Din cantonamentul naționalei, permanent alături de jucători și de staff, îți oferim șansa de a trăi cu sufletul la gură pregătirea meciurilor cu Suedia și Spania! Zilnic, din oră în oră, cele mai noi informații, concursuri, imagini inedite și materiale video spectaculoase!

ZIUA 5

21:00

Joi seară, pe Arena Națională, echipa națională a României a susținut antrenamentul oficial. A fost ultima ședință de pregătire pentru tricolori înaintea partidei cu Suedia. Ne trebuie 1-0 sau victorie la două goluri diferență.

A fost un antrenament de 60 de minute, în care selecționerul Cosmin Contra a încercat să aducă buna dispoziție printre jucători cu exerciții inedite pentru a-i scoate din starea de încordare dinaintea unui meci decisiv. Ulterior, ultimele retușuri tactice și la finalizare. Primul 11 e încă în “laborator”.

Tricolorii intră acum la odihnă. Au nevoie de o noapte liniștită. Mâine, milioane de români de pretutindeni vom trăi împreună orele până la marele meci.

Noapte bună, români! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

19:50

Ciprian Tătărușanu și Cosmin Contra participă la conferința de presă dinaintea jocului cu Suedia.

18:30

Suntem în direct de la antrenamentul oficial al tricolorilor pe Arena Națională, înaintea duelului cu Suedia.

17:30

Arena Fanilor se întoarce cu surprize pentru toți fanii naționalei! Pentru accesul în Arena Fanilor porțile stadionului se deschid la ora 18:30. Aici, toți suporterii vor putea participa la concursuri cu premii, organizate de Federația Română de Fotbal și sponosorii echipei naționale.

Mai mult, vor fi spații special amenajate pentru facepainting și photobooth.

La standul FRF doritorii își vor putea măsura viteza șutului sau vor putea participa la un concurs de jonglerii. Cei mai buni participanți vor primi premii cu însemnele FRF.

La Autoklass corner va fi organizat concursul “Învinge zidul”, iar câștigătorii vor putea câștiga eșarfe și tricouri ale naționalei de la Autoklass.

Penny te așteaptă cu concursul “Suporteri de România”, șutează la coșul de cumpărături și vei câștiga garantat un premiu pe loc.

Fortuna pune la dispoziția fanilor tricouri, mingi și eșarfem tot ce trebuie să faci e să intri în joc și să marchezi un gol!

 

17:00

Suedezii se antrenează pe Arena Națională. Mai târziu vom fi în direct și de la ședința de pregătire a tricolorilor.

16:00

Mesajul selecționerului înaintea meciului anului: România – Suedia! În această seară vom fi în direct de la Arena Națională.

15:00

EURO 2020 va fi organizat și pe consolă! Iar România intră în calificările pentru primul eEURO din istorie!

Luni, 18 noiembrie, organizăm deja prima rundă online a selecției pentru echipa ce va reprezenta România la Campionatul European de PES. Înscrierile continuă atât pentru prima etapă, cât și pentru următoarele trei.

Înscrieri și mai multe detalii, aici, pe pe site-ul oficial: www.eEURO2020.com/Romania.

14:00

Dragi vikingi suedezi,

Astăzi ajungeți în România, așa că vă urăm bun venit! Mâine însă, va fi o cu totul altă zi.

Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligați să învingă, așa că ne-am învelit în decență, ne antrenăm și strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginați că decența înseamnă cap plecat!

Am înghițit trufia că “va fi amuzant să veniți la București și să câștigați”. Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de “rasismul de la București”.

Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni!

Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals. După meci, în loc să fie mulțumiți că au scos un punct deși era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovați în 30.000 de copii. Și i-au jignit.

Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba:

 • Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului
 • Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veți fi iubiți
 • Ne-ați eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor!
 • Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici.
 • Nu declarăm că vom câștiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI.

Și cât de ROMÂNI suntem, veți vedea pe Arena Națională. Cu 50.000 în tribune și cu milioane în țara asta care vă primește senin. Și cu alte milioane răspândiți în lume.

Poate nu suntem suficient de mulți. Dar suntem TOȚI.

O ECHIPĂ CÂT O ȚARĂ.

P.S. Pentru traducerea în suedeză vă ajută băieții de la comunicare din Ambasada de aici. Că oricum și-au pus “son” și “sen” la capătul numelui de-atâta dragoste de fiorduri. Cum era cu “s-a terminat prietenia”? Băieți, meciul începe mâine și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele…

13:00

Tricolorii au primit o oră liberă din partea selecționerului Cosmin Contra și au ieșit la o scurtă plimbare în apropierea cantonamentului, în parcul Mogoșoaia. După masa de prânz urmează câteva ore de odihnă, apoi, de la ora 18:30, este programat antrenamentul oficial pe Arena Națională, iar de la ora 19:40 va avea loc o conferință de presă la care vor participa selecționerul Cosmin Contra și portarul Ciprian Tătărușanu.

12:00

11:00

Astăzi îi urăm ”La Mulți Ani!” căpitanului Vlad Chiricheș, care împlinește 30 de ani. Din păcate, din cauza unei accidentări, fundașul nu poate fi alături de noi la această acțiune. Să revii cât mai curând, Vlad!

10:00

Azi încep ultimele runde din preliminariile EURO 2020. Sunt programate 7 partide din 3 grupe. Ne uităm cu interes la partida pe care Kosovo o are de disputat în Cehia. Oaspeții sunt cei care le-ar putea bloca tricolorilor accesul în play-off-ul Nations League, dacă va fi cazul.

Foto: UEFA

Foarte probabil se va lămuri și situația la vârf în grupa H, acolo unde Turcia, Franța și Islanda luptă pentru primele două locuri.

Grupa A: Anglia – Muntenegru, Cehia – Kosovo (21:45)
Grupa B: Serbia – Luxemburg, Portugalia – Lituania (21:45)
Grupa H: Turcia – Islanda (19:00), Franța – Moldova, Albania – Andorra (21:45)

Partidele pot fi urmărite în direct pe platforma UEFA.tv.

9:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Ciprian Tătărușanu, pe care ieri l-ați putut urmări într-un interviu video savuros (vezi mai jos), este protagonistul acestui episod din debutul zilei. Provocat de tinerii mijlocași de la lot, Hagi, Marin, Băluță, dar și de Nicu Stanciu la un duel la lovituri libere, portarul nu a stat pe gânduri, a acceptat și a și câștigat. Vezi cum i-a ”pedepsit” pe colegii săi.

ZIUA 4

21:00

Încheiem ziua cu un clip în care patru dintre tricolori se întrec într-o competiție de penalty-uri. Ne revedem mâine pe liveblog. Intrăm în ultimele 48 de ore dinaintea marelui meci cu Suedia! Pe curând!

20:00

Când vine vorba de Suedia, automat gândurile merg și către Cupa Mondială din ’94. Cea mai mare performanță a naționalei putea fi și mai mare dacă deznodământul duelului din ”sferturi” cu Suedia ar fi fost altul.

Unul dintre tricolorii de atunci, Miodrag Belodedici, așteaptă cu nerăbdare partida de vineri de pe Arena Națională. Trebuie să scoatem din cursă Suedia! Ne-a furat visul din ’94. Așteptăm răzbunarea și noi, jucătorii de la World Cup, și toți suporterii. Suedezii ne-au tot ținut în loc, dar gata, s-a terminat! Băieții noștri ar face mulți oameni fericiți dacă ar învinge”, spune actualul membru al echipei FRF.

„De data asta să rămână ei acasă și să se vorbească în țara lor că România i-a împiedicat să meargă mai departe. Ar fi un sentiment frumos, mai ales că Bucureștiul găzduiește partide de la EURO 2020”, adaugă ”Belo”.

Ce le transmite tricolorilor? „Știm că suedezii sunt puternici, disciplinați, agresivi, adevărați vikingi și că e greu cu ei. Dar în «război» , nimic nu mai contează. Trebuie să dați totul, fiecare să își facă treaba în teren și să nu ne plângem. Dacă sunteți la pământ, să vă ridicați și să continuați lupta! Până auziți fluierul. Cel de final de joc. Iar apoi să ridicați privirea spre tabelă. Și acolo veți vedea ce ați realizat. Eu am încredere în voi!.

19:00

Ionuț Nedelcearu a acceptat provocarea Romstal, sponsor al echipei naționale, și a alcătuit echipa ideală all-time a României. Care e traseul spre gol al acestei echipe și în ce sistem tactic și-o imaginează fundașul tricolorilor:

18:00

Răspunsul câștigător, ales împreună cu internaționalul român, este cel al lui Rareș Petran. Felicitări! Te rugăm să ne scrii un mesaj privat pe pagina de Facebook a Echipei Naționale pentru a afla cum poți intra în posesia tricoului.

17:00

Atunci când e concentrat pentru meci, Ciprian Tătărușanu pare că nimic din jur nu îl poate atinge. În starea aceea, a făcut partide formidabile pentru echipa națională și a devenit un reper în primul 11 al tricolorilor.

Tipul sobru se deschide acum înspre suporteri și ne oferă, tranșant, un interviu deosebit. Iată top 5 idei pe care le puteți regăsi în materialul video de mai jos:

  • „Nu e obligatoriu să nu primesc gol. Pentru mine e ok vineri și 3-1 sau 4-2!”
  • Diferențele de pregătire a portarilor dintre școala italiană și cea franceză
  • “Atmosfera creată de copii la meciul cu Norvegia a fost unică și mi-o voi aminti toată viața!”
  • De ce crede că, în curând, portarii vor ajunge să centreze și să bată regulat lovituri libere
  • “La acest moment, nu mă văd antrenor principal! Mai vedem, încă sunt tânăr!”

16:00

România-Suedia nu înseamnă doar cele 90 de minute de fotbal, ci un întreg proiect organizatoric în care sunt implicați mii de oameni. Jucăm cu “casa închisă” și pregătim Arena Națională pentru Euro 2020, astfel că vrem să oferim o experiență unică pentru cei peste 50.000 de fani din tribune!

Iată câteva din reperele impresionante ale organizării unui astfel de meci:

   • 938 de stewarzi vor acoperi toate zonele necesare
   • 70 de voluntari vor sprijini organizarea în 4 departamente de lucru
   • 55 de membri ai personalului medical, doctori și asistenți, vor fi la dispoziție
   • 30 de responsabili de ticketing vor asigura accesul în stadion
   • Peste 60 de salariați FRF sunt angrenați în organizarea și desfășurarea partidei
   • dispozitive din partea Jandarmeriei, Poliției și ISU

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

(UEFA/UEFA via Getty Images)

15:00

UEFA a dezvoltat pe site-ul oficial secțiunea FedEx Performance Zone, în care toți fotbaliștii europeni sunt punctați, în baza unui algoritm special configurat, după evoluțiile la echipa națională în competițiile Liga Națiunilor și preliminariile Euro 2020.

Se calculează prestațiile funcție de postul de bază al jucătorului (tackling-uri și mingi recuperate pentru fundași, goluri, centrări și pase pentru fotbaliștii ofensivi, mingi apărate și partide fără gol primit pentru portari etc.). Punctajul este influențat și de coeficientul fiecărei naționale oponente!

