– Domnule Răchită, ce sentimente vă încearcă acum, ca secund al României?
– De mândrie. Cred că orice român ar fi mândru dacă ar face parte din staff-ul ”naționalei”. Este cel mai înalt ideal. Să îți cânte imnul e suprem.
 
– Cum ați ajuns în această funcție, cine v-a făcut propunerea? 
– Chiar Victor Pițurcă m-a sunat și e normal că m-am bucurat. A urmat întâlnirea de la sediul FRF în care am pus toate lucrurile la punct, abia aștept să mă apuc de treabă. Mi-e dor să muncesc iar în fotbal. Oricum, urmăream toate meciurile, mai vorbeam cu selecționerul. De acum facem o analiză mai serioasă a meciurilor, analizăm în detaliu și adversarii, urmărim jucătorii. Mâine merg la semifinala de Cupă Petrolul – Astra.
 
– Care este relația cu Victor Pițurcă?
– Foarte bună. Altfel, nici nu m-ar fi sunat. Îl cunosc bine. Nu lucrează decât cu oameni în care are maximă încredere. Aproape zilnic vorbeam la telefon. Mă întreba anumite lucruri.
 
– Ce spuneți despre aria de selecție?
– Este clar că trebuie să alergăm prin toată țara. Din păcate vedem tot mai mulți străini în campionatul nostru, iar aceștia iau locul românilor. Observăm însă că la juniori suntem calificați la un Turul de Elită, ceea ce înseamnă un mare pas în față. Sperăm că vor ajunge și la turneul final. Avem motive să fim optimiști.
 
– Ca fost fundaș, ce spuneți de generația de acum?
– Suntem puțin îngrijorați. Sperăm ca Vlad Chiricheș să revină cât mai repede. Îi avem însă pe Gardoș, Papp, Radu, Mațel, Raț, Găman și poate mai apare și ceva nou din urmă. Sau poate mai descoperă Victor Pițurcă un altul, așa cum l-a descoperit și pe Chiricheș.
 
– Ce mesaj le transmiteți suporterilor României?
– Să aibă încredere în noi, să susțină echipa noastră, a tuturor românilor. Să fie siguri că noi, cei din staff, vom face totul pentru a merge la Euro. Sigur ne calificăm!