delegație a României, jucători și staff, le-a efectuat aseară, la sosirea din Norvegia. Și toate sunt negative!

A fost testul necesar tricolorilor pentru disputarea jocului România – Austria de mâine și ultimul de la acțiunea naționalei în octombrie.

Hai, România!

⏰ 11:00

Suntem în direct din cantonamentul de la Mogoșoaia și vedem declarațiile lui Răzvan Marin și ale selecționerului Mirel Rădoi înaintea duelului cu austriecii de mâine, din Liga Națiunilor.

⏰ 9:00

Bună dimineața, deschidem ziua dinaintea meciului cu Austria prin câteva repere legate de schimbările adversarilor noștri comparativ cu duelul de luna trecută, câștigat de tricolori la Klagenfurt cu 3-2. Iată câteva elemente de analiză:

 • Posesie și randament în scădere. Austria a jucat în septembrie cu Norvegia (2-1 în deplasare) și România (2-3 acasă), iar în această lună un amical acasă cu Grecia (2-1) și deplasarea din Irlanda de Nord (1-0). Deși octombrie a părut mai lejer, posesia medie a austriecilor a scăzut de la 61% la 53% și au avut nevoie de 3,66 șuturi pe poartă pentru un gol, față de 2,75 șuturi pe poartă pentru un gol, luna trecută.
 • 7 absențe față de “tur”. Din lotul lui Foda lipsesc 3 titulari de la Klagenfurt: portarul Schlager, fundașul Ulmer și atacantul Sabitzer. În plus, alți 4 jucători care au fost rezerve au fost înlocuiți: Stankovic, Lienhart, Wober și Zulj.
 • Alaba intră în joc. Starul austriecilor e apt de data aceasta pentru meciul cu noi, jucătorul polivalent de 26 de ani al lui Bayer Munchen cotat la 65 milioane de euro pe transfermarkt.de, adică valoarea întregului nostru lot + 9 milioane!
 • Ofensiva în căutări. Absența lui Arnautovici din ofensivă pentru toate aceste partide plus dispariția lui Sabitzer pentru cele din octombrie au tras în jos cifrele atacului. Austria a avut 237 atacuri în cele două meciuri din octombrie față de 273 cu noi și Norvegia, detaliu întărit și de partiturile ofensive modificate de selecționerul Foda aproape de la meci la meci.

? 12 OCTOMBRIE

⏰ 21:45

Delegația României a părăsit Oslo la 17:00 ora României, pentru un zbor de aproximativ trei ore către capitala noastră. De la aeroport, tricolorii au fost preluați și au revenit în cantonamentul de la Mogoșoaia, unde vor rămâne până la ora partidei cu Austria, de miercuri.

În această seară, imediat după sosire, a fost programată testarea COVID oficială, impusă de UEFA pentru desfășurarea partidei din Liga Națiunilor.

⏰ 16:00

Plecând de la sloganul Penny – Sponsor al Echipei naționale, „Economisim bani, nu dragoste”, Nicușor Bancu, în rubrica dedicată partenerului nostru, a dezvăluit care este experiența trăită alături de fanii naționalei care l-a impresionat cel mai mult.

⏰ 15:00

UEFA a anunțat arbitrii partidei România-Austria din Liga Națiunilor, ce se va desfășura miercuri, la Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană”, de la 21:45 (live pe PRO TV și Radio România Actualități).

FOTO: Trond Tandberg/Getty Images​

Asistenții Marcin Boniek și Dawid Igor Golis, împreună cu al patrulea oficial Damian Sywestrzak, îl vor ajuta pe “centralul” Daniel Stefanski, 43 ani. Iată cele două contacte ale acestuia cu fotbalul românesc până acum:

 • CFR Cluj – Lazio 2-1 în 2019, partidă din grupele Europa League
 • FCSB – Napoli 3-3, partidă din 2010 din grupele Europa League

⏰ 13:00

Mâine, de la ora 11:00, selecționerul Mirel Rădoi și Răzvan Marin participă conferința de presă oficială a României înaintea partidei cu Austria. Evenimentul va fi organizat în cantonamentul tricolorilor de la Mogoșoaia, fără accesul jurnaliștilor, în contextul pandemiei.