Până în prezent, după toate meciurile din ediția precedentă a Ligii Națiunilor și 200 de meciuri disputate din totalul de 262 ale preliminariilor 2020, iată cum stau tricolorii între cei 2.000 de fotbaliști ai Europei:

   • Ciprian Tătărușanu e locul 39, cu cel mai mare punctaj din lotul României, peste Mbappe (41), Hazard (51), Modric (58) sau Chiellini (68).
   • În clasamentul destinat exclusiv portarilor, Ciprian este pe locul 9! Pe podium sunt, în ordine, Pickford (Anglia, Cillessen (Olanda) și Sommer (Elveția), dar românul nostru depășește nume precum Neuer (Germania), Lloris (Franța) sau Donnarumma (Italia).
   • Claudiu Keșeru e pe locul 187, al doilea cel mai bine clasat tricolor, cu 6 goluri marcate în 7 meciuri din 12 șuturi pe poartă!
   • În clasamentul destinat exclusiv atacanților, Claudiu este pe locul 23 din Europa, peste Giroud (Franța), Dzeko (Bosnia-Herțegovina) ori Lewandowski (Polonia). Podiumul aceste categorii este format din Depay (Olanda), Griezmann (Franța) și Sterling (Anglia).
   • Nicușor Bancu este pe locul 199 din cei peste 2.000 de fotbaliști ai Europei. În clasamentul dedicat fundașilor, Bancu e pe locul 73 cu prestațiile sale la națională.
   • Nicușor este peste Lidelof, vedeta suedezilor de la Manchester United! Top 5 fundași la acest moment sunt De Ligt (Olanda), Sergio Ramos (Spania), Ruben Dias (Portugalia), Van Dijk (Olanda) și Rodriguez (Elveția).

Clasamentele complete și toate detaliile despre sistemul de punctare pe uefa.com, secțiunea Player Ranking din cadrul preliminariilor Euro 2020.

14:00

Imediat după închierea ședințelor de antrenament, tricolorii revin la hotel pentru refacere. Înainte de a intra pe mâna fizioterapeuților de la lot, jucătorii trec printr-un “filtru” inedit pentru mulți dintre suporteri. Este vorba de masa cu “cocktail” energizant ce îi așteaptă la recepție. Staff-ul medical se ocupă de prepararea unui shake bogat în aminoacizi, carbohidrați și săruri minerale, care ajută la refacerea energetică a musculaturii după fiecare antrenament, evitând astfel apariția oboselii musculare.

13:00

Prima parte a zilei a însemnat concentrare și intensitate pentru tricolori. Mâine e antrenamentul oficial, astfel că staff-ul tehnic a mai putut lucra doar astăzi, în liniște, registrul tactic pentru partida de vineri.

La ședința de pregătire de la Mogoșoaia, mesajul a fost clar: OFENSIVĂ. S-au exersat mai multe scheme pentru faze fixe, variante de trasee în atac și construcție rapidă spre poarta adversă. Poziționarea și, firește, finalizarea.

Iată imagini de la antrenament:

12:00

Am învins Suedia cu 1-0 într-un amical la Craiova în 2018, apoi am pierdut, 1-2, în deplasarea de la Stockholm din aceste preliminarii.

Ce fel de echipă formează nordicii? O scurtă analiză în top 5 puncte:

   • EXPERIENȚĂ. Lotul de 25 al lui Jan Andersson pentru vineri reunește 12 jucători care au împlinit 29 de ani și 8 fotbaliști care au trecut deja de 30 de meciuri pentru națională. În linii mari, e lotul cu care au ajuns în sferturile de finală la Mondialul din 2018.
   • DOMINĂM OFENSIV. Ne trebuie 1-0 sau victorie la două goluri diferență, iar câțiva parametri statistici ne dau speranțe. După 8 meciuri disputate, România are mai multe șuturi spre poartă (138 vs 116) și procentaj mai mare de centrări reușite (52% vs 45%).
   • MIZA PE STRANIERI. Doar 4 suedezi provin din competiția internă, veteranii Larsson și Granqvist, ambii 34 de ani, retrași “acasă”, plus rezervele Danielson și Tankovic. Din Serie A vine cel mai mare grup, 6 jucători, dar de la cluburi de jumătatea clasamentului.
   • TARI ÎN DEPLASARE. Ultimele 3 deplasări “oficiale” în care suedezii au pierdut 0-1 sau la două goluri diferență (scenariile ideale pentru noi vineri) se întind pe 4 ani! A fost 0-3 cu Spania recent, 0-2 cu Olanda în prel. CM 2018 și 0-1 cu Rusia tocmai în 2015!
   • VEDETA-FUNDAȘ. Cel mai bine cotat suedez e apărătorul Lindelof (Man. United), 35 milioane euro cotă pe transfermarkt.de. Interesant este că a jucat doar 3 din cele 8 meciuri ale Suediei în grupa actuală, absentând la meciul tur cu România pentru că devenise tată.

11:00

Ianis Hagi a acceptat provocarea Penny, sponsor al echipei naționale, și a oferit un altfel de interviu despre preferințele sale în 15 domenii. Totul în materialul VIDEO de mai jos:

10:00

Din experiența incredibilă cu 30.000 de copii susținând România pe stadion, o imagine s-a fixat în mintea jucătorilor, staff-ului și membrilor echipei FRF. Un puști pictat pe față în culorile drapelului, cântând cu toată ființa imnul nostru, cu mâna la piept! “COPILUL TRICOLOR” a devenit și pagina 1 a Revistei FRF-Raport de Joc.

Luni am lansat pe liveblog FORZA TRICOLORII și pe facebook o provocare: trebuie să găsim acest copil, pentru că jucătorii naționalei vor să-i facă o surpriză.

Am primit nenumărate indicii, multe mesaje în privat, iar până la urmă s-a conturat o “pistă”: puștiul ar fi un mic fotbalist, prezent pe Arena Națională cu grupa de juniori, de la un club din județul Brașov.

Ce a urmat?

   • Am cerut colegilor din FRF lista tuturor școlilor de fotbal din județul Brașov prezente pe Arena Națională la România-Norvegia.
   • Am căutat pe paginile de facebook ale acestora până am redus la 3 numărul școlilor, funcție de faptul că puștiul din imagine avea trening JOMA, era echipamentul clubului său.
   • Culorile oranj-negru ale echipamentului ne-au dus spre clubul Junior Brașov. L-am sunat pe Radu Turdean (Junior Brașov) și i-am povestit totul. “Trimiteți poza, să văd copilul!”
   • Ne-a sunat râzând: “N-o să mă credeți! Da, e de la noi. Dar să știți că e fiu de campioană! E fiul Aureliei Brădeanu!”

