Foto: Christopher Glanzl

Pe durata a 10 zile de cantonament, ți-am oferit, în fiecare zi și în timp real, informații din culise, concursuri cu premii speciale, materiale foto și video spectaculoase!

Poți revedea golurile din succesul obținut de tricolori în Austria. Cu cele 3 puncte câștigate la Klagenfurt, România se află pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor.

ZIUA 10 | 8 SEPTEMBRIE

15:30

Meciul cu Austria a adus 3 puncte pentru echipă, dar a însemnat și reușite și momente speciale pentru tricolori. Iată câteva borne care rămân după partida de la Klagenfurt:

 • Dragoș Grigore a marcat primul său gol pentru echipa națională la selecția cu numărul 38 și în ziua în care a împlinit 34 de ani. Este primul gol al naționalei marcat de un fundaș într-un meci oficial de la ”dubla” lui Papp cu Irlanda de Nord din toamna lui 2014.
 • Andrei Burcă și Gabriel Iancu au debutat la echipa națională în victoria cu Austria. Alex Crețu a bifat și el prima selecția în jocul cu Irlanda de Nord, iar aseară a fost pentru prima dată titular.
 • Denis Alibec a marcat al doilea gol pentru România la selecția cu numărul 12. Primul gol l-a reușit în 2016, într-un amical cu Ucraina, 3-4.
 • Ultimele 3 reușite ale lui Alex Maxim la națională au adus de fiecare dată câte 3 puncte în victorii la limită (3-2 cu Austria, 2-1 cu Lituania, 1-0 cu Armenia).

13:00

România este lidera grupei! În celălalt meci, Norvegia s-a impus cu 5-1 în Irlanda de Nord. Vezi AICI toate rezultatele și clasamentele din Liga Națiunilor!

11:00

Nu am câștigat un trofeu, nu ne-am calificat (încă!), dar ce dor ne era de o astfel de victorie! E doar o descătușare, marile lupte vin acum. Vezi bucuria tricolorilor din vestiar!

ZIUA 9 | 7 SEPTEMBRIE

23:50

Suntem în direct de la conferința de presă a lui Mirel Rădoi.

AUSTRIA – ROMÂNIA 2-3 (Baumgartner 17, Onisiwo 80 / Alibec 3, Grigore 51, Maxim 70)

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu – 15. Burcă, 6. Chiricheș-cpt. (5. Nedelcearu, 73), 21. Grigore, 11. Bancu – 2. Crețu, 10. Maxim, 23. Stanciu – 18. Coman, 7. Alibec (9. Pușcaș, 68), 17. Deac (19. Iancu, 40). Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 1. Niță, 16. Lazar – 3. Toșca, 4. Hanca, 8. Nistor, 13. Ștefan, 14. Hagi, 20. Buș, 22. Cicâldău

AUSTRIA: 1. A. Schlager – 21. Lainer, 5. Posch, 4. Hinteregger, 2. Ulmer – 10. Grillitsch, 14. Baumgartlinge (20. Onisiwo, 60) – 9. Sabitzer, 23. X. Schlager, 19. Baumgartner – 11. Gregoritsch (7. Grbic, 73). Selecționer: Franco Foda

Rezerve: 12. Pervan, 13. Stankovic – 3. Dragovic, 6. Ilsanker, 8. Ranftl, 15. Philipp Lienhart, 16. Zulj, 17. Wober, 18. Trimmel, 22. Monschein

20:15

Tricolorii au ajuns la stadion, unde li s-a permis accesul doar după ce au prezentat rezultatul negativ al testului COVID-19 și după ce le-a fost măsurată temperatura.

20:00

Vestiarul este pregătit pentru tricolori! Echipa noastră va ajunge în curând la Wörthersee Stadion pentru al doilea meci din Liga Națiunilor. Hai, România!

19:30

Încă nu putem fi împreună pe stadion, dar vrem să știm de unde urmăriți meciul naționalei! Pe frf.ro/peluzatricolora formăm cea mai frumoasă galerie din lume! Intră și arată-ne din ce colț al țării sau al lumii susții echipa națională! Hai, România!

18:00

NU AM PIERDUT NICIODATĂ PE 7 SEPTEMBRIE!

Tricolorii au disputat 8 partide all-time pe această dată, fără să cunoastră vreodată înfrângerea! Iar acest detaliu statistic devine și mai relevant dacă luăm în calcul faptul că în ultimii ani începutul de septembrie a făcut mereu parte din calendarul UEFA cu partide internaționale. Iată rezultatele tricolorilor pe 7 septembrie:

1983                Cracovia          Polonia                        2-2                   amical
1994                București         Azerbaidjan                 3-0                   prel. EURO
2002                Sarajevo          Bosnia-Herțegovina      3-0                   prel. EURO
2010                Minsk              Belarus                        0-0                   prel. EURO
2012                Tallin               Estonia                        2-0                   prel. CM
2014                Atena              Grecia                         1-0                   prel. EURO
2015                București         Grecia                         0-0                   prel. EURO
2018                Ploiești            Muntenegru                 0-0                   Liga Națiunilor

Dacă ne mai gândim că astăzi este și ziua lui Dragoș Grigore, atunci chiar e o zi specială!

AUSTRIA E MEREU UN ÎNCEPUT

George Pușcaș, marcator cu Irlanda de Nord, a debutat pentru echipa națională în Austria. În meciul amical din 2018, disputat la Graz, 3-2 cu Chile. Mai mult decât atât, tot în Austria, și chiar la Klagenfurt, pe stadionul pe care vom juca azi, a debutat Ciprian Tătărușanu în 2010! Prima lui partidă pentru România a fost amicală, cu Italia (1-1), intrând la pauză în locul lui Pantilimon.

CURSĂ” ÎNCINSĂ ÎN TOPUL SELECȚIILOR

 • Vlad Chiricheș, la 58 de selecții, l-a depășit prin partida cu Irlanda de Nord pe Anghel Iordănescu și se poate apropia diseară la doar un meci de palmaresul lui Dorin Goian
 • Dacă va prinde minute cu Austria, George Pușcaș îl va egala pe Mircea Sandu. Asta după ce vineri, la București, i-a egalat în clasament pe Adrian Bumbescu, Radu Troi, Tudorel Stoica, Radu Niculescu, Alexandru Neagu, Ion Mihăilescu și Ion Ionescu.
 • După meciul cu Irlanda de Nord, Ciprian Tătărușanu i-a depășit la numărul de meciuri pentru România (68) pe Cornel Dinu și pe selecționerul său, Mirel Rădoi ? La partida cu Austria l-ar putea depăși pe Constantin Gâlcă, intrând astfel în TOP 20 cei mai selecționați tricolori.

16:00

Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori, face parte din delegația României în Austria. Tehnicianul are o relație aparte cu mulți dintre fotbaliștii convocați de Mirel Rădoi, lucrând alături de aceștia fie la loturile de juniori (Toșca, Buș, Stanciu, Hanca, Crețu), fie la Academia Gheorghe Hagi și FC Viitorul (Cicâldău, Hagi, Coman, Iancu).

„Sunt toți jucători cu un control bun al mingii, indiferent de postul pe care evoluează”, îi caracterizează Burchel. Iată ce spune despre fiecare în parte:

 • Alin Toșca – „Este un jucător determinat, disciplinat tactic, un fundaș stânga care poate evolua și în centrul apărării datorită puterii sale prin care compensează lipsa taliei. Pasele sale cu piciorul stâng oferă siguranță în defensivă”.
 • Sergiu Buș – „Un atacant cu mobilitate, un bun finalizator, dar care, în același timp, este altruist în joc. Creează multe spații pentru colegii săi, un rol important pentru un vârf”.
 • Nicolae Stanciu – „Fotbalist dispus la efort, combinativ, cu o inteligență și creativitate aparte. Încă de la juniori a fost un bun finalizator de la distanță”.
 • Alexandru Cicâldău – „Mijlocaș polivalent, are o mare plăcere și inteligență în joc. Este un jucător cu personalitate a cărui principală calitate este pasa finală”.
 • Ianis Hagi – „Inteligența și creativitatea sa în joc pot decide un meci, se demarcă bine între linii, iar abilitatea de a lovi mingea cu ambele picioare îl face imprevizibil pentru apărarea adversă. Execută foarte bine fazele fixe”.
 • Florinel Coman – „Talent înnăscut, foarte bun în duelurile unu la unu, își asumă riscuri și responsabilitatea în multe momente. Este un bun finalizator”.
 • Gabriel Iancu – „Jucător polivalent pe faza de atac, bun finalizator în treimea adversă care își asumă rolul de marcator în momente importante. Bun executant al loviturilor libere”.
 • Sergiu Hanca – „Fotbalist care poate evolua pe mai multe posturi, eu l-am cunoscut ca mijlocaș defensiv. Are un serviciu foarte bun și o mare disponibilitate la efort”.
 • Alexandru Crețu – „Bun pasator, curajos cu mingea la picior, puternic în duelurile unu la unu. Oferă un echilibru pe ambele faze, și în defensivă, și în atac”.

15:00

Era luna mai 2018, acum doi ani, când delegația tricoloră a ajuns în Austria ultima dată. Pentru un amical organizat la Graz, cu Chile. În jurul arenei s-au strâns mii de români, înconjurând cu afecțiune terenul, cântând non-stop și trăind cu sufletul la gură victoria noastră, 3-2! La final, au invadat gazonul îmbrățișând tricolorii, ridicându-i pe brațe și demonstrând tuturor că suntem cea mai frumoasă galerie din lume!

Iată azi, când întâlnim în Austria chiar reprezentativa țării-gazdă, fotografii și imagini video de la acele momente de neuitat. Suntem siguri, români minunați, că ați fi umplut stadionul din Klagenfurt, dar vremurile pe care le trăim ne împiedică să fim împreună aici. Simțim însă, oră de oră, susținerea voastră în PELUZA TRICOLORĂ! Vă mulțumim din suflet!

Intră și tu pe frf.ro/peluzatricolora!

14:00

Cu Irlanda de Nord a marcat George Pușcaș. Cine o va face azi? Vă propunem 4 nume într-o provocare pe pagina de Facebook!

13:00

În această dimineață, la ședința tehnică de la stadionul Wörthersee, organizată în formulă restrânsă în contextul pandemiei, s-a stabilit echipamentul în care vor evolua naționalele Austriei și României.

Ambele echipe vor îmbrăca tricourile principale. Așadar, roșu vs galben. Să fie cu succes pentru noi! Hai, România!

12:00

Înaintea partidei cu Austria, primarul din Sankt Veit an der Glan, localitatea cu populație 13.000 în care se află hotelul tricolorilor, și reprezentanții Consulatului Român din Austria au dorit să transmită un mesaj de încurajare pentru tricolori. L-au adresat președintelui FRF, Răzvan Burleanu, și selecționerului Mirel Rădoi într-o întâlnire de câteva minute. Respectând normele de distanțare socială, întâlnirea a avut loc în exterior, în curtea interioară a hotelului, iar masca a fost dată jos doar în momentul realizării fotografiei.

11:00

Tricolorii i-au provocat pe minunații suporteri români să trimită pe tot parcursul zilei de ieri mesaje în PELUZA TRICOLORĂ. Iar noi ne-am gândit, anunțând de dimineață, să premiem cel mai impresionant dintre acestea cu un tricou de joc al României semnat de George Pușcaș. Au fost sute de mesaje în 24 de ore, vă mulțumim pentru afecțiune și încredere!

Intră și tu pe frf.ro/peluzatricolora și trimite gândurile tale pentru jucători înaintea partidei cu Austria de diseară! Hai să construim cea mai frumoasă galerie din lume!

