Antrenor secund al echipei naționale de fotbal a României din toamna lui 2014, Ionuț Badea rămâne în staff-ul condus de Christoph Daum și în viitoarea campanie de callificări.

În urma discuțiilor purtate după numirea sa, selecționerul Christoph Daum a anunțat că tehnicianul în vârstă de 40 de ani va fi unul dintre antrenorii secunzi ai României, alături de belgianul Rudi Verkempinck.

”Pentru început am avut o întâlnire profesională cu domnul Daum în cadrul biroului de lucru de la Federația Română de Fotbal. În urma discuțiilor, selecționerul a cerut un timp de gândire de patru zile pentru a-mi da un răspuns în vederea colaborării.

Acest termen ulterior l-a redus, sunându-mă în seara finalei Campionatului European pentru a-mi spune că nu are nevoie de mai mult timp de gândire și că, dacă îmi doresc, de a doua zi ar vrea să lucrăm împreună.

Sunt convins că va fi o colaborare profesională la cele mai înalte standarde. Pentru mine e o oportunitate fantastică să lucrez cu un asemenea nume din fotbalul mondial.

În momentul de față este un volum foarte mare de muncă, dar faptul că împreună cu Rudi Verkempinck și cu domnul Daum vorbim aceeași limbă ne ajută mult să trecem peste dificultatea unui nou început.

Nu există un obiectiv personal din această colaborare, ci acela comun, să ducem România la Mondialul din 2018!”, a declarat Ionuț Badea.