 • Instituțiile media sunt rugate să trimită până la finalul acestei zile întrebări pentru cei doi invitați pe adresa comunicare@frf.ro. Seturile de întrebări primite după miezul nopții nu vor mai putea intra în procesul de centralizare și nu vor fi utilizate.
 • Conferința va fi transmisă LIVE aici, în Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, pe pagina de Facebook a Echipei Naționale și pe canalul de YouTube FRF TV.
 • Suporterii pot adresa întrebări pe pagina de Facebook a Echipei Naționale, în comentarii la postarea dedicată, tot până la finalul acestei zile. Cele mai interesante 3 întrebări vor fi adresate în conferință, iar autorii vor fi premiați cu tricouri ale României oferite de Joma – Sponsor Tehnic al Echipei Naționale.

Antrenamentul oficial al României se va desfășura tot mâine, începând de la ora 18:30, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

 • Accesul presei este permis pentru primele 15 minute din antrenament.
 • Instituțiile media sunt rugate să trimită datele jurnaliștilor (nume și prenume) care îi vor reprezenta la antrenamentul oficial până la finalul acestei zile pe comunicare@frf.ro. Solicitările primite după miezul nopții nu vor mai putea intra în procesul de centralizare și accesul nu va putea fi permis, în aceste cazuri.
 • Fiecare instituție media poate acredita la antrenamentul oficial maximum doi reprezentanți.
 • Accesul jurnaliștilor în complexul sportiv este permis de la ora 18:00 și doar prin prezentarea unui act de identitate la intrare.
 • Toți jurnaliștii vor purta mască de protecție, vor respecta culoarele de acces și ieșire din complex, iar pe durata celor 15 minute vor avea acces doar în tribuna de la terenul 1 (inclusiv fotografii și cameramanii), respectând distanțarea marcată în această zonă.

Vă mulțumim!

⏰ 11:00

⏰ 9:00

După primele 3 meciuri din Liga Națiunilor, adică la jumătatea competiției, naționala României se află pe poziția a treia. Însă urmează să joace două din ultimele trei jocuri pe teren propriu, ambele în fața selecționatelor de pe primele locuri. Următorul adversar: Austria, la Ploiești, pe 14 octombrie!

Aseară, austriecii s-au impus cu 1-0 în Irlanda de Nord.

Austria 3 2 0 1 5-4 6
Norvegia 3 2 0 1 10-3 6
ROMÂNIA 3 1 1 1 4-7 4
Irlanda de Nord 3 0 1 2 2-7 1

Vezi AICI rezultatele, programul și clasamentele tuturor grupelor din Liga Națiunilor.

? 11 OCTOMBRIE

NORVEGIA – ROMÂNIA 4-0 (Haaland 13, 64, 74, Sorloth 39)

NORVEGIA: 1. Jarstein – 14. Elabdellaoui-cpt. (16. Svensson, 79), 6. Strandberg, 3. Ajer, 2. Meling – 21. Normann (18. Midtsjo, 70), 15. Berge – 10. Odegaard (17. Linnes, 70), 11. Elyounoussi (20. Hauge, 85), 23. Haaland (7. King, 79) – 9. Sorloth. Selecționer: Lars Lagerback
Rezerve: 12. Hansen, 13. Rossbach – 4. Ostigard, 5. Rosted, 8. Berg, 19. Henriksen, 22. Thorsby

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu-cpt. – 6. Manea, 15. Burcă, 3. Toșca, 11. Bancu – 8. Cicâldău (23. Stanciu, 75), 2. Crețu (10. Maxim, 75), 18. Marin – 14. Hagi (20. Mitriță, 64), 9. Pușcaș (13. Keșeru, 64), 19. Iancu (7. Alibec, 90+1). Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 1. Niță, 16. Lazar – 4. Hanca, 5. Bălașa, 17. Deac, 21. Grigore, 22. Camora,

⏰ 17:45

Avem echipa de start a României! Mirel Rădoi a făcut 7 schimbări în echipă față de barajul cu Islanda. Hai, băieți! Hai, România!