PELUZA TRICOLORĂ rămâne deschisă și după aceste meciuri din septembrie, te așteptăm și în săptămânile până la EURObarajul cu Islanda de luna viitoare!

Mesajul câștigător de ieri, care a emoționat toți tricolorii și care a devenit cea mai bună motivație pentru jucători înaintea meciului de diseară cu Austria, a fost trimis de Victorița Nedelcu din județul Covasna:

 • “De când eram micuță mă uitam cu drag la meciurile de fotbal ale naționalei. Trăiam meciul, râdeam, plângeam cu voi, cu noi, toți românii într-un singur suflet! Îmi aduc aminte de Chivu acordând un interviu în lacrimi la finalul unui meci. Cristian Chivu, am plâns și eu cu tine!
 • În 2003, aveam 13 ani, am stat până târziu să văd tot meciul cu Danemarca. Era 2-1 pentru România, intram în prelungiri și sufletul îmi era atât de voios! Mergem la EURO 2004! Dar nu a fost așa. Meciul s-a terminat 2-2. Era noapte și era.. liniște în casă și furtună în suflet. M-am dus în baie și am plâns de ciudă, de nedreptate, de neputință într-un prosop.
 • Îmi aduc aminte că în gimnaziu am avut o temă la limba engleză “Famous people”. Colegii mei se gândeau despre cine să scrie… eu am știu din prima clipă: Hagi! Am terminat liceul la filologie bilingv engleză și pentru atestatul de limba engleză de la finalul liceului am ales să scriu despre fotbal, despre lucrurile minunate pe care le-am învățat și trăit datorită lui. Am luat 10! Și sunt sigură că nu neapărat pentru ce am scris, ci pentru pasiunea pe care am pus-o în lucrare și prezentare.
 • Atâtea meciuri cu rezultat nesatisfăcător pentru obiectivele echipei de-a lungul anilor, atâtea eșecuri… atâtea vorbe grele aruncate asupra jucătorilor, auzeam mulți oameni înjurând staff-ul, jucătorii… La început îi contraziceam, le spuneam să aibă răbdare, să se pună în locul oamenilor pe care îi injură, sunt sigură că toți dau tot ce au mai bun ca să iasă învingători! Nimănui nu îi place să piardă, toată lumea visează la EURO, la CM…
 • Apoi, am văzut că îmi bat gura de pomană… Cine ar fi ascultat un copil? Și mai ales o fată? Așa că am înțeles că trebuie să fac eu ce știu mai bine: să mă bucur și pentru o victorie, dar și pentru un eșec, să plâng alături de voi, să râd, să țip, să iesim cu “străzile pe mașini”, și să las pe alții să fie alături de voi doar când câștigați. Ei sunt români doar atunci, eu sunt românca 24/24, 7 zile din 7.
 • Astăzi sunt mamă, am 3 băieței care iubesc România, cu toate bunele și relele, care știu să cânte și să asculte imnul național, care se bucură când ne pictăm tricolorul pe fețe înaintea unui meci, care renunță la joacă cu prietenii sau cu device-uri când joacă România, care nu lipsesc de la manifestările de 1 decembrie, poartă cu mândrie tricolorul în piept și flutură energic steagul, care – oriunde ne-am afla -, dacă observă steagul României, sunt mândri și bucurosi!
 • Pentru oameni ca noi, pentru sufletul fiecărui român care intră cu voi pe teren și rămâne și în prelungiri: Luptă România! Vă iubim!”.

10:00

Avem și un scurt clip cu o parte din antrenamentul de aseară de pe Wörthersee Stadion. Cât ne-a permis regulamentul UEFA să filmăm, adică primele 15 minute.

Cei câțiva stropi care au căzut în debutul antrenamentului s-au transformat, în partea tactică a ședinței, într-o ploaie torențială care a ținut până la final.

Vremea la Klagenfurt este înnorată momentan și sunt șanse de ploaie în prima parte a zilei. La ora jocului sunt anunțate 17 grade și doar 15% șanse de precipitații.

09:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! În așteptarea meciului nostru de diseară cu Austria, am urmărit ce s-a întâmplat și în celelalte divizii și grupe din Liga Națiunilor. A fost o seară de duminică în care s-au marcat multe goluri. Și în care a fost doborât un record vechi de 95 de ani: fotbalistul Barcelonei, Ansu Fati, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria naționalei Spaniei, la doar 17 ani și 311 zile.

Iată rezultatele zilei:

Liga A

Grupa 4: Spania – Ucraina 4-0 (Ramos 4′-pen., 30′, Fati 33′, Ferrán Torres 85′), Elveția – Germania 1-1 (Widmer 59′ / Gündoğan 15′)

Liga B

Grupa 3: Ungaria – Rusia 2-3 (Sallai 63′, Nikolić 71′ / Anton Miranchuk 16′, Ozdoev 35′, Mário Fernandes 47′), Serbia – Turcia 0-0

Grupa 4: Țara Galilor – Bulgaria 1-0 (N. Williams 90’+5), Irlanda – Finlanda 0-1 (Jensen 65′)

Liga C

Grupa 3: Slovenia – Moldova 1-0 (Bohar 29′), Kosovo – Grecia 1-2 (B. Berisha 83′ / Limnios 3′, Siovas 52′)

Liga D

Grupa 1: Andorra – Insulele Feroe 0-1 (K. Olsen 32′), Malta – Letonia 1-1 (Nwoko 16′ / Guillaumier 26′-autogol)

Programul meciurilor de azi:

Liga A

Grupa 1: Bosnia-Herțegovina – Polonia, Țările de Jos – Italia (ora 21:45)

Liga B

Grupa 1: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (ora 21:45)

Grupa 2: Cehia – Scoția, Israel – Slovacia (ora 21:45)

Liga C

Grupa 4: Kazahstan – Belarus (ora 17:00), Albania – Lituania (ora 21:45)

ZIUA 8 | 6 SEPTEMBRIE

22:00

Încheiem ziua de dinaintea partidei cu Austria cu câștigătorii concursului Telekom – Sponsor al Echipei naționale. Împreună cu Dragoș Grigore am ales trei mesaje care vor fi premiate. Felicitări lui Grecu Andrei, Marusky Clau și Mihai Nita! Îi rugăm să ne scrie în privat pe pagina de Facebook pentru a afla cum pot intra în posesia premiilor (pereche de căști + stick de memorie oferite de Telekom).

Ne revedem mâine pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ!

21:00

Suntem pregătiți de al doilea meci din Liga Națiunilor! Tricolorii au terminat cu bine antrenamentul oficial de pe Wörthersee Stadion din Klagenfurt, locul unde România a disputat două meciuri amicale, în 2009 și 2010, contra Austriei (1-2) și Italiei (1-1). În noiembrie se fac 10 ani de la jocul din urmă.

A fost ultima repetiție a lui Mirel Rădoi cu jucătorii săi înaintea duelului cu Austria de mâine seară, ora 21:45 (în direct la PRO TV și Radio România Actualități). Pe durata antrenamentului, o ploaie torențială s-a abătut asupra stadionului și sunt șanse ca vremea să fie la fel și mâine.

Înaintea ședinței de pregătire, selecționerul a anunțat în conferința de presă noutăți în formația de start: „Vom avea câteva schimbări în echipă pentru a rezista din punct de vedere fizic. Austria, pe începuturile de repriză și chiar spre sfârșitul jocului, marchează des. Putem fi în dificultate dacă nu avem jucători cu prospețime”.

Hai, România!

19:30

Suntem în direct de la Wörthersee Stadion din Klagenfurt cu conferința de presă la care participă Ciprian Tătărușanu și selecționerul Mirel Rădoi.

18:00

Cu o zi înainte de meciul cu Austria, am depășit 2.000 de suporteri în PELUZA TRICOLORĂ, cea mai frumoasă galerie din lume! Vă mulțumim și continuăm să creștem!

Intră și tu pe frf.ro/peluzatricolora și trimite mesajul tău pentru tricolori, te așteaptă surprize frumoase!

Iată cum se prezintă clasamentul județelor din România și al țărilor cu cele mai mari comunități înscrise în peluză:

TOP 7 ROMÂNIA (ora 17:00): București – 171, Suceava – 76, Cluj – 71, Ilfov – 66, Prahova – 63, Argeș – 55, Constanța – 52

TOP 7 DIASPORA (ora 17:00): Marea Britanie – 75, Italia – 61, Germania – 56, Spania – 30, Bulgaria – 26, Austria – 20, SUA & Suedia – 11

17:00

Mâine, pe 7 septembrie, fundașul nostru Dragoș Grigore împlinește 34 de ani! Tricolorul cu 37 de meciuri pentru prima reprezentativă a fost sărbătorit în avans, azi, în hotelul din St. Veit an der Glan unde este cantonată echipa națională. Mâine e zi de meci și toate emoțiile se duc spre victorie!

La Mulți Ani, Dragoș! Să mergem împreună la EURO de la anul, așa cum am reușit împreună cu tine să ne calificăm și al EURO 2016!

16:00

Cu o zi înaintea meciului de la Klagenfurt, tricolorul Ianis Hagi face o radiografie lucidă a perioadei de tranziție în jocul nostru, analizează matur și răspunde franc oricărei întrebări. Descoperă în interviul video de mai jos:

 • Cum a trecut peste orele de după Irlanda de Nord și cât a contat lipsa fanilor din tribune
 • De ce consideră poate fi mai ușor de abordat meciul cu Austria
 • Ce lucruri esențiale s-au schimbat prin venirea lui Mirel Rădoi

14:00

În această dimineață, Mirel Rădoi i-a convocat pe jucători pe terenul din complexul hotelului Die Zeit la o scurtă ședință de pregătire. A fost prima întâlnire pe gazon în formulă completă după jocul cu Irlanda de Nord, pentru că ieri tricolorii au lucrat separat la Mogoșoaia (titularii la refacere, ceilalți s-au antrenat normal).

Atent la fiecare detaliu, selecționerul a profitat de această ocazie pentru a discuta cu jucătorii ultimele aspecte tactice înaintea jocului de mâine.

Diseară, de la ora 19:30, va fi conferința de presă a României, iar de la 20:00, naționala are programat antrenamentul oficial pe stadionul Klagenfurt.

13:00

Ionuț Nedelcearu a acceptat provocarea Penny și plecând de la sloganul sponsorului Echipei Naționale, “economisește bani, nu dragoste”, dezvăluie într-un material VIDEO cele mai tari experiențe în care a fost copleșit de afecțiunea suporterilor!

 • Amintirile de neuitat cu românii din tribune la EURO U21
 • Cum îl influențează mesajele fanilor care îl susțin necondiționat
 • Farmecul derby-ului României în care a marcat

12:00

UEFA a delegat o brigadă din Suedia pentru meciul de mâine al tricolorilor, în Austria. Centralul partidei este Glenn Nyberg, un arbitru tânăr de 31 de ani. Acesta a început să fie delegat în prima ligă suedeză în 2013 și a devenit arbitru FIFA din 2016. Acesta are în palmares doar 7 partide internaționale la nivel de echipe naționale de seniori!

Singura experiență cu o echipă românească vine de la nivel de club, Nyberg arbitrând partida Dinamo Minsk – CFR Cluj 1-0 din 2014, Europa League.

Arbitri asistenți vor fi conaționalii săi Mahbod Beigi și Andreas Soderqvist, iar al patrulea oficial, tot din Suedia, a fost delegat Mohammed Al-Hakim.

11:00

Dacă o treime din ocaziile cu Irlanda de Nord ar fi goluri cu Austria… Cifrele ne dau curaj pentru mâine:
– 64% posesie vs 36%
– 17 șanse de gol vs 3
– 9 șuturi pe poartă vs 3
– 4 cornere vs 0
– 531 pase reușite vs 158

Iată rezumatul VIDEO al partidei!