“COPILUL TRICOLOR” este David Brădeanu, fiul fostei mari handbaliste Aurelia “Mika” Brădeanu, câștigătoare de Liga Campionilor și medaliată cu argint și bronz la Mondiale cu echipa națională!

 

Mama Aurelia a fost mai emoționată decât era handbalista Aurelia ? “Vai de mine, ce bucuros o să fie David! Nu îmi vine să cred! Să le spuneți băieților să fie puternici vineri, să simtă că o țară întreagă îi ajută să învingă! Avem toată încrederea în ei. Și vă mulțumim!”

Aurelia Brădeanu le mulțumește jucătorilor pentru că tricolorii i-au pregătit o surpriză lui David, puștiul care i-a impresionat: un tricou al naționalei cu autografele tuturor jucătorilor, plus invitații la meci pentru David și familia lui!

Ne vedem vineri, pe stadion, David și Aurelia! Noi vă mulțumim! Pentru gândurile frumoase, pentru visul frumos al lui David în fotbal, pentru cum ne-a încurajat cu Norvegia și cum știm că o va face de pe Arena Națională și cu Suedia! Și Aureliei, pentru cariera minunată sub tricolor!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

9:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Ne pregătim de meciul finalului de an, cel cu Suedia, în care avem nevoie de victorie, 1-0 sau la două goluri diferență. Așa că, la finalul antrenamentului tactic de ieri, băieții au exersat și fazele fixe.

S-au marcat câteva goluri frumoase din lovitură liberă pe care le puteți vedea și voi în clipul de mai jos.

ZIUA 3

21:00

20:00

”În carieră, un jucător schimbă mai multe tricouri la echipele de club. Pentru tine ce înseamnă tricoul echipei naționale?

La această întrebare trebuie să răspunzi în comentarii la clipul nostru de pe YouTube FRF TV pentru a avea o șansă să câștigi tricoul semnat de Alex Mitriță. Înscrieri valabile până pe 13 noiembrie, ora 15:00.

Împreună cu Alex vom alege câștigătorul și îl vom anunța mâine pe liveblog. Mult succes!

19:00

Tricolorii au avut programată astăzi o ședință de pregătire intensă. După antrenament, refacere este obligatorie pentru că doar așa putem fi puternici și de neclintit la meciul cu Suedia! Imagini inedite din laboratorul naționalei.

18:00

Florinel Coman a răspuns la cele mai interesante 10 întrebări ale fanilor, primite pe pagina de facebook a Echipei Naționale.

A dezvăluit cum a trecut peste momentele grele de anul trecut, care este cel mai de preț lucru învățat de la Gheorghe Hagi sau ce ar face dacă ar afla că vine… sfârșitul lumii! 🙂

Toate răspunsurile tricolorului în interviul VIDEO de mai jos. ↓

Cei 10 care au câștigat câte un bilet la meciul România – Suedia în concurs sunt: Claudiu Miclean, Vladut Stoica, Cristian Lumperdean, Cosmin Stoica, Tibi Munteanu, Ivan Catalin, Alexandra Milostivu, Diana Georgiana, Răzvan Ghiață, Helena Iuliana Colcigeanu. Vă rugăm să ne scrieți un mesaj privat pe pagina de facebook a Echipei Naționale. Felicitări!

17:00

Naționala de fotbal feminin a României joacă azi, de la 20:00, un meci foarte important în preliminariile Euro 2021, cu Elveția la Shaffhausen.

Cu toate astea, jucătoarea noastră Andrea Herczeg (25 ani), care a activat în trei eșaloane ale fotbalului suedez, și-a făcut puțin timp pentru a ne oferi sfaturi din experiența ei interesantă pentru victoria necesară vineri, pe Arena Națională:

   • “<Profesionist> ar fi cuvântul care devinește sportivul suedez. Sunt fotbaliști foarte muncitori, cu o ambiție ieșită din comun. Investesc timp în pregătirea fizică pentru a-și dezvolta calitățile native, adică forța și jocul aerian”
   • “Am activat ca jucătoare în trei ligi din suedia, la Tocksfors IF, în Liga 2 la Mallbackens IF și în prima ligă pentru Kungsbacka DFF. Am învățat din fotbalul lor că trebuie să te bucuri jucând și să folosești plăcerea pentru performanță. Asta e mentalitatea lor pe teren!”
   • “Meciul de vineri va fi unul strâns, fără îndoială, însă la nivel tehnic suntem peste ei! Dacă vom utiliza avantajul acesta în duelurile unu contra unu, putem să învingem!”
   • “Împreună cu toate fetele de la lotul național suntem alături de voi, băieți! Vă transmitem putere pe teren și energie pentru victorie!”

Mulțumim și baftă diseară, fetelor! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

16:00

Fundașul Andrei Burcă se află pentru a doua oară consecutiv în lotul tricolorilor. Stoperul campioanei CFR Cluj a răspuns provocării de a face o radiografie a carierei sale. De la jucătorul din Liga 3 care a evitat retrogradarea în ultima etapă, până la meciurile jucate în grupele Europa League și convocarea la echipa națională.

15:00

Membru al Comisiei Tehnice FRF, fostul internațional Ionel Augustin a ținut să fie alături de tricolori la antrenamentul de astăzi și să îi încurajeze. Legenda dinamovistă a discutat cu membrii din staff-ul tehnic al naționalei, apoi le-a transmis jucătorilor curaj și inspirație în fața porții așa cum avea și “Oneață” ?