⏰ 17:15

Îi așteptăm pe tricolori să sosească la stadion. Jucăm la Oslo din postura de lideri ai grupei din Liga Națiunilor, poziție pe care vrem să o păstrăm în această seară. Iată cum e pregătit vestiarul naționalei! Revenim în curând cu echipa de start!

⏰ 16:00

⏰ 15:00

Fiecare tricolor are propriul ritual, propriile superstiții înaintea meciurilor. Dar și persoane sau momente importante din viața lor pe care încearcă să le țină cât mai aproape de ei atunci când se află pe teren.

Vedem ghete personalizate, tatuaje, dar avem și un alt articol de echipament care nu este vizibil pe durata meciului: apărătorile. Intrăm împreună în vestiarul naționalei:

 • Apărătorile se schimbă atunci când jucătorul dorește să își imprime un mesaj sau o imagine specială, multe dintre ele sunt uzate. „Atât timp cât ele nu sunt la vedere în timpul meciului, jucătorii preferă să nu schimbe o pereche de apărători cu care se simt confortabil”, spun cei din staff.
 • Alin Toșca este unul dintre tricolorii cu apărători personalizate cu numele său.
 • Mihai Bălașa are imprimat pe una dintre apărătoare chipul copilului său iar pe cealaltă sigla și simbolul clubului pentru care evoluează.
 • Răzvan Marin poartă mereu alături de el la meciuri momentul debutului la echipa națională: o imagine de la primul său meci în tricolor, Armenia – România 0-5, din octombrie 2016, în care a și reușit să marcheze.

⏰ 14:00

Intră în cea mai frumoasă galerie din lume, pe www.peluzatricolora.ro!

⏰ 13:00

La ședința tehnică din această dimineață s-au confirmat culorile în care vor evolua naționalele României și Norvegiei în această seară. În plus, gazdele au anunțat că la meci vor asista 200 de spectatori, numărul maxim permis de legislația norvegiană. Aceștia vor lua loc în tribuna a II-a, respectând reguli de distanțare socială.

Intră în www.peluzatricolora.ro și scrie-le jucătorilor lui Mirel Rădoi ce înseamnă pentru tine tricoul României!

⏰ 12:00

Mirel Rădoi a făcut în 2019 pasul de la naționala U21 spre prima reprezentativă, iar alături de el și Florin Constantinovici, 52 ani, antrenor secund.

Acesta are o poveste specială și o relație incredibilă cu loturile naționale. A lucrat încă din 2004, continuu, vreme de 15 ani, ca antrenor în staff-ul de la tineret!

Nicolae Manea m-a adus alături de el, la scurt timp după ce mi-am încheiat cariera de fotbalist la Timișoara. Aveam pe atunci categoria B în rândul antrenorilor, iar ulterior, în 2007, mi-am luat licența PRO”.

Florin Constantinovici, fost jucător la Dinamo și Rapid printre altele, apoi coleg la Heerenveen cu Ruud van Nistelrooy, a colaborat cu nu mai puțin de 9 selecționeri U21! Aceștia sunt Nicolae Manea, Florin Marin, Emil Săndoi, Bogdan Stelea, Mihai Teja, Viorel Moldovan, Cristian Dulca, Daniel Isăilă și Mirel Rădoi.

„Cu Mirel am colaborat prima dată când a fost numit director sportiv al naționalei, apoi, după plecarea lui Daniel Isăilă și numirea sa, mi-a propus să continuăm munca începută. Ne-am înțeles din prima și avem o colaborare foarte bună. Sunt mândru că am fost împreună la performanța de la EURO U21 și că reprezentăm România la cel mai înalt nivel”.

Prima generație preluată de Constantinovici la lot a fost cea din care făceau parte Zicu, Tamaș și Pulhac. Dar cea mai talentată în viziunea lui, exceptând semifinaliștii EURO 2019, este alta!

“Cred că generația lui Lung, Gardoș, Bicfalvi, Torje, Rusescu, Chiricheș. Atunci, în 2010, am câștigat grupa de calificare, dar formatul a presupus și un baraj contra Angliei lui Smalling, Henderson sau Sturridge. A fost 1-2 în deplasare și 0-0 la Botoșani și am ratat prezența la EURO”.