10:00

VIDEO Amintirile lui George Pușcaș cu fanii români din Austria. Cel mai frumos mesaj din Peluza Tricoloră trimis azi va fi premiat cu tricoul jucătorului!

Împreună cu George Pușcaș ne-am amintit de precedentul joc pe care naționala l-a disputat în Austria, în 2018, la Graz. A fost primul meci la prima reprezentativă pentru George, încheiat cu o experiență inedită. Un număr uriaș de români la stadion, o explozie de bucurie și de afecțiune pe teren, din partea lor, la final!

De această dată, la Klagenfurt, mâine și împotriva Austriei, suporterii nu au acces pe stadion în contextul pandemiei, însă pot fi alături de echipa națională pe frf.ro/peluzatricolora. Aici formăm cea mai frumoasă galerie din lume!

Autorul celui mai frumos mesaj primit începând de acum și până la finalul zilei de 6 septembrie (ora României 23:59) va fi premiat cu un tricou semnat de George Pușcaș! Hai, România!

09:00

Odată cu partidele disputate aseară, prima etapă din noua ediția a Ligii Națiunilor a fost completă. Printre naționalele care au jucat ieri a fost și cea a Islandei, adversara României, pe 8 octombrie, în semifinala play-off-ului EURO 2020.

Islandezii au evoluat pe teren propriu în fața Angliei, locul 4 în ierarhia mondială. Și, chiar dacă nu au putut miza pe 4 jucători importanți (Gylfi Sigurdsson, Johann Berg Gudmundsson și Alfred Finnbogason au optat să rămână la cluburile lor, în timp ce Aron Einar Gunnarsson nu a fost lăsat la națională de clubul Al-Arabi din Qatar), au fost aproape de a încurca trupa pregătită de Gareth Southgate.

Toate cifrele au fost în favoarea Angliei, 74%-26% posesia, 4-0 șuturi pe poartă, 7-1 cornere, însă golul victoriei britanice a venit abia în prelungirile jocului, dintr-un penalty transformat de Raheem Sterling (90+2). Într-un moment în care ambele echipe evoluau în zece, după eliminările lui Walker (71), respectiv Ingason (89).

La un minut distanță, islandezii au beneficiat și ei de o lovitură de la 11 metri, însă Bjarnason a șutat peste poartă.

Vezi toate rezultatele jocurilor de ieri din Liga Națiunilor:

Liga A

Grupa 2: Islanda – Anglia 0-1 (Sterling 90’+2-pen.), Danemarca – Belgia 0-2 (Denayer 10′, Mertens 77′)

Grupa 3: Portugalia – Croația 4-1 (João Cancelo 42′, Diogo Jota 59′, João Félix 71′, Silva 90’+6 / Petković 90’+2), Suedia – Franța 0-1 (Mbappé 42′)

Liga C

Grupa 1: Azerbaidjan – Luxemburg 1-2 (Sheydaev 44′ / Krivotsyuk 49′-autogol, Rodrigues 73′-pen.), Cipru – Muntenegru 0-2 (Jovetić 61′, 74′)

Grupa 2: Macedonia de Nord – Armenia 2-1 (Alioski 6′-pen., Nestorovski 39′-pen. / Barseghyan 90’+5-pen.), Estonia – Georgia 0-1 (Katcharava 33′)

Liga D

Grupa 2: Gibraltar – San Marino 1-0 (Torilla 43′)

Programul meciurilor de azi:

Liga A

Grupa 4: Spania – Ucraina, Elveția – Germania (ora 21:45)

Liga B

Grupa 3: Ungaria – Rusia (ora 19:00), Serbia – Turcia (ora 21:45)

Grupa 4: Țara Galilor – Bulgaria (ora 16:00), Irlanda – Finlanda (ora 19:00)

Liga C

Grupa 3: Slovenia – Moldova (ora 19:00), Kosovo – Grecia (ora 21:45)

Liga D

Grupa 1: Andorra – Insulele Feroe (ora 16:00), Malta – Letonia (ora 21:45)

ZIUA 7 | 5 SEPTEMBRIE

21:00

O oră și jumătate a durat zborul tricolorilor cu charterul de pe Otopeni până la Klagenfurt. Apoi, cu două autocare, din rațiuni de distanțare pentru membrii delegației, s-a continuat spre hotelul Die Zeit, din localitatea St. Veit an der Glan, apropiată de Klagenfurt (aproximativ 18 kilometri). Aici va fi cantonamentul pe timpul șederii în Austria.
O distanță de 13 kilometri a fost străbătută în 15 minute, de la aeroport la hotel. Câțiva români stabiliți în Austria i-au așteptat pe jucători, i-au filmat de la distanță și le-au urat succes la meci!

Echipa este în formulă completă și dornică să obțină un rezultat bun peste două zile!

Ne revedem mâine pe Liveblog pentru o zi de foc în pregătirea jocului din Liga Națiunilor! Hai, România!

17:30

Ne pregătim de destinația Klagenfurt, orașul unde luni vom disputa al doilea meci din Liga Națiunilor.

Călătoria se va face cu un charter, iar zborul va dura aproximativ două ore. În contextul pandemiei, pentru a menține pe cât posibil izolarea, delegația României s-a îmbarcat printr-un culoar special.

Ne revedem diseară aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ, cu primele imagini ale naționalei de la sosirea în Austria!

16:00

Mii de români din toată lumea își arată susținerea necondiționată față de echipa națională pe frf.ro/peluzatricolora. Aici formăm cea mai frumoasă galerie din lume!

Unul din membrii care ne-au impresionat, atât pe noi, cât și pe tricolori, este Elena din județul Suceava. Adolescenta le-a transmis un mesaj emoționant tricolorilor: „Sunteți mândria noastră! Ne bucurăm să vă susținem și știm că ne veți face mândri și fericiți. Ne-ați învățat să nu ne dăm bătuți niciodată și să rămânem cu capul sus mereu. Am fost alături de voi în cele mai bune momente, dar cel mai important e că am fost lânga voi în momentele grele. Toată România vă susține!”.

Unul dintre titularii din partida cu Irlanda de Nord, Sergiu Hanca, impresionat de reacția Elenei, a apelat-o video din cantonamentul de la Mogoșoaia, chiar înaintea plecării spre Austria. În semn de recunoștință, tricolorul i-a dăruit tricoul, cu autograf!

Scrie și tu mesajul tău de susținere pe frf.ro/peluzatricolora! Hai, România!

15:00

Cu două zile înaintea duelului cu Austria, să aflăm câteva detalii despre echipa care a învins cu 2-1 în Norvegia. Iată câteva concluzii în urma acestei partide:

VICTORIE FĂRĂ DUBII. Austria s-a impus mai clar decât o arată scorul, având 60% posesie, 15-3 la ocazii de gol și 6-1 la șuturi pe poartă cu scandinavii! I-au surclasat inclusiv la numărul de atacuri, la cornere și la pase reușite, cu vârfurile Sabitzer și Gregoritsch marcatori. Sunt 15 jucători de Bundesliga în lotul de 23 al austriecilor pregătiți de Franco Foda, iar asta chiar s-a văzut pe teren.

ABSENȚE IMPORTANTE. Cu Alaba neconvocat în urma oboselii resimțite la finalul sezonului precedent și ușor accidentat, cu Arnautovic absent având în vedere că joacă în China și sunt dificultăți în contextul pandemiei, Austria a reușit totuși să se impună foarte convingător în Norvegia. Vor lipsi cu noi și Lazaro, Laimer (neconvocați), dar și stoperul Hinteregger, care și-a scrântit glezna încă din minutul 3 cu norvegienii și a fost schimbat până la urmă, în minutul 40.

FORȚĂ ACASĂ. În ultimele 10 partide pe teren propriu, amicale și oficiale în toate competițiile, Austria s-a încurcat de trei ori și a ratat victoria. A pierdut cu Polonia (0-1) și Brazilia (0-3), remizând 0-0 cu Bosnia-Herțegovina. În rest, victorii pe linie cu Germania, Suedia, Irlanda de Nord, Israel, Macedonia de Nord, Letonia și Slovenia!

14:00

Nu suntem naționala “capului plecat”, nici pe departe! Am dominat de la cap la coadă meciul de aseară, iar acum ne consolidăm fizic și mental pentru Austria! Jucătorii care au dus greul pe Arena Națională au intrat deja în programul de refacere pentru a fi în cea mai bună formă la ora de start a jocului de peste doar două zile și jumătate.

În timp ce fotbaliștii care au rămas ieri pe bancă și cei care au intrat pe parcurs s-au antrenat normal pe teren, titularii au rămas în sală pentru un program special alături de staff-ul medical. Au zâmbit în fața obiectivului pentru că trebuie să fim pozitivi! Și au tras tare pentru obiectivul următor. Mergem pentru puncte la Klagenfurt! Asta e clar!

13:00

A fost o seară amară pe Arena Națională, în primul rând că nu v-am avut pe voi, suporterii noștri minunați în tribune, iar apoi pentru că am pierdut incredibil două puncte pe final. Dar mai sunt cinci meciuri din grupa de Liga Națiunilor și mergem azi în Austria cu același curaj cu care am început acest parcurs cu Mirel Rădoi!

Iată programul tricolorilor, cu mențiunea că sunt orele României (ora Austriei +1):

ASTĂZI, 5 septembrie

16:40   Plecare din cantonamentul de la Mogoșoaia spre Aeroportul “Henri Coandă” Otopeni

18:00   Decolare spre Klagenfurt (Austria)

19:00   Aterizare la Klagenfurt (Austria)

DUMINICĂ, 6 septembrie

19:30   Conferință de presă România – stadion Worthersee (Klagenfurt)

20:00   Antrenament oficial România  – stadion Worthersee (Klagenfurt)

LUNI, 7 septembrie

21:45   Austria – România – stadion Worthersee (Klagenfurt)

Delegația tricolorilor se întoarce în țară imediat după finalul partidei. Haideți să fim alături de tricolori, putem obține un rezultat mare în Austria!

Intră pe frf.ro/peluzatricolora și arată că ești suporter adevărat, în momentele în care încrederea ta contează cel mai mult și ajunge direct la tricolori!

11:00

Fani tricolori, avem pentru voi un concurs cu premii oferite de Telekom – Sponsor al Echipei naționale. Sunteți alături de noi la bine și la greu, în momentele când avem cea mai mare nevoie de voi, așa că invităm, pe pagina de Facebook, să ne împărtășiți cea mai frumoasă EXPERIENȚĂ ÎMPREUNĂ alături de națională. Cele mai interesante 3 mesaje vor fi premiate de internaționalul Dragoș Grigore. Succes!

10:00

Vineri dimineața, la Mogoșoaia, a avut loc a doua testare pentru COVID-19 de la startul cantonamentului, necesară pentru partida din Austria, conform protocolului medical de disputare a competițiilor europene.

Sâmbătă, la prima oră, instituția medicală recunoscută de UEFA a confirmat că rezultatele testelor tuturor jucătorilor și membrilor staff-ului sunt negative. Diseară vom zbura spre Klagenfurt pentru al doilea joc din Liga Națiunilor.

09:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Rămânem doar cu lucrurile pozitive în urma meciului cu Irlanda de Nord și privim cu încredere spre următoarele partide din Liga Națiunilor, dar și spre semifinala play-off-ului cu Islanda.

