– Domnule Contra, partida contra Finlandei este ultimul test al echipei naționale înaintea debutului în Liga Națiunilor din această toamnă? Care va fi strategia pe care o veți aborda?
– Îmi doresc foarte mult să păstrăm linia rezultatelor pozitive din ultima perioadă, dar și evoluțiile bune pe care echipa le-a avut în ultima perioadă.

– Au apărut câteva nume noi față de precedenta acțiune. Ce așteptări aveți de la aceștia?
– Așa este, suntem interesați să aducem jucători noi, pentru a-i vedea cum reacționează. Acum este o acțiune specială, avem câțiva jucători accidentați, Pintilii, Chiricheș, Dragoș Grigore și Andone, de aceea am chemat câțiva jucători. Se trece prea ușor cu vederea peste faptul că din momentul venirii mele la echipa națională am debutat 12 jucători, m-am bazat pe tineri care au avut evoluții constante în acest sezon, atât la club, cât și la echipele naționale U21 și chiar U19.

– Echipa națională revine la Ploiești, acolo unde ați debutat ca selecționer și unde ați antrenat și sunteți apreciat. Vă așteptați la un aport important din partea fanilor la acest meci?
– Pot să spun că la Ploiești mă simt ca acasă. Eu am antrenat acolo și știu cum trăiesc acești oameni meciurile, iar echipa națională a fost întotdeauna sprijinită. Eu, dar și jucătorii echipei naționale revenim cu plăcere mereu la Ploiești!

“Ne așteaptă o toamnă cu meciuri extrem de importante în Liga Națiunilor. Așa cum am declarat-o mereu îmi doresc să câștigăm grupa din care facem parte, e un obiectiv important pentru noi!”
Cosmin Contra, selecționer echipa națională