14:00

Căpitanul României U21 s-a întors la naționala mare: Tudor Băluță, fotbalistul care te cucerește pe teren și dincolo de el, face o radiografie lucidă și interesantă:

    • Unde am greșit cel mai mult în înfrângere cu Suedia de la Stockholm
    • Cum îl transformă suporterii din „blândul echilibrat” în „gladiatorul” din teren
    • “Talentul e trăsătura numărul unu a fotbalistului român”
    • Care e rețeta pentru integrarea talentelor U21 în naționala mare

13:00

La antrenamentul de marți, jucătorii au aprofundat planul tactic pregătit de staff pentru prima partidă din această ”dublă”, cu Suedia. Avem nevoie de 1-0 sau victorie la două goluri diferență, astfel că exercițiile se construiesc în jurul acestor scenarii!

Cosmin Contra a utilizat toți cei 24 de tricolori convocați, urmând să evalueze adaptarea lor la antrenamente. Mai sunt doar 3 zile până la duelul cu nordicii, iar fiecare ședință de pregătire are greutate în alegerea titularilor.

La antrenament, pasele au mers bine, am văzut multe goluri și încrâncenarea pozitivă pe care o așteptam. Să avem aceeași inspirație și vineri! Hai, România!

12:00

Marele meci de vineri, ora 21:45, pe Arena Națională va fi condus de o brigadă de arbitri din Italia. Care e obișnuită cu echipele și jucătorii români, dar și cu Arena Națională!

La centru se va afla Daniele Orsato, ajutat de Lorenzo Manganelli și Fabiano Pretti, în vreme ce al patrulea oficial delegat va fi Michael Fabbri. Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky.

Foto: UEFA

Daniele Orsato va împlini în această lună 44 de ani și este arbitru FIFA din 2010.

     • Este obișnuit cu Bucureștiul și Arena Națională, arbitrând în 2012 finala Cupei României dintre Dinamo și Rapid, câștigată de “câini” cu 1-0.
     • Apoi, în decembrie 2012, a oficiat la victoria uriașă a CFR-ului pe Old Trafford, 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor!
     • Peste 2 ani, îl regăsim la Ploiești, conducând partida Petrolul – Dinamo Zagreb 1-3 din preliminariile Europa League.
     • În august 2016, revine pe Arena Națională pentru meciul FCSB – Manchester City 0-5 din play-off-ul Ligii Campionilor.

A condus două partide din actualul sezon al Ligii Campionilor, ambele cu echipe de internaționali români, Andone și Marin!, adică Galatasaray – Real Madrid 0-1 și Valencia – Ajax 0-3.

Arbitrul asistent Lorenzo Manganelli a făcut parte din brigada care a oficiat finala Europa League din această vară, în vreme ce Daniele Orsato a fost al patrulea oficial la această partidă.

11:00

Suntem live cu debutul antrenamentului de azi de la Mogoșoaia. Îi puteți urmări pe tricolori, iar apoi vom reveni cu mai multe imagini și clipuri de la pregătirea jocurilor cu Suedia și Spania.

10:00

Cu ocazia partidei dintre România și Suedia, care va avea loc pe 15 noiembrie, de la ora 21:45, FRF v-a pregătit o surpriză!
La intrarea de la tribuna oficială vă așteaptă o zonă specială unde vor fi expuse mai multe tricouri purtate de jucători care au evoluat de-a lungul timpului pentru echipa națională.

Vor fi 32 de tricouri, de la meciuri din anii ’60 și până în prezent. Printre exponate se vor afla piese de colecție precum tricourile purtate de Gheorghe Hagi, Rodion Cămătaru, Adrian Ilie, Costică Ștefănescu sau Ștefan Sameș. Acestea fac parte din colecția Football Legends.

Vă așpteptăm să ne bucurăm și să LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

 

9:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Ca să vă începeți ziua bine, vă recomandăm acest clip cu câteva dintre cele mai spectaculoase faze de la antrenamentul de aseară al tricolorilor. Nu trebuie să ratați, printre altele, golul lui Budescu și assist-ul lui Alibec pentru Răzvan Marin. Ce ziceți, merită un like?

ZIUA 2

21:00

Încheiem ziua cu anunțul câștigătorilor la concursul în care Telekom, sponsorul echipei naționale, oferă premii speciale. Împreună cu internaționalul Adrian Rus am ales cele mai interesante trei mesaje, iar autorii acestora vor primi câte o pereche de căști magenta și o cartelă Mobil Nelimitat. Îi rugăm pe câștigători să ne scrie un mesaj privat pe pagina de Facebook a Echipei Naționale.

Iată-i pe câștigători și mesajele lor! Felicitări!

Marian Merin
Luptați cu toată forța și, dacă ne vom califica, ne veți ajuta și pe noi, suporterii, să trecem mai ușor peste greutățile din ţara noastră dragă!

Darius Todirascu
O ţară întreagă ce privește, 11 jucători talentați ce se dedică, 3 culori ce strălucesc dar o singură naţională şi o mare inimă ce bate! Hai România!

Marius Căpătan
Pentru mine, România nu înseamnă doar o ţară, ci înseamnă iubire, respect şi frumuseţe. Jucătorii Echipei Naţionale ne îndeamnă să-i susţinem şi să fim lângă ei când îşi dau viaţa pe teren. Avem jucători extraordinari, care sunt sigur că vor face faţă tuturor meciurilor. Vă doresc mult succes de acum înainte, vă susţinem şi de pe teren, şi din faţa televizoarelor. Hai România!

20:00

Gata! Suntem în formulă completă pentru cele două partide importante care urmează. 9 tricolori s-au alăturat lotului în cursul zilei și au și ieșit în această seară pe teren.

Antrenamentul a fost unul de acomodare pentru cei care au evoluat mai mult în weekend și mai intens pentru ceilalți. Au fost exersate mobilitatea jucătorilor și jocul de pase, dar și, cel mai important, faza de finalizare. Pentru că avem nevoie de victorie cu Suedia!

S-au și marcat câteva goluri spectaculoase cu care promitem să revenim într-un clip aici, în liveblog. Așa că rămâi alături de noi! Hai, România!

19:00

Fortuna, sponsor al Echipei Naționale, pregătește noi surprize pentru fani. Imagini în premieră din culise!

18:00

Doza de încredere și motivație de azi vine din partea lui Nicolae Stanciu. Suntem total de acord cu ce spune tricolorul! Hai, România!