Aseară, în grupa noastră, Austria, următorul nostru adversar, a reușit să se impună în Norvegia după un joc foarte bun. Iată toate rezultatele de ieri:

LIGA A

Grupa 1: Italia – Bosnia-Herțegovina 1-1 (Sensi 68′ / Džeko 58′), Țările de Jos – Polonia 1-0 (Bergwijn 62′)

Liga B

Grupa 1: Norvegia – Austria 1-2 (Haaland 67′ / Gregoritsch 36′, Sabitzer 55′-pen.), România – Irlanda de Nord 1-1 (Puşcaş 26′ / Whyte 87′)

Grupa 2: Scoția – Israel 1-1 (Christie 45’+1-pen. / Zahavi 74′), Slovacia – Cehia 1-3 (Schranz 89′ / Coufal 49′, Dočkal 54′-pen., Krmenčík 87′)

LIGA C

Grupa 4: Lituania – Kazahstan 0-2 (Zainutdinov 4′, Kuat 87′), Belarus – Albania 0-2 (Çikalleshi 24′, Bare 79′)

Programul meciurilor de azi:

LIGA A

Grupa 2: Islanda – Anglia (ora 19:00), Danemarca – Belgia (ora 21:45)

Grupa 3: Portugalia – Croația, Suedia – Franța (ora 21:45)

LIGA C

Grupa 1: Azerbaidjan – Luxemburg, Cipru – Muntenegru (ora 19:00)

Grupa 2: Macedonia de Nord – Armenia (ora 16:00), Estonia – Georgia (ora 19:00)

LIGA D

Grupa 2: Gibraltar – San Marino (ora 16:00)

ZIUA 6 | 4 SEPTEMBRIE

23:50

Vezi ce au declarat Mirel Rădoi și selecționerul Irlandei de Nord după primul joc din Liga Națiunilor.

ROMÂNIA – IRLANDA DE NORD 1-1 (Pușcaș 25 / Whyte 86)

Eliminare: Magennis (39)

România: 12. Tătărușanu – 4. Hanca (5. Nedelcearu, 86), 6. Chiricheș-cpt., 3. Toșca, 11. Bancu – 10. Maxim, 22. Cicâldău (8. Nistor, 73), 23. Stanciu – 14. Hagi (2. Crețu, 56) – 9. Pușcaș, 7. Alibec. Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 1. Niță, 16. Lazar – 13. Ștefan, 15. Burcă, 17. Deac, 18. Coman, 19. Iancu, 20. Buș, 21. Grigore

Irlanda de Nord: 1. Peacock-Farrell – 17. McNair, 20. Cathcart, 4. Ballard (2. Smith, 90+1) – 14. Dallas, 8. Davis-cpt., 13. Evans (10. Lafferty, 76), 3. Lewis – 21. Magennis, 16. Washington (18. Whyte, 65), 6. Saville. Selecționer: Ian Baraclough

Rezerve: 12. McGovern, 23. Carson – 5. McLaughlin, 7. McGinn, 9. Boyce, 11. Ferguson, 15. Thompson, 19. Cooper, 22. Lavery

20:10

Naţionala României a ajuns la Arena Naţională. Vezi imagini cu tricolorii înaintea jocului.

19:30

Aşa cum v-am promis, suporteri minunați din PELUZA TRICOLORĂ, mesajele voastre pentru România îi vor însoți pe tricolori pretutindeni de acum încolo! Astăzi, prima dintre surprize, la meciul cu Irlanda de Nord: în ciuda tuturor restricțiilor impuse de pandemie, respectând Protocolul UEFA, am reușit să ducem totuși dovada dragostei voastre lângă jucători, cât mai aproape de startul meciului și dincolo de el!

 • Mesajele voastre se află în vestiar, în dreptul fiecărui echipament și așteaptă sosirea băieților noștri. Cele mai emoționante cuvinte, din țară și din diaspora, pentru fiecare jucător în parte.
 • Mai mult decât atât, harta cu toate înscrierile românilor pe frf.ro/peluzatricolora, din toate județele dar și de pe toate continentele, este aici, aprinsă în vestiarul Arenei Naționale! Pentru ca dragostea voastră și realitatea că suntem cea mai frumoasă galerie din lume să îi poarte pe tricolori spre victorie.
 • Pe băncile de rezerve se află alte mesaje decât cele din vestiar. Ele îmbracă locul unde vor trăi cu sufletul la gură Mirel Rădoi, staff-ul tehnic și jucătorii ce ne pot ajuta pe parcursul meciului.
 •  Iar imaginea PELUZEI TRICOLORE va rula și pe panourile led în timpul meciului, astfel încât cei din teren să aibă în fața ochilor, când mingea iese afară, simbolul galeriei formate din românii care îi susțin necondiționat!Intră și tu pe frf.ro/peluzatricolora în cea mai frumoasă galerie din lume, galeria românilor de pretutindeni!
  Hai, România!

18:30

Nu putem fi încă împreună pe stadion, dar ştim că ești mereu alături de noi. Intră pe frf.ro/peluzatricolora și arată-ne pe hartă de unde urmărești meciul cu Irlanda de Nord (ora 21:45)! Împreună pentru România!

17:30

Suntem la stadion și îi așteptăm pe tricolori. Rămâi pe Liveblog pentru ultimele detalii înaintea partidei cu Irlanda de Nord, ora 21:45.

16:00

Ce am fi vrut și CINE suntem

Da, sigur ne-am fi dorit portari care să apere meci de meci la cluburi europene de top, dar când “ne scoate” Tătărușanu (și de câte ori o face!), din calmul lui ne tragem sufletul pentru încă o speranță.

Poate Chiricheș ar fi fost de zece ori mai mare dacă nu s-ar fi rupt în atâtea rânduri, din atâtea ghinioane, pe parcursul unui drum pietruit cu muncă peste talent. Dar ce căpitan mai bun la început de drum decât cel cu puterea de a o lua mereu de la capăt?

Am așteptat toți un transfer mare pentru Nedelcearu, mai ales după Europeanul de tineret, știm că nu e deloc târziu, dar l-am fi vrut deja prin Serie A. Iar pe Pușcaș prin Liga Campionilor. Însă Ionuț e viitorul apărării noastre iar viitorul sună bine cu el. Și George e “gura de tun” cu tricolorul tatuat pe sângele unei generații care se întoarce la identitate și la mândrie.

L-am fi așteptat poate pe Stanciu în Premier League, dar cine își pune sufletul într-o alergare fără oprire pentru tricolor și cine sudează pasele pentru alții ca să câștige România? Am fi vrut să fie “fiară” precum Mirel Rădoi? Dar nu iluziile l-au construit pe Stanciu fotbalist, ci tocmai puterea interioară uriașă prin care a învățat să-și îmbrace talentul în travaliu. Câți pot?

Cine nu ar muta cu puterea minții golurile lui Maxim de acum în perioada lui de Bundesliga? Dar efervescența lui în joc și exuberanța de azi sunt poate exact ce ne trebuie. Și ce ne trebuia.

Nu, Ianis nu este exact Gică Hagi, dar a spus cineva că trebuie să fie? Astăzi Ianis poate deveni IANIS, iar asta e mai important decât orice. Azi poate marca primul gol pentru România și poate biciui istoria. Pentru că vine Irlanda de Nord, adversarul în fața căruia marele Gică purta pentru prima oară banderola de căpitan al tricolorilor, din încrederea vizionară a lui Lucescu, într-un meci amar din ’85…

Da, e adevărat: Deac nu a înscris din toate penalty-urile carierei. Și nu e nici Dică pe teren. Dar la fel de adevărat e că dacă am scoate toate cursele lui, toate fazele în care dublează, toată risipa de energie, toate acestea și încă altele, ne-am speria.

L-am visat pe Alibec trăgând după el o națională? Dar dacă nu e tocmai asta? Ci un tip complicat și sensibil, capricios și copilăros. Știam oare că e așa? Știm că acum e fericit în joc și din fericirea asta a lui capricioasă și copilăroasă se pot naște victorii pe care alții nu le nasc?

Ei SUNT. Aceștia și colegii lor.

Da, suporterii nu sunt în tribune. Toată nebunia acestui an ne trage spre izolare și ne îndepărtează de ceilalți. Parcă vrea să ne facă să uităm CINE suntem. Dar…

Din Spania la Buzău, din Londra la Craiova, din SUA la Constanța și din Maramureș la Paris, ne întoarcem cu inima învelită în tricolor împotriva acestei vremi de deznădejde.

Plecați la muncă din sărăcii mai mari decât pandemia, studenți sclipitori aici și în capitalele lumii mari, copii care învață fotbalul pe consolă, oameni cu idei strălucitoare de business care țin tăcut țara asta pe hartă, șomeri, medici, ingineri, economiști, învățători, șoferi.. PELUZA TRICOLORĂ.

Ca totdeauna, la greu și la început de drum, știm CINE suntem:

ROMÂNIA.

Începând de astă seară, le vom arăta și celorlalți.

15:00

Până când aflăm echipa de start, încercăm să ne imaginăm cine va marca diseară pentru echipa noastră. Răspunde și tu provocării pe Facebook Echipa Națională!

14:00

Acum avem nevoie de susținere, când orele se scurg greu înaintea meciului cu Irlanda de Nord, înaintea debutului lui Rădoi ca selecționer, înaintea unui nou drum pe care îl simțim din toate colțurile lumii unde se află români!

Intră pe frf.ro/peluzatricolora și trimite mesajul tău!

Iată clasamentul fanilor din cea mai frumoasă galerie în acest moment:

TOP 7 ROMÂNIA (ora 13:00)

 • 153      București
 • 66        Cluj, Suceava
 • 55        Ilfov
 • 52        Iași
 • 47        Argeș
 • 45        Constanța
 • 44        Prahova

TOP 7 DIAPORA (ora 13:00)

 • 54        Marea Britanie
 • 42        Italia
 • 40        Germania
 • 26        Spania
 • 20        Bulgaria
 • 16        Austria
 • 11        SUA, Suedia

13:00

Ce surpriză frumoasă în ziua meciului! Copiii de la grupele ACS Sportul București, chiar dacă nu vor putea fi pe stadion la meciul de diseară, au ținut să le trimită tricolorilor mesajul lor emoționant de încurajare. Pasionați și conștiincioși, respectând distanțarea socială, puștii cu vârste între 6 și 10 ani și-au dat întâlnire pe terenul de joc și au strigat pentru ROMÂNIA!

„Copiii au fost alături de națională și la antrenamentele deschise publicului, toți copiii din club au fost și pe Arena Națională la meciul organizat în condiții speciale cu Norvegia. Susținem naționalele României, și pe cea de seniori, și pe cea de tineret și le urăm băieților multă baftă!”, ne-a spus Valentin Firincă, președintele ACS Sportul București.

Tricolorii vă mulțumesc, români minunați!

12:00

Tricolorii vor fi în galben împotriva primului adversar din Liga Națiunilor! Ne va lipsi galbenul din tribune, dar inimile voastre ne vor susține, o știm prea bine, de oriunde ați fi!

Mii de mesaje de încurajare din toate colțurile au sosit pe frf.ro/peluzatricolora și îi vor însoți jucătorii naționalei în fiecare moment important al toamnei. Intră și tu în cea mai frumoasă galerie din lume, AICI!

11:00

Având în vedere condițiile meteo și din dorința de a proteja suprafața de joc pentru partida de la 21:45, delegatul UEFA al meciului cu Irlanda de Nord a decis ca acoperișul Arenei Naționale să fie tras imediat. Și va rămâne așa inclusiv pe durata celor 90 de minute de joc.

Decizia a fost luată în ședința tehnică desfășurată acum câteva minute. Procesul de tragere a acoperișului durează 35 de minute.

Ar fi fost prea potrivită atmosfera pentru nord-irlandezi, și cu ploaie, și fără suporterii noștri minunați în tribune! ?
Hai, ROMÂNIA!

10:00

Fie ploaie, fie soare / Ne trezim cu o testare! 🙂

În această dimineață, la cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia, a avut loc testarea COVID oficială pentru meciul cu Austria, de luni, 8 septembrie. Aceeași instituție medicală acreditată de UEFA pentru competițiile sale a trimis reprezentanți care au recoltat probe, astfel încât delegația noastră să poată intra mâine în Austria și să putem desfășura partida nr. 2 din Liga Națiunilor.