⏰ 11:00

Intră în www.peluzatricolora.ro și participă la concursul nostru!

⏰ 10:00

Etapele de Liga Națiunilor în care tricolorii joacă împotriva Norvegiei și Austriei au început de ieri. Rezultatele, marcatorii și clasamentele pot fi desoperite AICI.

⏰ 9:00

Bună dimineața, mai sunt doar câteva ore până la meciul cu Norvegia!

Au sosit, în cantonamentul naționalei de la Radisson Nydalen din Oslo, rezultatele testului COVID efectuat ieri dimineață. Este vorba de testarea oficială UEFA pentru partida cu Norvegia de azi, ora 19:00.

Toți tricolorii și membrii staff-ului naționalei au rezultate NEGATIVE! Hai, România! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

? 10 OCTOMBRIE

⏰ 21:00

Încheiem ziua cu ultimele scheme de joc pentru Norvegia! VIDEO din partea de început a antrenamentului, detaliile tactice le vedem mâine direct în meci! Hai, România!

⏰ 20:00

Tricolorii au modificat programul acestei zile funcție de recomandările gazdelor, acceptate de UEFA, astfel că antrenamentul oficial s-a desfășurat în această seară pe Bislett Stadion, și nu pe Ullevaal, arena care va găzdui partida de mâine.

La 10 minute distanță cu autocarul de hotelul naționalei, Bislett Stadion este un complex sportiv dedicat atletismului și rugby-ului cu precădere, și patinajului viteză! Jucătorii lui Mirel Rădoi au înfruntat o ploaie crâncenă, care pare să nu se mai termine, și care pe prognoză are șanse să se domolească abia mâine, după prânz.

Condițiile meteo au fost și principalul motiv al schimbării arenei pentru programul de azi, din dorința de a proteja gazonul de pe Ullevaal, unde s-a jucat joi și Norvegia-Serbia 1-2.

În ciuda frigului, ploii și întunericului, mai multe voci românești cu strigăte de încurajare au răzbătut pe teren, suporterii noștri care locuiesc în preajma Bislett Stadion dorind să nu rateze întâlnirea de la distanță cu echipa națională.

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro și trimite tricolorilor mesajul tău de susținere pentru România înaintea meciului de mâine de la Oslo!

⏰ 19:00

⏰ 18:00

Cum altfel poți trece peste o înfrângere dureroasă dacă nu cu ajutorul afecțiunii celor pe care dorești să îi faci fericiți prin evoluțiile tale? Andrei Burcă a rămas impresionat de mesajul pe care Silviu Coroamă, un român aflat de 7 ani la muncă în Norvegia, l-a trimis pe www.peluzatricolora.ro și i-a făcut acestuia o surpriză.

Înaintea antrenamentului oficial de la Oslo, fundașul l-a apelat VIDEO pe suporterul român, i-a dezvăluit acestuia trăirile sale după dezamăgirea cu Islanda, primind în schimb un mesaj motivațional pe care îl va împărtăși cu colegii săi înaintea duelului cu Norvegia.

Vezi mai jos VIDEO cu momentul special!

Intră și tu pe www.peluzatricolora.ro și trimite un mesaj de încurajare pentru tricolori înaintea duelului cu Norvegia de mâine!

⏰ 17:00

În preziua meciului de la Oslo, Cristi Manea, fundașul dreapta al naționalei a dezvăluit cum se motivează după un eșec în Islanda și înaintea partidei contra Norvegiei și de ce are nevoie România să blocheze vedetele nordicilor, Haaland, Odegaard sau King.

De asemenea, tricolorul ne spune că: „Adevărata față a României a fost în septembrie, cu Austria, nu în Islanda”.

Vezi mai jos interviul VIDEO realizat la Oslo!

⏰ 16:00

Val uriaș de suporteri în www.peluzatricolora.ro! Cum s-au modificat, în ultima săptămână, topurile județelor și țărilor de unde vin mesajele românilor?

