Federația Română de Fotbal și staff-ul echipei naționale constată cu dezamăgire și, în același timp, cu indignare, prelungirea unei campanii de presă construite exclusiv pe baza unor informații false și a unor presupuneri nefondate.

Această campanie a Gazetei Sporturilor se manifestă cu o răutate și un amatorism de neînțeles pentru prestigiul instituției de presă, dar cu o atitudine deja consacrată în ultimii ani de căutare a senzaționalului și de promovare a minciunilor împotriva oricăror norme jurnalistice.

Aceeași instituție de presă a inventat și promovat, în zi de meci a echipei naționale sau în preajma acesteia, informații false privind un conflict între selecționer și Cosmin Moți, apoi între selecționer și Claudiu Keșeru, așa-zisa intenție a FRF de a-l înlocui pe Cosmin Contra cu Gheorghe Hagi.

Nu pot exista alte rațiuni decât dorința de a distruge atmosfera la lotul primei reprezentative prin aceste minciuni și nu putem înțelege care ar fi beneficiile oneste pe care le-ar avea Gazeta Sporturilor în urma unei astfel de campanii. Câtă vreme victoria echipei naționale reprezintă totdeauna dezideratul fanilor, iar succesele României ar trebui să reprezinte același lucru pentru fiecare dintre noi.

În același timp, etichetarea Federației Române de Fotbal ca fiind amatoare sau dominată de amatorism și utilizarea unor judecăți de tipul “Federația n-are habar de regulamente” sau “un scenariu despre care FRF nu are habar” vin în continuarea unei politici editoriale care susține interese personale cu care publicul s-a obișnuit.

Gazeta Sporturilor se dorește într-o campanie permanentă de atac la adresa FRF și sfârșește totdeauna prăbușită în ridicol, umilindu-și publicul. Cu informații false, cu declarații „pe surse” aflate doar în imaginația redactorilor și cu acuze nefondate care oglindesc, în fapt, nivelul real de profesionalism al redacției de astăzi.

Din păcate, publicul Gazetei Sporturilor este parte a publicului fotbalului românesc. Acesta nu merită să primească, în loc de informații prompte și corecte, în loc de analize și opinii fundamentate, biete frustrări și scenarii. Nu e drept ca interesul personal și setea de vizualizări să îngroape interesul legitim al fanilor fotbalului.

Toate acestea la finalul unui an, 2018, în care echipa națională de seniori a fost neînvinsă, reprezentativa U21 s-a calificat la Campionatul European după 20 de ani, iar loturile U17 și U19 au avansat în faza de elită a preliminariilor pentru Euro 2019.