Așteptăm rezultatele negative, între timp batem Irlanda de Nord!

09:30

Iată numerele tricolorilor și într-un format pe care să îl păstrăm după victoria de diseară cu Irlanda de Nord, debutul lui Mirel Rădoi! Intră pe www.frf.ro/peluzatricolora și arată de unde îi susții pe tricolori cu inima și cu mesajul tău!

09:00

Noi debutăm astăzi în Liga Națiunilor, dar aseară s-au jucat deja primele meciuri în alte grupe.

Am avut un duel tare între Germania și Spania încheiat dramatic și am remarcat, de asemenea, victoria Ungariei, posibil adversar în finala play-off-ului EURO 2020, în Turcia.

Iată toate rezultatele de ieri:

LIGA A

Grupa 4: Germania – Spania 1-1 (Werner 52′ / Gayà 90’+7), Ucraina – Elveția 2-1 (Yarmolenko 15′, Zinchenko 69′ / Seferović 42′)

LIGA B

Grupa 3: Rusia – Serbia 3-1 (Dzyuba 49′ (p), 82′, Karavaev 70′ / A. Mitrović 79′), Turcia – Ungaria 0-1 (Szoboszlai 81′)

Grupa 4: Bulgaria – Irlanda 1-1 (Kraev 57′ / Duffy 90’+4), Finlanda – Țara Galilor 0-1 (Moore 81′)

LIGA C

Grupa 3: Moldova – Kosovo 1-1 (Nicolaescu 21′ / Kololli 72′), Slovenia – Grecia 0-0

LIGA D

Grupa 1: Insulele Feroe – Malta 3-2 (K. Olsen 26′, A. Olsen 88′, Hendriksson 90’+1 / Degabriele 38′, Agius 74′), Letonia – Andorra 0-0

Programul meciurilor de azi:

LIGA A

Grupa 1: Italia – Bosnia-Herțegovina, Țările de Jos – Polonia (ora 21:45)

LIGA B

Grupa 1: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (ora 21:45)

Grupa 2: Scoția – Israel, Slovacia – Cehia (ora 21:45)

LIGA C

Grupa 4: Lituania – Kazahstan (ora 19:00), Belarus – Albania (ora 21:45)

PROGRAMUL COMPLET AL MECIURILOR DIN SEPTEMBRIE, AICI.

08:00

Bună dimineaţa, români de pretutindeni! Ne mai despart ceva mai mult de 13 ore până la startul meciului România – Irlanda de Nord! Să vedem împreună ce numere de pe tricou și-au ales cei 23 de tricolori din lotul nostru:

1. Florin Niță ● 2. Alexandru Crețu ● 3. Alin Toșca ● 4. Sergiu Hanca ● 5. Ionuț Nedelcearu ● 6. Vlad Chiricheș ● 7. Denis Alibec ● 8. Dan Nistor ● 9. George Pușcaș ● 10. Alexandru Maxim ● 11. Nicușor Bancu ● 12. Ciprian Tătărușanu ● 13. Florin Ștefan ● 14. Ianis Hagi ● 15. Andrei Burcă ● 16. David Lazar ● 17. Ciprian Deac ● 18. Florinel Coman ● 19. Gabriel Iancu ● 20. Sergiu Buș ● 21. Dragoș Grigore ● 22. Alexandru Cicâldău ● 23. Nicolae Stanciu

Rămâi alături de noi pentru toate informațiile din cantonament și de la stadion! Hai, România!

ZIUA 5 | 3 SEPTEMBRIE

21:00

În sfârșit, după 4 zile de antrenamente la Mogoșoaia, tricolorii au luat contact cu gazonul Arenei Naționale. „Nu e cel mai bun, dar trebuie să ne adaptăm”, a remarcat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Staff-ul naționalei a exersat ultimele scheme înaintea jocului de vineri cu Irlanda de Nord, debutul în noua ediție a Ligii Națiunilor. Toți jucătorii au încheiat cu bine ședința de pregătire, rămâne doar ca selecționerul să aleagă la ora jocului cel mai inspirat unsprezece de start. „Le-am mulțumit jucătorilor după antrenamentele din ultimele zile pentru că îmi fac grea misiunea de a alege echipa de start”, a mai spus Mirel Rădoi.

După tricolori s-au antrenat pe Arenă și nord-irlandezii. „Nu mă gândeam că ne vom reîntâlni atât de repede pe banca naționalelor de seniori”, a admis Ian Baraclough, selecționerul adversarei de mâine. La conferința de presă a fost prezent și căpitanul Steven Davis, colegul lui Ianis Hagi la Rangers. ”Abia aștept să ne întâlnim pe teren, e un jucător de calitate. Dacă va juca, va fi un pericol pentru noi”.

20:15

Selecționerul Irlandei de Nord, Ian Baraclough, și căpitanul Steven Davis au participat la conferința de presă dinaintea partidei de vineri.

18:15

Am fost live de la conferința de presă a naționalei României. Să vedem ce au declarat Vlad Chiricheș și Mirel Rădoi.

17:30

După mesajul emoționant trimis, l-am contactat pe Ionel și l-am anunțat că va fi sunat de tricolori, fără alte detalii. Asta pentru că am aflat că lucrează în ture de noapte și trebuia să ne sincronizăm și cu programul tricolorilor! A ieșit o întâlnire de neuitat!

Intră și tu în frf.ro/peluzatricoloră pentru surprize uriașe!

16:00

La inițiativa Fortuna – Sponsor al Echipei naționale, cei doi tricolori colegi și la echipa de club, Ciprian Deac și Andrei Burcă, s-au ”duelat” într-un interviu inedit.

Am aflat că Ciprian Deac și-ar fi dorit să îl prindă pe Dan Petrescu pe vremea când încă juca, „să facem împreună banda, să îl ajut și pe dânsul”, sau să fie antrenat chiar de Mourinho

Andrei Burcă regretă că nu a fost în aceeași echipă cu Gheorghe Hagi și și-ar dori să aibă posibilitatea să lucreze în cariera lui cu Zidane.

Amândoi au nominalizat doi coechipieri de la CFR Cluj atunci când li s-au cerut numele viitoarele speranțe ale fotbalului românesc și au nominalizat și clubul la care cred ei că va juca Messi în noul sezon.

Urmărește mai jos un VIDEO special cu cei doi tricolori.

15:00

Din numeroasele mesaje de susținere pe care le-ați trimis pe pagina de Facebook a Echipei naționale în concursul Timișoreana, le-am ales împreună cu Florin Niță pe cele mai interesante trei. Iată câștigătorii:

Locul 1 – 3 baxuri de bere Timișoreana (0,33L)
„Am fost de atâtea ori subestimați, mereu ni s-a zis că suntem prea mici, că nu putem. Dar chiar și atunci când am pierdut, am făcut-o luptând, mereu am luptat pentru idealurile noastre. Le doresc, în primul rând, să joace cu sufletul, să nu joace neapărat cu o presiune pe ei, ci mai degrabă cu o motivație în plus deoarece atunci când ei sunt pe teren, reprezintă fiecare român în parte, reprezintă întreaga Românie. Ce poate fi mai deosebit ca tu, o singură persoană, să reprezinți milioane de suflete! Gândindu-te că dacă tu, alături de colegii tăi, ați triumfat, toți românii au făcut-o, deoarece echipa națională de fotbal înseamnă toată România și toți românii care urmăresc cu drag meciurile naționalei din colțuri diferite ale lumii.” – Patri Petrisor

Locul 2 – 2 baxuri de bere Timișoreana (0,33L)
„Să nu uitați niciodată că jucați sub cele 3 culori sfinte ale iubitului nostru tricolor. Sunteți emblematici reprezentanți ai acestei țări, prea sfântă și prea iubită. Istoria a demonstrat că unitatea noastră strânsă sub blazon este invincibilă. Iar iubirea noastră pentru voi este fără margini. Forța România!” – Bogdan Poto

Locul 3 – un bax de bere Timișoreana (0,33L)
„Faceți-ne să bem mii de litri de bere Timişoreana pe străzi, de bucurie! Nu doar un bax, două sau trei… să bem sute și mii de litri! Câștigând voi, bem bere multă noi!!! Hai Româniaaaa!” – Marius Boicu

Mulțumim tuturor pentru mesaje! Îi rugăm pe câștigători să ne scrie în privat pe facebook pentru a afla cum pot intra în posesia premiilor.

14:00

În spatele muncii de pe teren și de la antrenamente pe care fiecare jucător o depune atunci când joacă pentru România, se află munca altor zeci de oameni din staff-ul tehnic, medical, organizatoric. Acești tricolori din spatele primei linii se asigură că totul e perfect pentru ca suporterii să trăiască magia meciurilor României.

Un reper al istoriei recente la echipa națională este Cornel Mateiași. Un profesionist 100%, kit manager și prieten minunat, mereu la datorie pentru fiecare tricolor! Este omul care are grijă  ca tot ce ține de echipamentul jucătorilor, de prezentare, antrenament și joc, să fie mereu în regulă. De la transport, numere de joc, aranjarea vestiarului și alte zeci de detalii pe care puțini le știu, dar fără de care activitatea la lot ar fi blocată în multe momente. Plus un sfat bun și o încurajare, când e cel mai greu pentru mulți jucători!

Astăzi, Cornel Mateiași a fost sărbătorit în cantonamentul la Mogoșoaia pentru că partida de mâine, cu Irlanda de Nord, este cea cu numărul 150 pentru el la lotul național! A debutat la România-Andorra în 2005, acum 15 ani!

La cât mai multe, felicitări și mulțumim pentru tot!

13:00

Internaționalul Alex Maxim a acceptat provocarea Autoklass – Sponsor al Echipei naționale și ne-a dezvăluit într-un interviu VIDEO cum s-a simțit când a condus pentru prima dată singur și ce fel de mașină a avut după ce și-a luat carnetul, la 18 ani.

Vezi în VIDEO de mai jos ce a răspuns mijlocașul naționalei la toate curiozitățile despre mașini, inclusiv la întrebarea „Te simți pregătit să participi în calitate de pilot la o cursă de raliu?”.

12:00

Echipa FRF implicată în organizarea partidei de mâine cu Irlanda de Nord coordonează cu maximă atenție etapele impuse de Protocolul UEFA pentru competițiile oficiale în timpul pandemiei.

În această dimineață, zonele din incinta Arenei Naționale au fost dezinfectate, iar vestiarele au fost ulterior sigilate, pentru protecția jucătorilor și staff-ului.

Iată programul zilei de astăzi:

 • 18:15   Conferință de presă Vlad Chiricheș și Mirel Rădoi | LIVE pe facebook Echipa Națională
 • 18:45   Antrenament oficial România | Galerie foto pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ
 • 20:00   Conferință de presă Steven Davis și Ian Baraclough | LIVE pe facebook Echipa Națională
 • 20:15   Antrenament oficial Irlanda de Nord

Hai, ROMÂNIA! Haideți, români de pretutindeni, să arătăm pe frf.ro/peluzatricoloră care este cea mai frumoasă galerie din lume!

10:00

Ieri dimineață a avut loc la Mogoșoaia testarea întregului lot tricolor și a staff-ului de către instituția medicală recunoscută de UEFA pentru competițiile oficiale. Această recoltare de probe a fost necesară pentru respectarea protocolului medical în contextul pandemiei, pentru partida de vineri cu Irlanda de Nord.

În această dimineață, au fost comunicate oficial rezultatele testării: toți jucătorii sunt apți, toate testele lor și ale membrilor staff-ului sunt NEGATIVE.