17:00

Interviu special cu Ciprian Deac despre pasiunea sa pentru mașini, experiența în rol de copilot de curse și ce mașină a condus pentru prima dată vezi în materialul video de mai jos:

16:00

Cu 4 zile înaintea partidei decisive cu Suedia, căpitanul Vlad Chiricheș i-a vizitat pe tricolori în cantonamentul de la Mogoșoaia. Accidentat în partida din Insulele Feroe, când a suferit o leziune musculară, fundașul lui Sassuolo a lipsit de la partida cu Norvegia și încă se află în perioada de recuperare, fiind indisponibil pentru jocurile din această lună.

Vlad Chiricheș, care împlinește 30 de ani cu o zi înaintea meciului de pe Arena Națională, a discutat cu selecționerul Cosmin Contra și i-a transmis acestuia încurajările sale pe pentru partida în care România are o singură varianță: VICTORIA!

„Mai am încă două săptămâni de pauză. Din păcate nu o să pot fi lângă băieți la partida cu Suedia, dar voi fi cu sufletul alături de ei. Sunt sigur că vor face un meci extraordinar care să ne ducă la EURO. La fel și după aceea, în Spania! Le urez mult succes! Hai, România!”, ne-a transmis Vlad Chiricheș.

15:00

14:00

Ne luptăm cu Suedia pentru locul 2 în grupă, cel care duce direct la Euro 2020. Iată cum arată acum situația, înainte de România-Suedia, Spania-România, Suedia-Insulele Feroe și scenariile prin care ne calificăm:

     1. Suedia 15p +9        (18-9)
     2. ROMÂNIA 14p +9        (17-8)

SCENARIUL 1: România-Suedia 1-0

Depășim cu 2 puncte Suedia în clasament înaintea ultimelor meciuri din grupă. La Madrid, ne trebuie o remiză, indiferent de scor, ca să ne detașăm la 3 puncte, pentru că suedezii vor învinge aproape sigur Insulele Feroe.

În clasamentul final, vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, criteriul de departajare fiind rezultatele directe, 1-0 la București și 1-2 la Stockholm, mergem mai departe datorită golului marcat în deplasare.

SCENARIUL 2: Batem Suedia la minimum 2 goluri diferență

Scenariul identic în prima parte celui de mai sus, în clasamentul final vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, iar la rezultate directe mergem mai departe cu victorie mai mare decât 2-1, cât au reușit nordicii pe teren propiu.

SCENARIUL 3: România-Suedia 2-1

Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1.

Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă.

     • Noi am avea +10, suedezii +8 și meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câștige la doar un gol diferență.
     • Dacă suedezii înving la 2 goluri diferență, suntem la egalitate și la golaverajul general. Se trece la criteriul numărului mai mare de goluri marcate în grupă. România și Suedia ar avea același număr de goluri, 19, înaintea ultimelor meciuri. Dacă ei înving 2-0, nouă ne trebuie 3-3 la Madrid…
      • Dacă rămânem la egalitate și în privința numărului de goluri marcate (ei înving 2-0 și noi facem 2-2), se trece la criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Și aici ar fi egalitate perfectă în acest scenariu, fiecare câte 12! Și egalitatea s-ar menține și la următoarele două criterii: număr de victorii în grupă, apoi număr de victorii în deplasare! Abia criteriul fair-play ne-ar departaja, probabil, dar acolo stăm prost, cu 18 puncte de penalizare acum, față de doar 11, cât au suedezii…

SCENARIUL 4: România-Suedia se termină egal

E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, șanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei și ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia-Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia-Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi și dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor.

13:00

12:00

Convocat de Cosmin Contra la echipa națională pentru meciurile cu Suedia și Spania din această lună, atacantul Florin Andone a suferit o accidentare în ultima partidă disputată pentru Galatasaray, sâmbătă.

În urma examenului RMN, diagnosticul inițial s-a confirmat, din păcate. În urma dialogului dintre staff-ul medical al naționalei cel al clubului din Istanbul, Florin a suferit o leziune parțială a ligamentului colateral intern de la genunchiul drept și va absenta cel puțin 2 luni – 2 luni și jumătate, perioada estimată pentru recuperare.

Florin, te așteptăm și mai puternic, avem nevoie de tine să pregătim Euro 2020!

11:00

Singura partidă oficială pe teren propriu cu Suedia a fost în 1982. Atunci am învins cu 2-0, scor care ar fi ideal și vineri!

Care e povestea acelui succes? Cum putem să o repetăm? Romulus Gabor, 58 de ani, a fost titular atunci în naționala pregătită de Mircea Lucescu și în care mai jucau Boloni, Klein, Balaci, Țicleanu, Andone…

Cel mai bun jucător la Mondialul de Tineret din 1981, cu doar un an înaintea victorie cu Suedia, Gabor rememorează: „Am înscris din două faze fixe, două cornere, prin Andone și Klein, Dumnezeu să îl odihnească!, colegii mei de la Hunedoara. Balaci și Boloni au executat foarte bine. Fazele fixe erau specialitatea noastră, le lucram foarte mult la antrenamente. Inclusiv meciul cu Italia, campioana mondială, l-am câștigat dintr-o lovitură liberă. Cred că și de data această fazele fixe pot face diferența într-un meci atât de important!”

Fostul tricolor, cu 35 de selecții și 2 goluri la națională, își amintește și că „meciurile erau pregătite foarte bine, ne reuneam cu o săptămână sau zece zile înaintea partidelor importante, iar Mircea Lucescu era atent la toate detaliile. Glumind puțin, știam și ce mănâncă și beau adversarii noștri. În fiecare zi discutam despre echipa pe care urma să o întâlnim și o analizam”.

Despre partida de vineri de pe Arena Națională, Romulus Gabor spune că „sunt echilibrate valoric echipele, dar putem să învingem. Chiar dacă suedezii sunt încrezători că ne pot depăși, noi avem câteva individualități peste cele ale lor. Mă refer la Mitriță, la Stanciu, e bine că au fost convocați și Alibec și Budescu, fotbaliști care pot oricând să facă diferența”.

