Echipa națională a României a obținut un punct în deplasarea din Kazahstan la capătul unui meci în care doi dintre tricolori au părăsit terenul accidentați.

În prima repriză, elevii lui Christoph Daum au pus presiune la poarta adversă, sutând de 9 ori la poarta adversă, iar de 5 ori balonul a prins cadrul porții. Stanciu și Răzvan Marin au fost cei care au fost cel mai aproape de gol. Totuși, tricolorii nu au reușit să-l învingă pe portarul Pokatilov. Mai mult, până la pauză, căpitanul Dragoș Grigore și Alex Chipciu au părăsit terenul accidentați.

În partea a doua, Adi Popa și Bogdan Stancu nu au fost nici ei mai norocoși, iar finalul meciului a găsit tabela neschimbată.
Astfel, România acumulează un singur punct la Astana și ajunge la 5 puncte în clasamentul Grupei E. Pentru tricolori urmează partida cu Polonia, programată luna viitoare, pe teren propriu.

LIVE TEXT

Min. 90+4: Fluier final!

Min. 88: Bogdan Stancu a trecut în viteză de un adversar în banda stângă și a centrat în careu. Portarul nu a reținut mingea, dar a revenit și a respins-o de pe linia porții, chiar când Enache se pregătea să marcheze.

Min. 86: Kazahstanul a efectuat ultima înlocuire: Tagybergen i-a luat locul lui Kuat.

Min. 84: Ultima înlocuire în echipa noastră: Florin Andone a intrat în locul lui Adi Popa.

Min. 82: A doua schimbare la Kazahstan: a ieșit Khizhnichenko și a intrat Murtazayev.

Min. 76: Săpunaru revine pe gazon după ce a primit îngrijiri medicale în urma unui contact dur cu un adversar.

Min. 74: Beysebekov șutează peste poartă din colțul careului de 16 metri.

Min. 71: Kuat trimite pe lângă poarta lui Tătărușanu de la 20 de metri. Este primul șut spre poartă al gazdelor în această partidă. Tricolorii au făcut-o de 10 ori, iar jumătate dintre ele au prins cadrul porții.

Min. 66: Prima înlocuire în echipa gazdă. A ieșit Bayzhanov și a intrat Nurgaliyev.

Min. 61: Adi Popa driblează doi adversari și șutează din marginea careului la colțul scurt, dar Pokatilov reține.

Min. 46: A început repriza secundă. Alex Chipciu a acuzat probleme musculare la pulpa stângă și nu a mai putut continua partida. În locul lui a intrat Gabriel Enache.

Min. 45+5: Arbitrul fluieră finalul primei reprize. La pauză, Kazahstan – România 0-0.

Min. 41: Stanciu trimite pe lângă poartă din lovitură liberă de la 25 de metri.

Min. 38: Moți aruncă o minge în careu, Bogdan Stancu preia și șutează, dar mingea trece puțin pe lângă stâlpul porții.

Min. 37: Stanciu trimite la colțul scurt de la 25 de metri, însă portarul respinge în corner.

Min. 31: Stanciu execută frumos o lovitură liberă din colțul careului, însă balonul trece puțin alături.

Min. 28: Răzvan Marin șutează frumos de la marginea careului, dar Pokatilov respinge în corner. Execută Stanciu, mingea ajunge la Moți, care recentrează în centrul careului. Stancu trimite cu capul spre poartă, însă mingea îl lovește pe Adi Popa.

Min. 25:  Locul lui Dragoș Grigore este luat de Cosmin Moți. Banderola de căpitan va fi purtată de Ciprian Tătărușanu.

Min. 25: Kazahstanul profită de superioritatea numerică și ajunge periculos la poarta noastră. Tătărușanu e însă pe fază și reține mingea trimisă involuntar de Toșca.

Min. 24: Căpitanul nostru, Dragoș Grigore, se resimte după o lovitură încasată în minutul 9 și nu mai poate continua partida.