Hai, România!

08:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! O zi ne mai desparte de meciul cu Irlanda de Nord din Liga Națiunilor, azi luăm contact și cu Arena Națională, iar prin intermediul Liveblog PELUZA TRICOLORĂ vei fi alături de noi în fiecare moment.

Dar până atunci, avem un superinterviu cu Gabi Iancu, 26 de ani, aflat în fața primul său joc la prima reprezentativă.

Golgeterul Ligii 1 în sezonul trecut ne-a dezvăluit, printre altele:

– Pe ce post în teren se simte cel mai bine.
– Cui îi va dedica primul său gol marcat pentru România.
– Ce întâmplare din carieră l-a făcut să plângă timp de o săptămână.

Vezi mai jos interviul cu Gabi Iancu.

ZIUA 4 | 2 SEPTEMBRIE

21:00

La doar 4 zile de la startul campaniei PELUZA TRICOLORĂ, am ajuns la 1.000 de români înscriși în cea mai frumoasă galerie din lume! Vă mulțumim, dragi români! Și continuăm să creștem, pentru că vrem să arătăm tuturor ce puternici sunt românii și cât de uniți!

Intră și tu pe frf.ro/peluzatricolora, mută mingea pe județul din România sau țara de unde susții tricolorii și trimite mesajul tău!

TOP 7 ROMÂNIA (2 septembrie, ora 20:30)

 • 92        București
 • 49        Suceava
 • 48        Cluj
 • 32        Ilfov
 • 29        Vâlcea
 • 28        Brașov
 • 26        Constanța

Luptă interesantă pentru zonele cu cei mai mulți suporteri în PELUZA TRICOLORĂ!

 • Care județe vor fi mâine oare în top 7? Cine va răsturna clasamentul? Ajunge cineva Capitala?
 • Intră pe frf.ro/peluzatricolora și arată cât de multă pasiune pentru tricolor e în județul tău!

TOP 3 DIASPORA (2 septembrie, ora 20:30)

 • 30        Regatul Unit
 • 28        Germania
 • 22        Italia
 • Va reuși Spania să intre în top 3? Dar SUA sau Canada? Avem mesaje din Argentina, Islanda, Coreea de Sud și Cipru, dar așteptăm Australia sau Elveția!
 • Intră pe frf.ro/peluzatricolora și arată cât de multă pasiune pentru tricolor e în țara unde trăiești acum!

20:00

În această seară a avut loc ultimul antrenament închis al naționalei înainte de debutul în Liga Națiunilor, pentru definitivarea ultimelor detalii esențiale. Pentru că ședința de pregătire de mâine va fi pe Arena Națională și deschisă presei în primele 15 minute, dar probabil nu vor fi decât… retușuri, departe de dezvăluirea planului tactic ?

Așa că multe nu putem spune nici noi, de la antrenamentul de astă seară ? Important este că toți jucătorii sunt apți!

18:00

Peluza Tricoloră se umple cu români din toate colțurile lumii și cu mesaje minunate care îi emoționează pe tricolori.

Impresionat de textul trimis de un suporter din Valea Jiului, recent întors din Anglia, Alin Toșca i-a făcut acestuia o surpriză. L-a apelat video, i-a mulțumit și i-a oferit în dar un tricou de joc împreună cu autograful său.

La rându-i, Andrei Rusu, s-a bucurat enorm: „Prin această inițiativă ne cunoaștem și noi mai bine”. Și i-a smuls tricolorului o promisiune. ”Vom da totul pe teren să vă facem fericiți!” – Alin Toșca.

Urmărește momentul VIDEO special!

17:00

În noiembrie 2014, România a întâlnit ultima oară Irlanda de Nord pe teren propriu, în preliminariile Euro 2016. Victoria era vitală pentru continuarea cu șanse a cursei de calificare și a fost obținută. Ambele goluri ale serii frumoase de pe aceeași Arenă Națională au fost marcate de Paul Papp, fundașul de astăzi al Universității Craiova.

L-am rugat pe Paul să rememoreze acea partidă și să ofere secretul reușitei. Iată ce dezvăluie:

CUM A TRĂIT ÎNAINTE DE MECI

 • “A fost primul meu meci cu Anghel Iordănescu selecționer, am avut multe emoții de la convocare și până la ziua partidei! Mai ales pentru că eram obligați să învingem ca să continuăm drumul spre Euro 2016. În noaptea dinaintea meciului chiar l-am rugat pe medic să îmi recomande un calmant ca să mă pot odihni!
 • Am intrat în meci hotărât și foarte concentrat să respect mai întâi sarcinile defensive, pentru că jucam fundaș dreapta. Am zis să nu las niciun spațiu adversarilor! Chiar nu mă gândeam că voi înscrie, mai ales de două ori…

POVESTEA CELOR DOUĂ GOLURI

 • La faza primului dintre ele, urcase deja Raț, fundașul stânga, așa că eu trebuia să rămân în apărare. Dar era 0-0 și am riscat. Am urcat de capul meu, dar am ales bine, până la urmă ? La golul numărul doi, am profitat de faptul că îl cunoșteam foarte bine pe Sănmărtean, atât de la FC Vaslui cât și de la echipa națională, știam cum gândește fazele, m-am dus direct pe colțul lung și am înscris.

CE FEL DE ECHIPĂ ERA IRLANDA DE NORD

 • Jucători de forță, concentrați pe faze fixe, specialiști în duelurile aeriene pe care le și caută constant. Per total, echipă solidă, fără îndoială. Dar cu un profil ce poate fi speculat.

SECRETUL REUȘITEI PENTRU TRICOLORII DE AZI

 • Intrați cu încredere, pentru că avem calitate, ne lipsesc doar un plus de curaj și să putem trece în fapte spiritul de sacrificiu! Sunteți mulți tineri, dar indiferent de vârstă trebuie să vă arătați personalitatea pe teren, să vă eliberați! Hai, România!”

15:00

Deși are doar 28 de ani, tricolorul Sergiu Hanca s-a pliat perfect pe rolul de selecționer, cel puțin câteva minute! Asta pentru că a acceptat provocarea Romstal – Sponsor al Echipei Naționale și a alcătuit echipa ideală all-time a Românei. Apoi, ne-a arătat ce gol minunat marchează aceasta, începând de la portarul Lobonț, pentru victoria cu 1-0!

13:00

La antrenamentele lui Mirel Rădoi și ale staff-ului său, nimeni nu își dorește să piardă și, mai ales, nimeni nu își dorește să fie nevoit să facă flotări ”dedicate” învinșilor 🙂

Horațiu Baciu, preparatorul fizic, le-a pregătit jucătorilor, în startul antrenamentului, un exercițiu mai puțin obișnuit. Tricolorii, împărțiți în două echipe și apoi în grupuri de câte doi, au driblat printre jaloane ținând în mână o minge mare gonflabilă.

Echipa care s-a coordonat mai bine și a ajuns prima la finiș a câștigat. Pierzătorii și-au primit ”răsplata” 🙂 Vezi competiția dintre jucători în VIDEO de mai jos.

12:00

Tocmai ce am dat startul, pe pagina de Facebook a Echipei Naționale, unui concurs cu premii din partea Timișoreana, sponsorul tricolorilor. Autorii celor mai frumoase trei mesaje de susținere vor fi răsplătiți de Florin Niță! Înscrie-te AICI! Succes!

10:00

În această dimineață a avut loc testarea oficială a tricolorilor și a staff-ului, organizată de UEFA, înaintea primei partide din Liga Națiunilor, de vineri, cu Irlanda de Nord.

Reprezentanții instituției medicale acreditate pentru competițiile oficiale continentale au ajuns la Mogoșoaia și, în baza unui desfășurator bine pus la punct, au recoltat probele în vederea testării COVID.

Vom reveni imediat ce vom avea rezultatele! Să fie bine! Hai, ROMÂNIA!

09:00

Ne apropiem cu pași rapizi de primul meci din această lună, cel cu Irlanda de Nord. AMR 2! Iar tricolorii depun mult efort la antrenamente pentru a fi în cea mai bună formă vineri.

Și pentru că exersând devii mai bun, jucătorii noștri, la finalul exercițiilor tactice, nu ies de pe teren înainte de a șuta din lovituri libere. Am strâns într-un VIDEO execuțiile care i-au pus cele mai multe probleme portarului. Și avem și un gol frumos marcat de un fundaș! Iată fazele!

08:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! AMR 2 zile până meciul cu Irlanda de Nord, cresc emoțiile și ne așteaptă zile tot mai pline de evenimente aici, pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ!

La 29 de ani și după un sezon cu cifre remarcabile la Astra, atacantul Denis Alibec revine sub tricolor! Un nou început pentru națională, un debut pentru selecționer și staff-ul său, dar și un restart pentrut talentatul Denis care simte că acum își poate pune amprenta pe cea mai iubită echipă a romînilor.

Descoperă în interviul video de mai jos cum l-a cucerit Mirel Rădoi ca selecționer și de la cine va lua lecții ca antrenor pentru jucători de tipul Alibec ?

ZIUA 3 | 1 SEPTEMBRIE

21:00

Ieri, te-am provocat la Pariul Fortuna, mai exact să ne spui cine crezi că va învinge într-un duel inedit la tenis cu piciorul: Grigore vs Niță.

A venit vremea să vedem cum s-a desfășurat partida inedită dintre cei doi tricolori și, de asemenea, să aflăm câștigătorul premiului. Cristian Țopan a mers pe mână lui Grigore și ne-a trimis mesajul său de susținere, așa că el va primi mingea semnată de jucătorii naționalei. Felicitări, Cristian, așteptăm să ne scrii în privat pe Facebook!

20:00

În contextul pandemiei, tradiționala cină a jucătorilor naționalei la un restaurant din apropierea cantonamentului de la Mogoșoaia a fost anulată, bineînțeles. Doar că nimeni nu a părut trist!

Asta pentru că familia tricolorilor petrece această seară puțin specială chiar ca o familie, cu un grătar organizat în aer liber, în curtea interioară a cantonamentului! Respectând chiar și aici regulile de prevenție, cu mese distanțate, tacâmuri și veselă dezinfectate și doar 3 persoane la o masă chiar.

Personalul bucătăriei a pregătit, la indicațiile medicului lotului, mușchi de porc, mușchi de vită argentiniană, ciocănele de pui, păstrăv și legume. Toate, firește, la… grătar!

18:00

Când pui pe tine tricoul galben chiar simți că ai în spate milioane de români care te încurajează. De multe ori tricolorii au mărturisit asta. Până la primul meci, jucătorii nou convocați au avut parte de o experiență în tricoul de joc al naționalei, la ședința foto.

Alex Crețu, Gabi Iancu, Sergiu Buș și David Lazar ne-au dezvăluit și cum a fost pentru ei prima zi la lot.

 • „Perfectă! Emoțiile cele mai mari le-am avut când m-am reîntâlnit cu colegi de la naționala de tineret după mulți ani” – Alex Crețu
 • „Sunt entuziasmat că sunt aici și mă pregătesc alături de cei mai buni jucători români. Mă simt pregătit fizic și mental pentru jocurile care urmează” – Gabi Iancu
 • „La intrarea în hotel scrie Casa Campionilor. Acest lucru m-a făcut să mă simt și mai onorat că mă aflu aici. Munca, ambiția și perseverența îți pot aduce asemenea performanțe. Hai, România!” – Sergiu Buș
 • „Am rămas plăcut surprins de tot! Primirea colegilor și staff-ului, antrenamentele m-au făcut să mă simt foarte bine. Sunt fericit și îmi doresc să avem rezultatele pe care le așteaptă toată lumea” – David Lazar

Vă urăm și noi mult succes, băieți!

