Cei doi tehnicieni au asistat împreună la mai multe antrenamente conduse de argentinianul Diego Simeone și la partidele Sevilla – Atletico 0-0 și Atletico – Valencia 1-1 din La Liga. Daniel Isăilă a fost prezent și la jocul Cordoba – Getafe 1-2 pentru a-l urmări pe Florin Andone, cel care a și înscris în acel meci.
 
”Am rămas impresionat de disciplina din timpul antrenamentelor. Ca să nu mai spun că la 11:30, ora de start a ședinței de pregătire, toți, parcă la semnal, își începeau treaba. Toți păreau a avea ceasul setat după cel al lui Diego Simeone. I-am văzut pe jucătorii lui Atletico lucrând mult tactic, parte a antrenamentului în care Simeone se implică cel mai mult”, spune Daniel Isăilă. 
 
”Se lucrează, de asemenea, cu foarte multă intensitate, ritm. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Tot ce s-a lucrat la antrenamente am văzut transpus în timpul jocului cu Valencia. Din păcate, nu am avut acces și la ședința în care au fost exersate fazele fixe, dar acestea sunt adevăratul punct forte al echipei. De aceea sunt și ținute secret. Nu vezi de două ori aceeași schemă într-un joc”, a precizat și Cristi Dulca. 
 
Antrenorii români au participat și la câteva ședințe de pregătire ale juniorilor clubului spaniol. ”Dacă, de regulă, vedem la antrenamente exersate situații de 6 contra 4 în favoarea atacului, la Atletico am văzut exact invers: un 6 contra 4 în care defensiva avea superioritate numerică”, a remarcat Isăilă.
 
Completează Cristi Dulca: ”La tinerii fotbaliști spanioli vedem multe dueluri unu la unu, în care li se oferă libertatea jucătorilor să dribleze, să scoată adversarul din joc. Fără limită de atingeri. Este una din metodele prin care li se dezvoltă personalitatea în joc”.
 
Prezent la partida Cordoba – Getafe 1-2, Daniel Isăilă s-a întâlnit cu Florin Andone, atacantul lui Cordoba care se află pe lista preliminară a stranierilor convocați la meciul România – Feroe. ”Este entuziasmat și nerăbdător să ajungă la echipa națională. M-a impresionat faptul că este foarte apreciat la Cordoba. Tot stadionul i-a scandat numele până când antrenorul l-a introdus pe teren. Și a făcut-o bine, reușind să marcheze”