Cheia succesului pentru tricolorii de acum?Publicul! Și în ’82 am jucat cu 50.000 de oameni în tribune pe «23 August». E nevoie de toată susținerea fanilor, mai ales în momentele grele ale jocului. Trebuie tratat acest joc fără presiunea următorului. Să învingem Suedia și abia apoi să ne facem calcule pentru Spania. Să jucăm cu gândul la victorie din primul până în ultimul minut. Hai, România!”.

10:00

Pentru prima oară la echipa națională în 2019, Constantin Budescu este “expertul” finalurilor de campanie cu success, după ce a marcat de două ori în decisivul pentru calificarea României la Euro 2016. Într-un interviu VIDEO special, Budescu dezvăluie:

      • Cum își alege “victimele” dintre portari, împotriva cărora marchează direct din corner
      • “Ianis se apropie acum cel mai mult de profilul meu ca jucător!”
      • Secretul formării lui Budescu: “tehnică individuală exersată + libertate pe teren”
      • Ce i-a spus Anghel Iordănescu înaintea titularizării din Feroe în noiembrie 2015, meciul calificării la Euro 2016 în care Budescu a fost erou
      • “Unul din copiii mei vreau să joace fotbal!”

9:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! La început de zi, avem un concurs pentru voi. Poate fi ultima șansă de a susține echipa națională din tribune la duelul cu Suedia, meci care se va disputa cu casa închisă. Adresează-i o întrebare lui Florinel Coman pe pagina de Facebook a Echipei Naționale și poți câștiga unul dintre cele 10 bilete la Tribuna 2 pe care le oferim. Mult succes!

ZIUA 1

21:00

Încheiem prima zi pe Liveblog FORZA TRICOLORII cu o informație fierbinte din tabăra adversarilor.

Staff-ul Suediei a organizat o deplasare neașteptată pentru lotul cu care abordează partida de vineri, împotriva României! Nordicii vor ajunge mâine la 1.200 km sud de București în… Cipru! Aici vor fi cantonați până pe 14 noiembrie, urmând să ajungă în capitala noastră în jurul prânzului, la puțin peste 24 de ore înainte de meci.

Îi așteptăm pe Arena Națională, cu 50.000 de români în tribune! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

Ne revedem mâine, de la 09:00, o seară frumoasă!

20:00

În această seară am dat oficial startul pregătirii pentru meciurile cu Suedia (15 noiembrie) și Spania (18 noiembrie), decisive în vederea calificării la EURO 2020.

Cei 15 tricolori care s-au alăturat încă de azi lotului (ceilalți 9 vor sosi mâine) au ieșit pe terenul de la Mogoșoaia pentru o primă sesiune de antrenament. Timp de aproximativ o oră, au fost conectați la diferite  exerciții și jocuri adaptate pentru fiecare jucător, în funcție de starea de oboseală cu care au venit de la echipele de club.

După încălzire, o parte din tricolori au jucat tenis de picior, alții s-au confruntat într-un meci 2 vs 2 pe teren mic, apoi s-au exersat și finalizările. Totul în uralele micilor fotbaliști de la clubul ACS Sportul București, care i-au susținut pe tricolori și din tribunele Arenei Naționale, cu Norvegia!

Materialul video de la acest antrenament e disponibil mai jos, în liveblog.

18:30

Urmărim în direct prima ședință de pregătire a tricolorilor înaintea ”dublei” decisive cu Suedia și Spania.

17:30

O parte din tricolori au votat în străinătate, alții prin corespondență, unii în orașele din țară unde joacă azi. Câțiva, împreună cu tot staff-ul naționalei condus de Cosmin Contra, au votat acum la Mogoșoaia, lângă cantonament. Iată o galerie foto cu imagini inedite:

16:30

La recepția cantonamentului de la Mogoșoaia, am pregătit o provocare pentru tricolorii care s-au alăturat lotului la prânz. Ce ne trebuie pentru o victorie cu Suedia? Un singur cuvânt drept răspuns, din partea fiecăruia! Iată materialul video cu jucătorii naționalei:

15:00

Vom fi 50.000 de români pe Arena Națională, vineri, să încurajăm tricolorii!

Aproape 10.000 de copii vor beneficia de acces gratuit, în Family Zone și în sectoarele dedicate școlilor de fotbal și academiilor!

Vă mulțumim tuturor, doar împreună putem învinge!

În eventualitatea în care anumite bilete rezervate până în acest moment nu vor fi revendicate, acestea vor fi repuse în vânzare și vor fi disponibile pe bilete.frf.ro și bilete.ro.

14:00

Echipa națională se reunește astăzi la Centrul Național de la Mogoșoia înaintea ultimelor partide din actualele preliminarii.
Rând pe rând, primii tricolorii au ajuns în cantonament, acolo unde au intrat în programul stabilit de selecționerul Cosmin Contra.
“Suntem motivați să dăm totul pentru calificare. Sunt sigur că forța grupului ne va duce la turneul final. Vrem să jucăm la EURO în fața propriilor suporteri!”, a spus Alexandru Mitriță, completat de Alin Toșca: “Vom face tot posibilul pentru a ne califica. Le promitem fanilor că vom evolua cu ambiție pentru a ne atinge obiectivul!”.
După masa de prânz, tricolorii au intrat la odihnă, iar în această seară, începând cu ora 18:30 vor participa la primul antrenament.

13:00

Cele mai frumoase EXPERIENȚE ÎMPREUNĂ sunt atunci când LUPTĂM ÎMPREUNĂ! Și CÂȘTIGĂM ÎMPREUNĂ!

Telekom, sponsorul echipei naționale, oferă premii speciale pentru un concurs al celor mai frumoase mesaje de încurajare pentru tricolori! Internaționalul Adrian Rus va alege top 3 mesaje, iar autorii acestora vor fi anunțați mâine și premiați!