Min. 16: Răzvan Marin îi pasează pe culoar lui Adi Popa, însă mijlocașul dreapta nu a sesizează intenția colegului său

Min. 9: Tricolorii au prima lovitură de corner a partidei. Execută Stanciu, mingea traversează careul, iar Benzar o retrimite în suprafața de pedeapsă, de unde Bogdan Stancu șutează alături

Min. 1: A început partida

UPDATE 18:55 / Ne pregătim de startul partidei. HAI ROMANIA!

UPDATE 18:30 / Deşi nu este un meci cu risc ridicat, organizatorii şi-au luat toate măsurile de precauție şi au apelat la peste 1.000 de oameni de ordine

UPDATE 17:45 / Avem echipele de start:

Echipa României
12. Tătărușanu – 2. Benzar, 22. Săpunaru, 21. Grigore-cpt. (4. Moți, 25), 6. Toșca – 5. Hoban – 7. Chipciu (20. Enache, 46), 23. Stanciu, 14. R. Marin, 8. Ad. Popa (9. Andone, 84) – 19. Stancu. Selecționer: Christoph Daum

Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Lung – 3. Latovlevici, 10. Maxim, 11. Alibec, 13. Keșeru, 15. Rotariu, 17. Bicfalvi, 18. Prepeliță

Echipa Kazahstanului
12. Pokatilov – 21. Beysebekov, 6. Akhmetov, 2. Maliy, 23. Logvinenko, 18. Shomko – 11. Muzhikov, 8. Smakov-cpt., 5. Kuat (10. Tagybergen, 86) – 15. Bayzhanov (13. Nurgaliyev, 66), 20. Khizhnichenko (19. Murtazayev, 82). Selecționer: Talgat Baisufinov

Rezerve: 1. Bekbaev, 22. Otarbayev – 3. Kislitsyn, 4. Abdulin, 7. Mukhutdinov, 9. Nurybekov, 14. Moldakaraev, 16. Suyumbayev, 17. Amirseitov, 

UPDATE 12:00 / Azi, după micul dejun, selecționerul Christoph Daum i-a convocat pe fotbaliștii noștri la o ședință de antrenament la hotelul în care delegația României este cazată. Jucătorii au efectuat exerciții de stretching.

UPDATE / 11:30 / Înaintea antrenamentului din această dimineață, tricolorii s-au fotografiat în holul hotelului Rixos din Astana.

UPDATE / 10:30 / Organizatorii au anunțat că la partida din această seară se vor afla în tribune maximum 15.000 de spectatori. De asemenea, aceștia au decis să dea drumul instalației de încălzire. Astfel, la ora meciului, deși afară va fi o temperatură la limita înghețului, în interiorul stadionului vor fi 10-15 grade Celsius.

UPDATE / 9:00 /  La ședința tehnică din această dimineață s-a stabilit în ce echipament vor evolua cele două formații.

Marți, 11 octombrie, de la ora locală 22:00 (19:00 ora României), la Astana, reprezentativa României întâlnește Kazahstanul într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial 2018.

Selecționerul Christoph Daum va miza la acest joc pe 23 de jucători, pe lista oficială fiind o singură modificare față de partida precedentă, câștigată la Erevan cu scorul de 5-0: Alexandru Maxim în locul lui Valerică Găman.

Tricolorii și-au ales numerele de pe tricou pentru partida din Kazahstan

1 Costel Pantilimon
2 Romario Benzar
3 Iasmin Latovlevici
4 Cosmin Moți
5 Ovidiu Hoban
6 Alin Toșca
7 Alexandru Chipciu
8 Adrian Popa
9 Florin Andone
10 Alexandru Maxim
11 Denis Alibec
12 Ciprian Tătărușanu
13 Claudiu Keșeru
14 Răzvan Marin
15 Dorin Rotariu
16 Silviu Lung
17 Eric Bicfalvi
18 Andrei Prepeliță
19 Bogdan Stancu
20 Gabriel Enache
21 Dragoș Grigore
22 Cristian Săpunaru
23 Nicolae Stanciu 

65 de victorii, 24 de remize și 31 de eșecuri a strâns până acum selecționata României în istoria meciurilor de calificare la Campionatul Mondial

6 meciuri oficiale consecutive în deplasare fără înfrângere a strâns echipa națională: ultimul eșec a fost în Grecia, în noiembrie 2013, la barajul pentru CM 2014