 • Ieșenii au depășit ilfovenii iar Timiș a trecut peste Constanța, în vreme ce Brașov a înlocuit Hunedoara pe locul 10! Unde sunt oltenii și pasiunea lor? Dar cei din Arad, Buzău ori Mureș?
 • Românii din Islanda au intrat în top 10, pe locul 8 chiar, iar cei din Belgia au avansat o poziție! Să așteptăm și românii din Norvegia să vină puternic în preajma meciului?

Arată de unde susții România în www.peluzatricolora.ro, locul unde formăm cea mai frumoasă galerie din lume! Fă din județul sau țara ta de reședință cel mai puternic nucleu al susținerii tricolorilor!

⏰ 15:00

Haaland e un nume care impresionează și captează atenția, dar Norvegia e mai mult decât atât. Iată 5 repere interesante despre echipa cu care ne luptăm mâine pentru a păstra prin victorie locul 1 în Liga Națiunilor:

Foto: UEFA

RĂNIȚI ȘI ÎN HAOS. Ca și tricolorii, norvegienii au ratat calificarea la EURO de anul viitor. Joi au pierdut acasă, pe același stadion pe care jucăm mâine, cu Serbia. Au fost conduși cu 1-0 din minutul 82, au reușit să revină prin golul lui Normann în minutul 88 și s-a intrat în prelungiri. Milinkovic-Savic a făcut însă “dubla” și a scos nordicii din cursă. Reacțiile publicului și presei sunt exact cum vă imaginați. Iar tensiunea domină lotul lui Lagerback la Oslo, vorbindu-se de haos în vestiar și pe banca tehnică.

EI ACEIAȘI, NOI SUNTEM ALȚII! Am jucat cu Norvegia în preliminariile EURO, două remize, 2-2 la Oslo și 1-1 la București în 2019. Din ultimul meci, jucat la noi în țară anul, trecut lipsesc doar fundașii Glesnes (transferat în SUA) și Hovland (Rosenborg), plus atacantul Bjorn Johnsen (ajuns în Coreea de Sud). La noi a dispărut însă jumătate de lot!, adică 10 jucători, din cauza accidentărilor sau a opțiunilor selecționerului: Benzar, Nedelcearu, Rus, Anton, Andone, Nistor, Bordeianu, Radu, Mogoș și Fl. Coman!

OSCILANȚI ȘI DELOC NORDICI. Scandinavii au pierdut 1-2 acasă cu Austria, apoi au zdrobit Irlanda de Nord în deplasare cu 5-1 (ambele în Liga Națiunilor), joi au pierdut cu Serbia. Evoluții oscilanete și aparent greu de tras o concluzie clară. Ce se remarcă însă: au primit gol și au și marcat de fiecare dată, mitul echipei nordice cu faze fixe nu stă în picioare (au avut 1 corner cu Austria și zero în Irlanda de Nord!), preferă verticalizări în construcție directă simplă fără posesie (sub 50% cu Austria și Irlanda de Nord),

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro și trimite tricolorilor gândurile tale despre cum putem obține victoria mâine, cu Norvegia, la Oslo!

⏰ 14:00

Am vizitat în această dimineață, cu ocazia conferinței de presă, stadionul Ullevaal pe care mâine, de la ora 19:00, se va disputa Norvegia – România, în Liga Națiunilor.

Suprafața de joc pe care în urmă cu doar două zile s-a jucat barajul Norvegia – Serbia arată bine, însă, în condițiile în care plouă încă la Oslo și prognoza nu arată mari schimbări până mâine, s-a luat decizia ca terenul să fie protejat. Astfel, antrenamentele celor două echipe de azi se vor desfășura pe alt stadion.