Fiecare va primi o pereche de căști mari magenta și o cartelă Mobil Nelimitat, pentru că asta își doresc românii, Mobil Nelimitat de Telekom! Fiecare cartelă înseamnă doi într-unu, și cartelă și abonament cu Net 4G, Minute și SMS-uri, toate Nelimitate, toate pe bune!

12:00

Pe 27 martie 2018, în ultimul duel cu Suedia pe teren propriu, tricolorii au învins cu 1-0 prin golul lui Rotariu. Victoria noastră din acest amical aducea cu sine și al zecelea debut la națională în mandatul lui Cosmin Contra.

Din titularii de atunci, șase nu se mai află în lotul nostru de acum: Săpunaru, Dr. Grigore, Manea, Chipciu, Pintilii și Țucudean. În aceeași situație, 4 din cele 6 rezerve intrate pe parcurs: Rotariu, Grozav, Anton și Man.

Iată rezumatul video al acelei victorii, pe care îl urmărim cu speranța că meciul de vineri, de pe Arena Națională, va avea exact același rezultat:

11:00

Avem o veste bună! La solicitarea Federației Române de Fotbal, Metrorex a prelungit programul de circulație a trenurilor de metrou în seara meciului cu Suedia, vineri spre sâmbătă, până la ora 00:30. Mulțumim!

Ne vedem pe stadion la meci! Luptăm împreună pentru calificarea la EURO!

10:00

Atacantul Florin Andone, titular pentru Galatasaray ieri în deplasarea de la Gaziantep, s-a accidentat în startul partidei și a fost înlocuit în minutul 11.

În urma dialogului dintre staff-ul medical al echipei naționale și cel al Galatei, primul diagnostic pentru Florin este de leziune parțială a ligamentului colateral intern de la genunchiul drept.

În aceste condiții, din păcate, Andone este inapt pentru partidele României cu Suedia și Spania din preliminariile Euro 2020. 

Rămâne ca jucătorul să fie supus astăzi, în Turcia, unui examen RMN pentru stabilirea exactă a diagnosticului și nu se va mai alătura lotului la Mogoșoaia.

Capul sus, Florin! Sănătate și curaj! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

09:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Liveblog FORZA TRICOLORII revine în săptămâna decisivă pentru calificarea la Euro 2020 prin preliminariile clasice. Avem nevoie de victorie cu 1-0 sau la două goluri diferență cu Suedia, plus un punct la Madrid cu Spania, ca să ne calificăm direct și să nu mai așteptăm play-off-ul Ligii Națiunilor!

Azi, la Mogoșoaia, cei mai mulți dintre jucători se vor prezenta la lot, urmând să aibă de la 18:30 și o sesiune de pregătire deschisă publicului și presei.

Hai să vedem ce s-a întâmplat ieri la echipele lor de club și ce program au astăzi în diferite campionate tricolorii care abia mâine se vor alătura sub comanda lui Cosmin Contra:

       • Genclerbirligi – KAYSERISPOR 2-1

Echipa lui Silviu Lung a pierdut în deplasare deși egalase în minutul 71 prin cel mai tânăr marcator din istoria primei ligi turce, Emre Demir (15 ani)! Golul victoriei adversarilor a venit tocmai de la un fost internațional român, Bogdan Stancu. Kayserispor rămâne pe ultimul loc în campionat.

       • GAZIANTEP FKGALATASARAY 0-2

Gazdele pregătite de Marius Șumudică și cu Alin Toșca integralist au pierdut în fața formației din Istanbul care se apropie de podium. La oaspeți, atacantul Florin Andone a fost titular însă s-a accidentat în startul partidei și a fost înlocuit în minutul 11.

       • READING – Luton 3-0

Trupa lui George Pușcaș se depărtează de zona retrogradării din Championship după această victorie. Românul a fost titular și a jucat 70 de minute, fără să marcheze însă.

       • Chindia Târgoviște – UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1

Nicușor Bancu și Alexandru Cicâldău au fost integraliști în remiza oltenilor din deplasare, ultimul dintre ei reușind și golul egalării, din lovitură liberă, în minutul 64. Deși a jucat în superioritate numerică din minutul 28, Craiova nu a reușit victoria sperată.

       • FC Botoșani – FCSB 0-2

Cu Iulian Cristea și Florinel Coman titulari, FCSB continuă serie de victorii în Liga 1. Fundașul a fost integralist aseară, în vreme ce Florinel a contribuit decisiv la cele 3 puncte prin marcarea primului gol, din lovitură liberă. A fost schimbat ulterior, în minutul 72.

       • Jablonec – SPARTA PRAGA 2-2

Florin Niță a fost doar rezervă în meciul pe care formația sa l-a condus la pauză cu 2-0 dar l-a încheiat la egalitate, poziționându-se abia pe locul 5 în prima ligă din Cehia după acest rezultat.

       • Kaposvari – FEHERVAR 0-2

Liderul din Ungaria își păstrează poziția după această victorie la care a contribuit și fundașul nostru Adrian Rus. Internaționalul a fost titular și integralist, ajutând echipa să nu primească gol.

Iată programul partidelor de azi în care sunt angrenați ceilalți tricolori din lotul de 25 convocat de Cosmin Contra pentru meciurile cu Suedia și Spania:

       • 10:30 Orenburg – UFA
       • 13:15 AJAX AMSTERDAM – Utrecht
       • 16:00 CREMONESE – Salernitana
       • 16:00 Lazio – LECCE
       • 16:00 Manchester United – BRIGHTON
       • 17:45 Vitosha Bistritsa – LUDOGOREȚ
       • 18:00 SLAVIA PRAGA – Teplice
       • 19:00 DINAMO BUCUREȘTI – CFR CLUJ
       • 19:00 GENK – Gent
       • 22:00 Marseille – LYON

Suntem alături de tricolori și le urăm baftă azi, să vină cu reușite și sănătoși la lot! Ne reîntâlnim aici peste o oră! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!