16:00

Numeroasele mesaje pe care le-ați trimis pe frf.ro/peluzatricolora ajung în cantonamentul de la Mogoșoaia și sunt citite de jucători! Ele îi vor însoți pe aceștia, într-un format surpriză, chiar și în vestiar și pe teren! Unul dintre textele impresionante îi aparține Cătălinei Nenu, din județul Dolj, iar gândurile ei l-au făcut pe Ianis Hagi să reacționeze.

„Ați făcut întotdeauna Romania mândră, ați jucat accidentați, ați jucat pentru familii, pentru cariere, dar mai presus de toate ați jucat pentru culori și pentru toti românii care vă susțin, iar pentru asta meritați respectul întregii națiuni!

Pentru cei ce nu v-au vazut luptând 90 de minute meci de meci, ați arătat ca niște regi protejați de o întreagă armată, dar voi ați fost, de fapt, soldații care au luptat pentru victorie!

În momentele în care am plâns de fericire, dar și în momentele în care am plans de tristețe, am fost mândră că sunt româncă și asta datorită vouă!

M-ați învățat atât din fața televizorului, cât și de pe stadion, că indiferent de eșec, trebuie să ridic capul pentru ca e doar o lupta pierdută, nu un întreg razboi!

Avem încredere în voi, în toți, că veți readuce Romania și Echipa Națională a României acolo unde îi este locul, că veți face toți românii mândri, că ne veți scoate în stradă așa cum s-a întâmplat cu părinții noștri!

Indiferent de rezultat, indiferent de adversar, indiferent de stadion, vom fi alături de voi” – ne-a scris Cătălina.

Cum a reacționat Ianis?

Intră și tu pe frf.ro/peluzatricolora, marchează pe hartă locul de unde susțiii naționala și trimite mesajul tău. România are cea mai frumoasă galerie!

14:00

Un lucru e sigur pentru partida cu Irlanda de Nord de vineri: ne vom apăra atacând!

La antrenamentul de azi, staff-ul naționalei a lucrat tactic pe compartimente, jocul de atac reprezentând capitolul prioritar din planul lui Mirel Rădoi.

Cu numeroși jucători de profil ofensiv în lot, noul selecționer va încerca să imprime un stil aparte, așa cum a anunțat și la conferința de presă pe care am transmis-o duminică.

Alături de voi, abia așteptăm startul partidei! Naționala se întoarce vineri în iarbă! AMR 3!

12:00

Am pregătit un set de întrebări la care Alex Cicâldău și Florin Ștefan au răspuns pe rând, provocându-se și distrându-se în jurul fotbalului și dincolo de el! Semifinaliști la EURO U21 de anul trecut, cei doi au făcut pasul la naționala “mare” și au acceptat să răspundă deschis într-un VIDEO inedit:

 • Ce calitate fotbalistică ți-ai dori de la colegul tău?
 • Cine l-a faultat mai mult pe celălalt în campionat?
 • Ce melodie ai vrea să îi dedici coechipierului?
 • E mai greu să te adaptezi ca oltean la Sfântu Gheorghe, precum Florin, sau ca dobrogean la Craiova, precum Alex?

11:00

La antrenamentul de luni seară, Nicolae Dică i-a impresionat pe tricolori cu un gol de excepție! Urmărește-l mai jos!

10:00

O premieră pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ: imagini parcă din FIFA 20 de la antrenamentul tricolorilor, filmat cu drona!

Staff-ul tehnic utilizează aceste imagini pentru o interpretare de ansamblu a evoluțiilor, iar noi împărtășim cu voi, suporterii minunați ai României, câteva cadre de joc de la final. Trasee ingenioase, execuții remarcabile, dintr-o perspectivă cuceritoare!

08:00

Bună dimineața, ne regăsim în cantonamentul tricolorilor de la Mogoșoaia, cu 3 zile înainte de primul meci din Liga Națiunilor!

Portarul Ciprian Tătărușanu a răspuns la 10 întrebări fierbinți despre echipa națională într-un interviu VIDEO cu cărțile pe față:

 • De ce preferă un sistem cu 3 fundași centrali în fața porții
 • Cum îi primește pe goalkeeperii debutanți la națională
 • Primul mesaj pe care i l-a trimis noul selecționer Mirel Rădoi
 • Cum de poate fi pandemia un avantaj pentru tricolori
 • Ce transmite suporterilor români care se înscriu AICI în PELUZA TRICOLORĂ

ZIUA 2 | 31 AUGUST

22:00

Încheiem ziua cu un concurs pe pagina de Facebook a Echipei Naționale realizat în parteneriat cu sponsorul Fortuna. Înscrie-te și tu și poți câștiga o minge semnată de tricolori!

21:00

Back in business! La antrenamentul din această seară, atmosfera creată de tricolori și staff-ul ne-a întărit convingerea că fotbalul învinge pandemia.

În formulă completă, însă totuși cu o parte dintre tricolori, cei care au jucat duminică la club, incluși într-un program distinct, naționala s-a pregătit având în minte următorul adversar: Irlanda de Nord.

Jucătorii au încercat să impresioneze noul selecționer și să îl convingă de faptul că merită să fie titulari. S-a simțit încrâncenare pozitivă, s-a văzut spiritul de luptă, am trăit ÎMPREUNĂ o oră și jumătate din care rămânem cu încredere, curaj și unitate. Băieții au participat la diferite exerciții, însă cel mai bine s-au simțit la miuța de la final. Avem și un gol de excepție reușit de un marcator-surpriză. Îl vei descoperi mâine dimineață pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ!

19:00

Decizie de ultimă oră a UEFA cu privire la meciurile din această toamnă!

Comitetul Executiv UEFA a luat o decizie în ceea ce privește condițiile de disputare a competițiilor interțări programate în această toamnă: Liga Națiunilor, preliminariile EURO U21 și cele ale Campionatului European feminin. Următoarele măsuri vor fi implementate în cazul apariției cazurilor de COVID-19 în delegațiile echipelor.

 1. Dacă un grup de jucători va fi plasat în carantină sau în autoizolare, ca urmare a unei decizii a autorităților locale, partida se va desfășura conform programării atât timp cât echipa în cauză are disponibili cel puțin 13 jucători (incluzând un portar).
 2. Dacă o națională nu poate alinia o echipă ținând cont de prevederea de mai sus, partida va fi, în măsura posibilităților, reprogramată la o dată fixată de UEFA. Forul continental poate inclusiv să programeze jocul pe teren neutru, pe teritoriul unei asociații UEFA.
 3. Dacă o partidă nu poate fi reprogramată, Comisia de Disciplină UEFA va fi sesizată, urmând ca aceasta să ia o decizie cu privire la deznodământul jocului. Asociația națională responsabilă pentru imposibilitatea disputării jocului va pierde meciul din oficiu. În cazul în care comisia UEFA nu poate stabili un verdict (partida nu se poate juca fără ca vreuna dintre asociații să fie responsabilă de acest lucru sau atunci când ambele sunt în culpă), rezultatul va fi stabilit prin tragere la sorți UEFA (victorie 1-0, înfrângere 0-1 sau remiză 0-0).
 4. Dacă unul dintre componenții brigăzii de arbitri este depistat pozitiv la COVID-19, UEFA poate, în mod excepțional, să desemneze un arbitru din țara asociației gazdă care poate fi sau nu pe lista FIFA.

18:00

Lotul naționalei s-a completat pe parcursul zilei de azi prin sosirile fotbaliștilor care au evoluat duminică la echipele de club. Printre cei veniți azi se numără și Alexandru Crețu, mijlocașul lui Maribor din Slovenia.

Tricolorul ia din nou contact cu Mogoșoaia după mai bine de 6 ani, perioadă în care era component al naționalei U21 a României. „S-a schimbat mult baza, în bine!”, a remarcat Alex Crețu.

Urmărește într-un VIDEO special cum au decurs primele sale momente în cantonament și află care este ambiția sa privind echipa națională.

16:00

Tricolorii încep să răspundă valului de afecțiune pe care voi, suporterii României, îl demonstrați prin înscrierea în PELUZA TRICOLORĂ! Astăzi avem o primă surpriză: Vlad Chiricheș a fost impresionat de mesajul unui român din Italia și a vrut să îl sune pentru a-i mulțumi! Mai mult, îi dăruiește tricoul naționalei cu autograful său!

Surprizele continuă, înscrie-te și tu AICI în PELUZA TRICOLORĂ ca să formăm cea mai frumoasă galerie din lume! Mută mingea pe harta lumii în județul sau țara de unde susții tricolorii!

15:00

Staff-ul medical al naționalei nu lasă niciun detaliu la voia întâmplării înaintea noului parcurs.

Dis-de-dimineață, tricolorii au intrat, rând pe rând, în cabinetul medical de la Mogoșoaia pentru recoltarea probelor pentru analize.

„Pentru că prin analize de sânge și de urină sunt verificați toți parametrii medicali și se poate aprecia inclusiv starea de oboseală neuromusculară sau nivelul de hidratare. În același timp, orice eventuale dezechilibre bio-chimice descoperite sunt rapid corectate”, au explicat membrii staff-ului medical.

Fiecărui fotbalist i-a fost realizată și o analiză a compoziției corporale.

Totul pentru a fi în cea mai bună formă fizică la ora meciului de vineri cu Irlanda de Nord! Hai, România!

13:00

Am depășit deja bariera celor 300 de membri în PELUZA TRICOLORĂ, vă mulțumim fiecăruia și haideți să adunăm cât mai mulți români ÎMPREUNĂ pentru ROMÂNIA în frf.ro/peluzatricolora! Să arătăm AICI și pe harta lumii cât de mulți și cât de uniți suntem!

 • Între timp, ni s-au alăturat primii membri din Slovacia, Portugalia și Suedia, crește galeria noastră din Germania, Olanda și SUA, dar așteptăm primul mesaj și din Irlanda, Danemarca sau Israel!
 • În țară, Bucureștiul, Clujul, Ilfovul și Constanța sunt lideri, dar situația se poate schimba în fiecare oră.
 • NU UITAȚI! Trebuie poziționată mingea pe harta din frf.ro/peluzatricolora și un mesaj pentru tricolori pentru ca înscrierea să fie validă.

Iată AICI un VIDEO emoționant alcătuit din câteva mesaje și imagini trimise de voi, suporterii minunați ai României.

11:00

Nicolae Stanciu a acceptat provocarea Joma – Partener Tehnic al tricolorilor și a răspuns celor mai interesante 10 întrebări trimise de fani pe Facebook Echipa Națională. Setul de curiozități a fost ales din aproape 1.000 de mesaje ale suporterilor, vă mulțumim pentru susținere!

Descoperă în interviul VIDEO de mai jos:

 • Care sunt cei 10 fotbaliști all-time alături de care ar vrea să joace Nicolae Stanciu
 • Ce amintiri inedite are legate de primul său antrenor
 • Care sunt cele trei cuvinte care îl descriu, în viziunea lui

Toți cei 10 autori ai întrebărilor vor fi premiați! Șapte dintre aceștia vor primi baterii externe, iar autorii celor 3 întrebări care l-au cucerit pe Stanciu sunt recompensați cu câte un tricou de joc al României, cu autograful mijlocașului!

Câștigătorii bateriilor externe: utilizatorii “Cristian Manase”, “Raul Dragoș”, “Ichim Razvan”, “Dragomir Mircea Dan”, “Bogdan Cauba”, “Ion Munteanu”, “Alexandru Arvunescu”

Câștigătorii celor 3 tricouri: utilizatorii “Iancu Cosmin”, “Marius Tokes”, “Bogdan Pausescu”

Câștigătorii sunt rugați să ne trimită un mesaj în privat pe pagina de facebook a Echipei Naționale pentru a fixa împreună cum intră în posesia premiului.

