Selecționerul echipei noastre naționale, Victor Pițurcă, a decis azi, 31 august a.c., să convoace opt jucători legitimați la cluburi de peste hotare pentru primele jocuri din Campania de calificare la Cupa Mondială FIFA 2014, contra Estoniei (“A. Le Coq Arena” din Tallinn, 7 septembrie a.c., de la ora 21.00) și Andorrei (Arena Națională din București, 11 septembrie a.c., de la ora 20.30).

Au fost chemați la aceste prime două acțiuni Bogdan Ionuț Lobonț (AS Roma), Costel Fane Pantilimon (Manchester City FC), Nicolai Dorin Goian (Spezia Calcio), Răzvan Raț-Dincă (FC Shakhtar Donețk), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Gabriel Andrei Torje (Granada CF), Bogdan Sorin Stancu (Orduspor Kulubu) și Ciprian Andrei Marica (FC Schalke 04).

Dintre cei 16 “stranieri” cărora li s-au trimis faxuri de principiu în ziua de 23 august a.c., 8 au primit astăzi, din diferite motive, telegrame de revocare a convocărilor: Paul Papp (AC Chievo Verona), Gabriel Sebastian Tamaș (West Bromwich Albion), Ștefan Radu (SS Lazio), Răzvan Cociș (FC Rostov), George Mihai Florescu (FC Arsenal Kiev), Bănel Nicoliță (AS Saint-Etienne), Adrian Mutu (AC Ajaccio) și Daniel George Niculae (FC Kuban Krasnodar).

Lotul definitiv va fi anunțat în cursul serii de duminică, 2 septembrie a.c.

Reunirea este programată luni, 3 septembrie a.c., la ora 12.00, la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoșoaia, numai că prima activitate de presa a zilei se va desfășura, la aceeași oră, la Tribuna VIP a Arenei Naționale din București, prilejul fiind reprezentat de prezentarea noului sponsor principal al echipei naționale a României. Vor fi prezenți, alături de reprezentanții noului sponsor principal, președintele FRF, Mircea Sandu, selecționerul echipei naționale, Victor Pițurcă, precum și unul dintre jucătorii convocați.

După aproximativ 10 minute de la încheierea festivității, în sala de conferințe de presă a Arenei Naționale va avea loc conferința de presă oficială ocazionată de reunire, ea fiind susținută de selecționer și de jucătorul menționat.

Cea de-a doua activitate de presa de luni se va derula la Mogoșoaia, unde, începând de la ora 18.00, este programat un antrenament deschis în întregime presei.

Marți, 4 septembrie a.c., și miercuri, 5 septembrie a.c., în jurul orei 13.30, unul sau doi dintre fotbaliștii convocați vor dialoga cu presa în sala de protocol a stadionului din incinta Centrului.

Decolarea spre Tallinn este prevăzută pentru miercuri, 5 septembrie a.c., la ora 17.00, de pe aeroportul Henri Coandă, la bordul unei curse charter, aterizarea urmând să aibă loc la ora 19.40 (ora Estoniei fiind aceeași cu cea a României). Delegația noastră va fi cazată la “Swissotel” din Tallinn.

A doua zi, 6 septembrie a.c., de la ora 11.00, este programat, pe stadionul unde va avea loc jocul, antrenamentul oficial al tricolorilor, primele 15 minute fiind deschise presei. După încheierea acestei ședințe de pregătire, tot la stadion, selecționerul Victor Pițurcă va susține conferința de presa oficială, fiind urmat de un jucător.

În ziua de 8 septembrie a.c., la ora 11.30, delegația română se va îmbarca în aceeași cursă charter, care va ateriza pe aeroportul Henri Coandă la ora 14.10. De acolo, echipa va intra din nou în cantonamentul de la Mogoșoaia, unde va pregăti meciul cu Andorra.

FOTO: CRISTIAN PREDA