Ionuț Radu

În perspectiva Jocurilor Olimpice care vor avea loc vara aceasta, site-ul FIFA.com a publicat o listă de cinci jucători din Europa ce pot străluci la competiția ce se va desfășura în Japonia.

Căpitanul selecționatei U21 la EURO 2019, Andrei Ionuț Radu, este unul dintre cei cinci fotbaliști, alături de Mikel Oyarzabal (Spania), Dayot Upamecano, Houssem Aouar (ambii Franța) și Suat Serdar (Germania).

“Pentru unii jucători din naționalele europene, anul 2020 ar putea fi un an de neuitat. Să aruncăm o privire la cinci dintre starurile de viitor care au primit laude după performanța de la Campionatul European U21 din vara trecută și care pot fi printre protagoniștii EURO 2020”, se scrie pe site-ul FIFA.com.

“Unul dintre eroii României din campania Under 21, care i-a trimis pe tricolori la primele jocuri olimpice după o pauză de mai bine de jumătate de secol, Ionuț Radu, a evoluat în Serie A din Italia în ultimele 18 luni. Este un portar cu multe intervenții impresionante și cu un cuvânt de spus în vestiar. Va avea un rol important în dorința României de a amenința podiumul în Japonia” este descrierea făcută lui Ionuț Radu.

Ceilalți patru jucători menționați de FIFA.com

Nume Naționalitate Vârstă Club Poziție Cotă de piață
Mikel Oyarzabal Spania 22 Real Sociedad Mijlocaș stânga 60 mil
Dayot Upamecano Franța 21 RB Leipzig Fundaș central 50 mil
Houssem Aouar Franța 21 Lyon Mijlocaș central 50 mil
Suar Serdar Germania 22 Schalke 04 Mijlocaș central 20 mil