⏰ 13:00

FIFA 21 generează entuziasm în rândul tuturor iubitorilor de fotbal, așa că am mutat pentru câteva minute duelul de mâine din Liga Națiunilor în mediul virtual. Iată cum arată primul 11 al Norvegiei și României după ce am organizat echipele utilizând jucătorii cu cele mai mari rating-uri din cele două loturi. În situația în care nu a putut fi folosit rating-ul de echipă națională, am mers pe cel de la club:

ROMÂNIA (3-4-3)

Tătărușanu (78) – Manea (71), Burcă (70), Camora (72) – Stanciu (77), Cicâldău (72), Marin (72), Maxim (72) – Hagi (73), Alibec (72), Mitriță (78)

Și Deac (72) ar putea face din primul 11 prin prisma rating-ului, dar nu putem să rămânem în doar 2 fundași ? Această situație vine din faptul că sunt mult mai mulți jucători din linia mediană și de atac a României cu rating-uri mari convocați la această acțiune, comparativ cu cei din apărare. Și se repetă în cazul Norvegiei:

NORVEGIA (3-4-3)

Jarstein (77) – Svensson (78), Ajer (73), Linnes (77) – Elabdellaoui (76), Berge (79), Normann (75), Odegaard (83)Haaland (84), Sorloth (77), King (77)

Intră în www.peluzatricolora.ro și scrie ce jucători ți-ai dori să vezi pe teren din primul minut mâine, cu Norvegia!

⏰ 12:00

Ianis Hagi și Mirel Rădoi răspund la întrebările jurnaliștilor și ale fanilor la conferința de presă oficială dinaintea partidei cu Norvegia de duminică.

⏰ 11:00

În această dimineață, echipa clinicii furnizate de UEFA pentru testările COVID în competițiile continentale a ajuns la Radisson Nyland, hotelul unde naționala e cantonată. Încă o testare, pentru a permite desfășurarea partidei de mâine din Liga Națiunilor.

În baza acestor rezultate, jucătorii pot evolua cu Norvegia, testarea precedentă de la intrarea în Islanda fiind o procedură impusă de autoritățile naționale din acel stat, nu una legată de participarea în competițiile fotbalistice.

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată de unde susții România și din ce colț al țării noastre sau al lumii vei vedea partida cu Norvegia!

⏰ 10:00

Când spunem “Norvegia”, adversarul nostru de mâine, gândul ne duce imediat la poate cel mai emoționant episod al poveștii minunate dintre suporterii României și tricolori! De la Oslo, retrăim împreună aventura celor 30.000 de copii pe Arena Națională pentru partida cu scandinavii! Acești copii sunt inima României!

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru echipa națională! Avem nevoie de gândurile românilor pentru a reveni la spiritul victoriilor!

⏰ 9:00

Bună dimineața din Norvegia! Ploaia care cade continuu de ceva vreme la Oslo și prognoza care indică aceleași condiții meteo până mâine în jurul prânzului au determinat o reacție din partea gazdelor norvegiene cu privire la partida Norvegia-România programată mâine la ora 19:00.

Astfel, s-a solicitat UEFA iar forul continental a decis ca antrenamentele oficiale programate azi pentru ambele echipe să fie mutate de pe Stadionul Ullevaal, unde erau programate inițial și unde se va disputa și partida, pe arena Bislett din Oslo.

Decizia a venit și în contextul faptului că pe Ullevaal s-a disputat joi semifinala barajului EURO dintre Norvegia și Serbia (1-2 după prelungiri), iar terenul nu poate rezista în condiții optime sub influența tuturor factorilor.

În concluzie, antrenamentul oficial al tricolorilor de azi rămâne la 19:00 ora României, dar pe alt stadion, în vreme ce conferința de presă la care vor participa Ianis Hagi și Mirel Rădoi a fost mutată la 12:00 ora României și rămâne la Ullevaal, pentru că facilitățile de pe Bislett nu respectă standardele UEFA și nu ar fi permis nici să împărtășim cu voi transmisiunea LIVE.

Rămânem împreună și urmărim așadar LIVE, de la 12:00, conferința lui Ianis Hagi și Mirel Rădoi aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, pe pagina de Facebook a Echipei Naționale și pe canalul de YouTube FRF TV!

Intră și tu în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău pentru Ianis Hagi și Mirel Rădoi înaintea partidei de mâine cu Norvegia!

VEZI AICI POVESTEA PRIMELOR ZILE DE PE LIVEBLOG PELUZA TRICOLORĂ!