09:00

Primul antrenament din ziua reunirii a fost doar o încălzire pentru ceea ce urmează. Cu mulți jucători recent sosiți de la cluburile unde abia jucaseră, ședința a fost una de refacere după efort.

Cei 11 jucători prezenți în prima zi la Mogoșoaia au făcut cunoștință cu noii membrii ai staff-ului tehnic, iar începând de azi, împreună și cu ceilalți colegi care sosesc în cantonament, vor pregăti duelul cu Irlanda de Nord de vineri.

Urmărește un scurt clip video de la antrenamentul al tricolorilor! Hai, România!

08:00

Poate nu au trecut chiar 20 de ani ca în titlul romanului lui Dumas, dar ne-a fost dor să îi vedem pe Rădoi și Dică înapoi în iarbă!

Deși adversari la miuța din cantonament, au produs o imagine care ne-a dus cu gândul la anii când împreună arătau Europei fotbalistice, la nivel de club, că România VREA și, mai ales, POATE.

Nu am ales să deschidem această zi de Liveblog pentru a trăi în trecut, ci pentru a smulge din el tot ce e bun, prin foștii mari fotbaliști ajunși azi colegi pe banca tricolorilor.

Simțim că Mirel și Dică tocmai asta încep să aducă în mintea și sufletul jucătorilor de acum. Și am pus aceste fotografii în oglindă pentru că tot ce au învățat cei doi e acum gata să fie transmis.

Pentru că România VREA și, mai ales, POATE!

Bună dimineața, români de pretutindeni, LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

ZIUA 1 | 30 AUGUST

21:30

Încheiem prima zi de Liveblog cu mulțumirile tuturor din lot și din staff pentru voi, suporterii minunați care ați început să vă înscrieți în PELUZA TRICOLORĂ!

Băieții au fost impresionați de povestea campaniei și vă pregătesc multe surprize celor care ne arătați AICI de unde susțineți ROMÂNIA!

Ne revedem mâine dimineață la 08:00, se apropie debutul lui Mirel Rădoi ca selecționer și al naționalei noastre în Liga Națiunilor.

LUPTĂM ÎMPREUNĂ și formăm cea mai frumoasă galerie din lume!

20:15

Începem pregătirea pe teren pentru duelurile din 4 și 7 septembrie! La primul antrenament, selecționerul Mirel Rădoi a avut la dispoziție doar 11 jucători, o echipă de start.

Tătărușanu, Burcă, Chiricheș, Grigore, Toșca, Ștefan, Deac, Stanciu, Hagi, Maxim și Pușcaș au ieșit pe gazon, însă doar primul dintre ei s-a pregătit normal. Ceilalți tricolori au urmat un program de refacere alături de preparatorul fizic.

De mâine, mingea va avea rolul principal în antrenamente. Iar noi vom fi aici să surprindem cele mai interesante momente pentru tine! Fii cu ochii pe Liveblog PELUZA TRICOLORĂ!

18:30

Suntem din nou ÎMPREUNĂ! Pe parcursul zilei au sosit în cantonament la Mogoșoaia mai mulți din jucătorii convocați de Mirel Rădoi pentru meciurile din 4 și 7 septembrie.

Chiar dacă au purtat mască, îi recunoașteți ușor pe Chiricheș, Stanciu, Maxim, Toșca ori pe mai tinerii Ianis Hagi și Florin Ștefan. În această seară au programat primul antrenament cu noul staff tehnic al naționalei, de unde vom reveni cu informații și imagini. Mâine, când la Mogoșoaia vor sosi și tricolorii care au evoluat duminică la echipele de club, se intră în linie dreaptă cu pregătirea jocurilor cu Irlanda de Nord și Austria.

Vineri, cu susținerea românilor din PELUZA TRICOLORĂ, învingem Irlanda de Nord!

17:30

PELUZA TRICOLORĂ crește din dragostea voastră pentru tricolori! Avem deja pe harta lumii mesaje de la români din Rusia, Malta sau Turcia, așteptăm Franța, Australia sau Irlanda, unde suntem atât de mulții, iar din țară ne mai lipsesc doar 9 județe!

→ Intră și tu cu mesajul tău în PELUZA TRICOLORĂ, mutând pe hartă mingea pe locul de unde susții ROMÂNIA!

16:30

Cele două partide din septembrie, cu Irlanda de Nord și Austria, reprezintă un nou început atât pentru echipa națională, cât și pentru noul staff tehnic al tricolorilor. Chiar dacă a fost numit la final de 2019, Mirel Rădoi încă nu a apucat să debuteze pe banca primei reprezentative din cauza pandemiei.

În staff-ul său tehnic îi regăsim pe ”secunzii” Nicolae Dică și Florin Constantinovici, cu primul a lucrat la FCSB, iar cel de-al doilea i-a fost alături în campania EURO U21. Antrenor cu portarii rămâne Leontin Toader, membru al staff-ului și în mandatul lui Cosmin Contra, în timp ce preparator fizic este Horațiu Baciu, promovat de la naționala U21.

Cei 5 au acceptat provocarea noastră: ce înseamnă pentru tine echipa națională, într-un singur cuvânt?

 • Mirel Rădoi, selecționer: „Respect
 • Nicolae Dică, antrenor secund: „Emoție
 • Florin Constantinovici, antrenor secund: „Atitudine
 • Leontin Toader, antrenor cu portarii: „Responsabilitate
 • Horațiu Baciu, preparator fizic: „Mândrie
Florin Constantinovici, Horațiu Baciu, Mirel Rădoi, Leontin Toader și Nicolae Dică

15:00

Am fost în direct din cantonamentul de la Mogoșoaia cu conferința de presă la care au participat atacantul George Pușcaș și selecționerul Mirel Rădoi. Iată răspunsurile acestora la întrebările trimise de jurnaliști:

14:00

În așteptarea tricolorilor la Mogoșoaia, ne încălzim pentru primul duel din această toamnă, descoperind TOP 3 detalii inedite despre adversarul nostru, Irlanda de Nord. Partida se joacă vineri, 4 septembrie, pe Arena Națională, de la 21:45 și va fi LIVE la PRO TV și Radio România Actualități.

SECUND DE COȘMAR

 • Din 2015 secund al naționalei britanice este Jimmy Nicholl, adus în mandatul lui Michael O’Neill și păstrat de noul selecționer Ian Baraclough. Poate pentru cei tineri acest nume nu spune nimic, dar în contextul anilor ’80, ne provoacă… fiori!

 • Asta pentru că Nicholl, fost fundaș la Manchester United, Sunderland sau Rangers, a fost titular pentru Irlanda de Nord în meciul de la București cu tricolorii din 1985. Acel meci în care un egal ne era suficient pentru calificarea la Mondialul ’86 și în care am pierdut 0-1!
 • Iată ce își amintește Mircea Lucescu, selecționerul nostru, despre acea partidă și despre Nicholl: Dintre toate eşecurile carierei mele, şi am avut atâtea meciuri dureroase, cel cu Irlanda de Nord este cel mai negru. A fost un meci pe care nu poţi să-l uiţi. Un meci în care am tras la poartă de 27 de ori, am avut 21 de cornere, cel puţin un penalty neacordat, iar fundaşul lor dreapta, Nicholl, a scos de două ori mingea de pe linia porţii. Este meciul în care Gică Hagi a purtat pentru prima dată banderola de căpitan

UN STAR ÎN MINUS

 • În top 3 cote de piață ale jucătorilor nord-irlandezi în activitate regăsim, la 9 milioane de euro, un mijlocaș central care activează în Premier League! Dar acesta nu se regăsește în lotul Irlandei de Nord.
Foto: UEFA
 • Oliver Norwood (29 ani) e legitimat la Sheffield United, însă a șocat prin retragerea de la echipa națională în august anul trecut. Acesta a decis să se concentreze pe echipa de club deși avea doar 28 de ani și s-a oprit la 57 de selecții pentru Irlanda de Nord.
 • Selecționerului de la acea vreme, Michael O’Neill, nu i-a venit să creadă: “Putea juca în paralel încă mulți ani, era un punct de reper la națională și ar fi ajuns la 100 de selecții! Ce decizie prematură…”

IANIS ȘI GEORGE INSIDERI

 • Sunt 15 jucători din lotul de 26 al nord-irlandezilor pe care Hagi și Pușcaș i-au avut adversari în ultimul an!

 • În ce îl privește pe Ianis, cu Davis și Jones e coleg la Rangers, pe Carson (Motherwell) l-a avut adversar până acum doar într-un amical din iulie (4-0), cu echipa lui Smith și Boyce (Hearts) a pierdut 0-1 în Cupă, iar împotriva clubului lui McGinn și Kennedy (Aberdeen) a fost 0-0 și 1-0 în campionat.
 • Alți 8 fotbaliști s-au duelat cu Reading, clubul lui Pușcaș, în Championship. Este vorba de Dallas (Leeds), Evans (Blackburn), Ferguson (Milwall), McNair și Saville (Middlesbrough), Whyte (Cardiff), Thompson (Stoke) și Magennis (Hull).

12:00

PELUZA TRICOLORĂ crește frumos, români din toate colțurile se alătură de la oră la oră!

București, Prahova, Ilfov și Constanța sunt în TOP! Iar din afara granițelor, suporterii noștri din SUA, Regatul Unit și Germania conduc în galerie.

Intră AICI și activează locația când te înscrii în PELUZA TRICOLORĂ, mută pe harta lumii mingea pe județul sau țara din care trimiți mesajul tău de susținere!

În primele ore de la lansare, am primit ieri peste o sută de mesaje, dar e nevoie de poziționarea locației (județ din România sau țară) pentru ca înscrierea în PELUZA TRICOLORĂ să fie vizibilă și pe hartă.

Cea mai frumoasă galerie din lume o construim AICI.

De acum, harta e disponibilă și în Liveblog:

10:00

Prima zi de cantonament, primul concurs! Tricolorii și Joma, sponsorul tehnic al naționalei, pun la bătaie 3 tricouri de joc și 7 baterii externe pentru autorii celor mai interesante 10 întrebări pentru Nicolae Stanciu, adresate pe pagina de Facebook a Echipei Naționale.

Mijlocașul naționalei va răspunde apoi într-un interviu VIDEO.

Intră și tu AICI în concurs! Baftă!

09:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Ne regăsim cu poftă de fotbal și dor de tricolori, aici unde descoperim totul despre cea mai frumoasă echipă din lume pentru noi, ROMÂNIA! Începând de azi, în timp real, vom trăi pregătirile pentru debutul lui Mirel Rădoi ca selecționer la seniori și meciurile începutului de toamnă pentru echipa națională!

O parte din tricolori vor ajunge azi în cantonamentul la Mogoșoaia, câțiva abia mâine, dar pe toți îi așteaptă reguli noi și un decor puțin schimbat. Asta pentru că echipa FRF a pregătit cantonamentul în contextul regulilor împotriva infectării cu COVID-19 și respectând în același timp protocolul UEFA.

Iată câteva detalii legate de fotografiile inedite din galeria de mai jos:

 • Jucătorii și membrii staff-ului vor fi cazați câte unul în cameră
 • Purtarea măștilor este obligatorie în hotel, astfel că jucătorii au la dispoziție măști de protecție și dezinfectant în fiecare zonă a complexului
 • Dispozitive de dezinfecție cu lumină ultravioletă se află în mai multe spații ale cantonamentului
 • Sala de mese a fost adaptată normelor de protecție

Și multe, multe alte detalii, pe care le vom împărtăși pe parcurs.

Până atunci, nu uitați că vom forma cea mai frumoasă galerie din lume: intră și tu AICI, arată din ce țară sau din ce județ al României susții tricolorii! PELUZA TRICOLORĂ s-a deschis ieri, fotbaliștii noștri așteaptă mesajul tău!